Annons

Måttet är inte rågat

Söndagar equals tvättdag för många. Häromdagen fick jag en viktig påminnelse från Via om betydelsen av att dosera rätt mängd tvättmedel. De skickade ut ett exklusivt doseringsmått signerat en av Sveriges främsta glaskonstnärer, Ann Wåhlström. Det är tydligen väldigt många (jag inkluderad) som doserar sitt tvättmedel med ögonmåttet istället för en riktigt skopa. Dumt. Både för miljön och plånboken. Det ska inte vara rågat, ofta räcker det med mycket mindre än du tror. Så läs ordentligt på förpackningen och rota fram rätt doseringsskopa, designat eller inte, innan du låter maskinerna snurra idag!

Foto: Frida Berglund, Trendenser.se

Kategorier:

Kommentarer

 • Iris skriver:

  jag äger nog inte ens ett mått, får ta itu med det där kanske..

  kram /iris

 • Anette skriver:

  Så snyggt mått! Skulle jag också vilja ha…

 • Frida skriver:

  Visst är det både fint, och viktigt att tänka på.

 • Monika skriver:

  Tja, fick jag ett så snyggt mått skulle jag garanterat använda det! Fast jag har faktiskt ett decilitermått jag använder, men om det blir rätt då är ju en annan fråga… 🙂

 • Jenny skriver:

  Va mysig reklam du får hem då! jag säger som iris att jag inte tror vi har något mått, det är sambon som tagit på sig tvätten idag så jag får prata med honom. Annars så; VIA! jag har inte heller något mått, inte något i glas designat Ann Wåhlström iallafall… 😉

  Ha en skön söndag Frida!

 • Betina skriver:

  Snyggt mått! 🙂

 • Jag har tävlat om ett sånt på deras hemsida, jag har inte ens ett mått så jag hoppas jag vinner! 🙂

 • Luned skriver:

  Jag använder halvdeciliterskopor jag har hittat i secondhandbutiker. Det har definitivt dragit ner tvättmedelsförbrukningen hos mig, dessutom är det inte lika lätt att man får pulvret överallt.

  Jag skulle nog inte vilja ha det där måttet – det verkar vara för flytande tvättmedel och sånt känns som ett så stort slöseri. Måste man hälla pulver i måttet blir det ju lika lätt att spilla som annar. 🙂 Nä. Tacka vet jag halvdeciliterskopan!

 • Lotta skriver:

  Oj vilket fint! Skäms genast för att jag bara öser i utan att mäta. Vet du om det går att köpa nånstans – ett sånt får gärna stå på våran hylla i tvättstugan 🙂

 • Så fin den var.

 • Åh den skulle verkligen passa perfekt in till vårt badrum vid min Sagaform SPA hink!:) Lovely!

 • Lina skriver:

  men åh vad fin! jag ska genast köpa mig en skopa, får dåligtsamvete på en gång 🙁

  roligt med kärlek frida!!

 • Axelina skriver:

  Hej!
  Jag har läst din blogg jättelänge men aldrig kommenterat. Du skriver jättebra.
  Jag undrar om du har något bra tips på hur jag ska hitta inspiration till mitt vardagsrum som ska tapetseras om. Det är ett stort rum med många möjligheter men jag har kört fast och fått beslutsångest. Att bläddra i tapetpärmar känns hopplöst, jag skulle vilja hitta inspirerande bilder. Jag vet vilken färgskala jag vill ha men inte mer än så. Tacksam om du eller någon av dina läsare har lite tips.

 • Maria skriver:

  Jättefint mått. Ett sådant skulle jag gärna använda hemma. Doserar också på känn som det är just nu (och har inte ens tvättmedelsförpackningen kvar så jag kan kolla hur mycket det egentligen ska vara).

 • anna skriver:

  Ååh ett sånt mått vill jag oxå ha. Vet du om det går att köpa? 🙂 Fin blogg förresten.

 • Jojo skriver:

  Charmerande totalt opraktisk pryl!
  Kan ju vinnas om man klickar på länkarna i texten ovan, värderad till 300 kr!

 • Hanna skriver:

  Brukar köpa willys tvättmedel just för att de har en förpackning som bara släpper ut en dos i taget. Dessutom tvättar det rent och är billigt.

 • Åse skriver:

  Fint mått men jag gillar inte att den är i glas, själv använder jag en kaffesked som jag vet doserar i rätt mängd (har en make som kollar upp sådant!)

 • Anna-Karin skriver:

  Ja det där var ju annat än min egna plastskopa det.

 • Underbar!
  Vardagslyx i kombination med miljötänk, både behållaren (glas) och att man doserar rätt!

  I Like!

  Maliin

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.