Annons

Huslig tavla

Idag lunchade jag med Maria Soxbo som driver bloggen Husligheter. Maria var nämligen på jobbresa här i Göteborg, så vi passade på att äta mat och utbyta lite bloggskvaller under lunchtimmen. Även om det var första gången vi sågs så kändes det lite som om vi känt varandra sedan långt tidigare. Lustigt det där, hur det blir när man följt någons blogg en längre tid. Det visade sig också att jag inte ens behövde fråga henne om den fina tavlan hon bloggade om imorse samtidigt som hon visade sitt kanonfynd från konkursande R.O.O.M (lampan Pistillo, se bild nedan). För när jag lade ihop ett plus ett kom jag ihåg att Maria handlade vita bokstäver hos Järnia, på Södermannagatan i Stockholm, tidigare i våras. Det här är alltså ett pyssel man lätt kan fixa själv. Och tavlan är en menyhållare som finns att beställa på Restaurangbutiken.se så nu ska jag göra det, omedelbums! Perfekt projekt till vardagsrummet.

Foto: skärmdump från Husligheter

Kategorier:

Kommentarer

 • Lina skriver:

  Å – just den tavla som jag också letat. Stort tack för tipset!!

 • Anna skriver:

  Vilken läcker tavla! Jätterolig idé ju 🙂 Kram Anna

 • Vad kul att se, har själv en gammal tavla i liknande stil (men lite mer sliten) som jag hade i en av mina första lgh för ca 10 år sedan. Den har en gång suttit i ett trapphus och kommer upp på väggen i vårt nya hus snart (ligger långt nerpackad i en kartong).
  Tuusen tusen tack för en underbar helg i Gbg!

 • Martina skriver:

  Alltid kul med lite egna saker, som det inte kryllar av och som betyder något speciellt.

 • Nilla skriver:

  Jag gillar verkligen den där meny-tavlan!
  Ha det bra.

 • Inspirera Mera skriver:

  Vilken härlig idé och vad roligt med en lunchträff! Tycker om betonghjärtat från Tove Adman också. En sådant skulle gärna få hitta hem till mig.

  Svar:
  Håller med att Anne Black har fina saker! Visst inte har du missat att två muggar från henne ligger ute på InredningsAuktion.se? Tänkte att det kunde vara intressant. Kram Sandra

 • InneoUte-Malin skriver:

  Verkligen ett bra tips. Coolt!

 • Ylva skriver:

  Åh, tack för tipset! En sådan tavla har jag letat efter men inte vetat var man får tag på.
  /Ylva

 • Axelina skriver:

  Oh fin fint:)

 • Anna skriver:

  Vilket personligt och fint pyssel!

 • Carolina skriver:

  Snyggt med tavlan! Nu vill jag också göra en sådan. Hör gärna av dig om du hittar något ställe här i GBG där de säljer bokstäver.
  Kram Carolina

 • Maria skriver:

  Tack Frida för supertrevlig lunch!

  Dock var det tvärtom – jag köpte tavlan (som är en sån för trappuppgångar med skyddande glas, inte en menytavla) på Järnia och bokstäverna på Restaurangbutiken. Men det går så klart precis lika bra att göra som du skrev också! =)

 • EVA skriver:

  Åhhh så läckert…men liiite dyr kanske…och lite för stor ! Jag skulle vilja ha tag i en mindre som man kan ha veckans mat på…typ 30×30…
  Måste kolla med restaurangägarna i byn 🙂

  ***
  KRAAAM EVA

 • Sara skriver:

  Tack för tipset! En sån har jag letat efter skitalänge… 🙂

 • Ottomar skriver:

  Hos butiken Material i Stockholm så kan man måttbeställa såna tavlor, ganska dyrt dock. Lite info och länk finns i ett inlägg jag gjorde för ett tag sen, https://ottomar.se/?p=287

 • Fredrik Kristenson skriver:

  Hej tack för grym blogg.

  När jag kikade på olika företag på internet så fanns där bara stora tavlor t.ex 40*60com o kostade ca 1200kr. Vet du vart man hittar lite minder och billigare?

  Mvh Fredrik

 • Linda skriver:

  Det här var det charmigaste & mysigaste tips jag fått på länge. TACK 🙂

  /LindaE

 • Hej Allihopa.

  Mitt namn är Christopher Nylén, Jag är ägare av restaurangbutiken.se jag vill först tacka för alla fina omdömen kring våra menytavlor.
  Jag kan hälsa att vi på restaurangbutiken.se inom kort kommer att utöka vårt sortiment på menytavlor. Det kommer att komma fler storlekar som tex A4 (21×30) och eller A3 (30×42). Vi har haft en stor efterfrågan senaste tiden. Om det finns intresse av andra storlekar går det bra redan kontakt mig och "boka" måttbeställa tavlor.
  Häls Christopher Nylén / [email protected]

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.