Annons

Billy fyller 30 år

I år fyller IKEA’s populära bokhylla BILLY 30 år. Firandet inleddes egentligen redan på bokmässan i Göteborg tidigare i höstas där BILLY fick en egen litterär salong, SALONG BILLY, där man kunde följa framgångssagan BILLY, tjuvkika på jubileumshyllor i begränsad upplaga och ta en titt i några av världsförfattarnas egna BILLY bokhyllor. Med start idag börjar en begränsad jubileumsupplaga att säljas på varuhusen. Jubileumsbokhyllorna är; BILLY JÄDER dekorerad med Shakespears kärleksdikter (finns i färgerna grönt, rött och svart) och BILLY BJÄSTA som är inspirerad av japansk manga. Dessutom säljs det nya vitrindörrar av aluminium och frostat glas och fräcka bokstöd i 6 olika färger och två storlekar. Skynda fynda, det blir garanterat samlarobjekt. Tipstack till LittleMissFixIt.

Foto: pressbild IKEA

Kategorier:

Kommentarer

 • Åse skriver:

  Kul med alla olika tolkningar, samlarobjekt eller inte, de passar nog ändå bäst i barn- och ungdomsrum.

 • Jenny skriver:

  Ja, jag läste om detta i ngt reklamblad i helgen. Jag har en Billy men den är målad i apelsinorange så den får nog stå kvar i föräldrarnas garage ett tag till…

 • karola skriver:

  kul med så många olika billy varianter, och dörrar ja, det var ju inte dumt!

 • Amanda skriver:

  huvva. Var på ikea igår och såg dom där.. Föll mig inte alls i smaken!

 • Veronika skriver:

  30 år, jösse har dom funnit så länge!

 • Matilda skriver:

  Jag har ingen plats kvar åt alla mina böcker så jag får väl ta och och köpa en sån Billy-bokhylla. Hur mycket kostar de?

 • AnnaWK skriver:

  Kul idé, men kan man inte tröttna i längden..? Hemma hos mig står en vanlig vit Billy 🙂

 • Susanne skriver:

  Införskaffade mig en vit Billy i höstas (hade innan en annan vit liknande från EM), för att kunna få plats med fler av alla mina böcker… dock har jag skänkt bort 3 lådor och jag vill inte tänka på hur många lådor med böcker det står i mitt förråd! =)

  Go Ikea

 • Hanna. skriver:

  30 år det var ett tag, har en hemma tror jag (:
  Haha!

 • Tobias skriver:

  tror min bokhylla är från Billy 😀

 • babby skriver:

  Gud så festligt! haha!
  Klart jag har Billy hemma! 3 st m glasdörrar!
  När jag va liten fyllde mamma hela huset med Billy bokhyllor känndes det som! haha!

 • InneoUte-Malin skriver:

  Inte så förvånande att de försöker slå mynt av jubiléet. Är dock inte helt såld på idén. Grejen med Billy är ju att den är så enkel och basic – vilket knappast kan sägas på jubileumsedition. Dessutom är min erfarenhet av Billys kvalitet att den är alldeles för låg för att bli samlarobjekt. Våra Billy har inte tålt att flyttas på. 🙂

 • Erika skriver:

  Dem var ju faktiskt lite coola men jag tror inte dem hade passat in i mitt hem. 😛

 • Anonym skriver:

  Jag gillar verkligen din blogg, men du är sämst på att uppdatera

 • ela skriver:

  Roligt med fräcka mönster. Vi fick förra vecka 12 st Billy levererade, hunnit bygga upp några. Men det ska bli ett hel bibliothek. Det är lite jobb kvar tills allting är på plats, förhoppningsvis inte 30 år 😉
  Hälsningar / ela

 • Katarina skriver:

  Nä, inte började de säljas idag? De stod på vårt IKEA redan förra veckan i alla fall. I vilket fall så är tanken god men dessvärre genomförandet sämre. Hade tänkt mig en Manga men så var folien där bak så bubblig och nej.. Fast vad kan man förvänta sig för 399 kr, eller vad det nu var.. 🙂

 • Hanna skriver:

  liite coola ;p

 • stefanie skriver:

  De är så snygga de bokhyllorna med mönster 🙂

 • Malin S skriver:

  Fick ett reklamblad från IKEA idag och måste säga att jag tycker dessa är vansinnigt fula. Grälla färger och så oroliga mönster, för min smak alltså.

 • anki skriver:

  Synd att IKEA inte satsa på ekologiska tyger & möbler!

 • Anonym skriver:

  Go billy! Hoppas trenden och populäriteten håller i sig ännu 30 år till!

 • Jasmine skriver:

  Jag skulle gärna vilja ha en sådan hylla. 😀

 • Ebba von Sydow skriver:

  Hej! Jag gillar bokstöden men hyllorna, nja. Inget klockrent, tycker jag. Tyvärr! Bästa hälsningar från Ebba

 • nina skriver:

  När jag flyttade till egen lägenhet 1a gången fick jag 3st begagnade Billy bokhyllor. För att de skulle matcha min kitschiga smak och inredning köpte jag ceriserosa möbelfärg, slipade och målade om dem! Har bara fått komplimanger för dem 😉

 • Anna skriver:

  tycker dessa varianter är ganska så fula måste jag säga…nää tacka vet jag "vanliga" Billy 🙂

 • Ebba von Sydow skriver:

  Frida – en fråga, har du tips på bra garderober?! Jag börjar bli desperat i min jakt på den perfekta garderobsväggen på dryga tre meter! Bästa hälsningar/Ebba

 • Frida Stigevik skriver:

  coolt 🙂 den gröna var ju rätt söt!

 • Sara skriver:

  Man tackar!

 • Emelie skriver:

  Visst är de kul att nånting funnits i så många år och finns i så många länder världen över =)
  Ännu mer kul är väl att alla dessa Billybokhyllor är tillverkade i ett litet litet samhälle med en stor fabrik där 3:e generationen nu är involverad.

  Go for it "Gyllensvaans möbler".

 • Nina Josefin skriver:

  Stackars brorsan min blev alltid mobbad av mig for Billy the bookcase:)

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.