Annons

Alvar och Ivar

Många är de bloggläsare som har mailat mig och bett om en Göteborsguide med mina personliga tips på bra inredningsbutiker, caféer och restauranger. Det är en kul idé som bara inte riktigt har hunnits med in emellan allt annat. Men jag lovar, en sådan är på gång. Tills dess måste jag bara ta tillfället i akt och tipsa om mitt senaste tillskott på listan över guldkorn i Göteborg. Surdegsbageriet Alvar & Ivar. Fantastiskt goda bröd och ett genomtänkt koncept från brödbutiken till personalens kläder. Ni hittar det på Kastellgatan i Linnéstan, ett stenkast från Egg&Milk som jag tipsat om tidigare. Jag har varit stammis hos Alvar & Ivar sedan i somras och bor du också här i stan tycker jag att du ska testa det så snart du bara kan. Godare surdegsbröd finns inte att köpa.

Foto: bilder från Alvar & Ivars hemsda

Kategorier:

Kommentarer

 • Åse skriver:

  Jag ser fram emot att ta del av din guide.

 • Proforma - Irene skriver:

  Stans godaste kaffé… Da Matteo!

 • Maja/Cactusvit skriver:

  Mums vad gott!

 • Linda skriver:

  De har även chokladkakor "to die for". mycket gott i den lilla butiken kan bara instämma. Brukar ta vägarna förbi även nu när vi flyttat ut utanför stan.

 • frida skriver:

  Bra tips! Jag gillar Brogyllen med sina tekannor! Då jag flyttat skulle jag dock behöva hitta ett liknande ställe i Sthlm.

 • Malin skriver:

  Åh, jag är också helt såld på Alvar och Ivar. Deras bröd med frukt och nötter tog slut innan gästerna kom (frustration…).
  Föll också för deras helhetskoncept i butiken även om jag mer än gärna sett att det fanns lite mer plats att sätta sig ner, ta en kopp kaffe, och njuta av att se hantverket.
  Och tack för en inspirerande blog som jag älskar att följa!

 • Charlotte skriver:

  Ja, de är ju så härliga! VDet är dessutom så roligt att det äntligen har flyttat in något i denna lokalen som funkar. Det var nästan så jag trodde att den var otursförföljd eller något. Före Alvar och Ivar har det under typ fyra år flyttat in (och ut) tre eller fyra catering-samt-liten-lunch-restaurang-med-fransk-eller-italiensk-stil och det var så sorgligt att se lokalen tom om och om igen. Heja Alvar och Ivar!

 • Linda skriver:

  Åh tjejerna är från min hemstad!!
  Härligt!

 • Linda skriver:

  Åh vad kul. Dessutom kommer tjejerna från min hemstad!

 • Monnah skriver:

  Nu blev jag riktigt sugen på en god smörgås…

 • Ylva skriver:

  Alvar & ivar gör helt ljuvliga grejer, har just snaskat i mig en halv surdegsbaguette. Deras recept stod ju i GP för någon tid sedan, måste testa att baka lite själv.

 • ajs skriver:

  då har du inte provat brödet från gunnebo slott!?

 • Johanna skriver:

  Tack för tipset! Måste testas!

 • Lena Grön. skriver:

  Hej Frida!
  Du vet väl att jäskorgen med texten "Vårt dagliga bröd giv oss idag" finns att köpa på Bagaren & Kocken? 🙂 Eller kanske har du nämnt det i ett tidigare inlägg?
  Kram från mej!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.