Annons

Tips på helgläsning för inredningsnördar

Skön söndag efter stressfri helg innebär förhoppningsvis lite tid för läsning i eftermiddag. Lämpligt nog har jag fått två nya böcker i veckan, båda om IKEA – men utifrån lite olika perspektiv. Johan Stenebo heter en före detta chef på IKEA som känt sig manad att skriva en bok om sina erfarenheter av företaget under rubriken ”Sanningen om IKEA”. Låter tungt och lite bittert, men kanske intressant? Desto mer lättsmält och inspirerande verkar ”IKEA design och identitet” vara, som ska ge en personlig skildring av ansiktena och idéerna bakom Sveriges mest kända produkter. En djupdykning in i designhistorien hos ett företag som präglat vår svenska folksjäl. Är det någon här som har läst böckerna? Om så, vad tyckte du?

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Åse skriver:

  Jag har inte läst någon av böckerna men skulle gärna vilja ha IKEA design och identitet, den är säkert intressant.

 • Jenniiifeer skriver:

  Hejsan 🙂 Följ gärna min blogg om mitt
  liv efter min mammas och Lillasysters död

  Följ min blogg på Bloglovin så följer jag din . Kram
  https://jenniiifeer.blogg.se/

 • Camilla skriver:

  Spännande böcker, du får gärna skriva vad du tyckte när du har läst ut dem 🙂

 • Ida skriver:

  Jag har inte läst dem, men de låter juh helt klart spännande båda två!

 • Jonas skriver:

  Historien om IKEA är också läsvärd, finns på pocket!

  https://www.bokus.com/b/9789146219422.html

 • karola skriver:

  jag har bara läst Ingvar kamprads bok, den får alla som jobbar på ikea (eller iallafall i Usa..) Ikea är ett toppenfint företag!!

 • Är sugen att läsa Sanningen om Ikea, lite insideskvaller är kul, kram marie på Minana Design

 • Caroline skriver:

  Jag håller precis på att läsa "Sanningen…" och tycker den är väldigt intressant, jag tror att man kan relatera mer till boken om man jobbar där, annars blir den kanske lite tråkig. Vissa har ju blivit väldigt upprörda över boken, jag känner nog mest att om något verkar för bra för att vara sant så är det oftast det och IKEA är inget undantag…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.