Annons

Nyheter från Svenskt Tenn

Idag presenterade äntligen Svenskt Tenn de nya mönsterna av Josef Frank, under en pressfrukost i Stockholm. Jag hade inte möjlighet att vara där men har fått bilder skickade till mig. De två mönsterna som kallas Aramal och Ceylon ritades av Frank på 1940-talet och har tidigare aldrig funnits i produktion. Aramal är namnet på en strand i Spanien och Ceylon är det gamla namnet på Sri Lanka. Varför Frank valde att döpa dem så vet ingen. Till lanseringen tas dessa mönster endast fram som metervara i 100 procent linne. Josef Frank efterlämnade 160 textilmönster som nu förvaras i Svenskt Tenns arkiv och släpps med ojämna mellanrum. När Aramal och Ceylon valdes ut ville marknadschefen Thommy Bindefeld komplettera det befintliga sortimentet med dels ett nytt stormönstrat tyg och dels ett småblommigt. Bland Aramals stora gröna blad döljer sig här och var en trollslända som träder fram när man tittar närmare, medan Ceylons blomrankor flätas samman i ett diagonalt rutmönster som framträder bäst på håll.


Foto: pressbilder från Svenskt Tenn

Kategorier:

Kommentarer

 • Nilla skriver:

  Vad roligt att få se! Jättefina.

 • Nilla skriver:

  Vad roligt! Jättefina.

 • Maria skriver:

  Väldigt snygga, nu ångrar jag att jag tvingade mig själv att stanna hemma och jobba istället för att gå på pressfrukosten… =) Ah well, får gå dit och klämma på dem en annan dag istället!

 • Anci skriver:

  Verkligen snygga!
  Vilken guldgruva Svenskt Tenn sitter på…

 • Ida skriver:

  Woow, ursnygga!

 • Materielltjej skriver:

  Härligt! Nya klassiker

 • Victoria skriver:

  Visst vad dom snygga men det var ju inte något "wow". Lite besviken blev jag.

 • Nja, säger jag även om jag verkligen är förtjust i Josef Franks mönster. Aramals färger tilltalar mig inte så mycket och i Ceylon tycker jag att de mörka gröna partierna tar över för mycket och mönstret i sig känns inte så harmoniskt utan lite rörigt. Med andra ord – jag håller mig till andra mönster som mina favoriter.

 • Hanna skriver:

  Aramals är jättefint, men Ceylon ger mig ingenting, blurrigt. Roligt att man för en gångs skull publicerade en nyhet före dig:). Minsann inte lätt ska du veta! Trevlig helg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.