Annons

Acnes första möbelkollektion?

Fredagens gladaste nyhet: modeföretaget Acne kikar på tillverkning av en egen inredningskollektion! Äntligen säger jag bara, för ni vet ju hur många gånger jag har önskat det här i bloggen. Allt startade tydligen med ett examensprojekt av Karl Johan Hjerling vars serie nu ska prototyptillverkas av Carl Malmsten. En sneak peak på de första skisserna finns nedan. Riktigt fräcka, men jag är personligen inte helt övertygad om det finns en kommersiell nerv i dem. Om jag hade varit Acne hade jag satsat mer på lättplacerade profilprodukter för vardagsrummet. För hur ofta köper man egentligen en byrå eller ett skrivbord? Och om man gör det, får de sakerna knappast en paradplats i hemmet. Nej, jag ser hellre fler snygga lampor som kan lysa upp mörka Sverige, ett snyggt soffbord som blir ett riktigt stylestatement att ha hemma och lite fler volymvaror som byts efter säsong typ ljusstakar, kuddar (med inspiration från Acnes övriga modetrend, såklart) och liknande inredningsaccessoarer. Men det kanske kommer, jag håller alla tummar och tår. Läs hela pressreleasen med fler bilder här.

Rättelse: Oj vilken enormt positiv respons detta inlägg fick i bloggvärlden. Det blev visst veckans snackis. Acnes kommande insatser i inredningsbranschen verkar vara efterlängtade. Acnes PR- och marknadschef låter dock hälsa att just detta samarbete är fiktivt för examensjobbet i fråga, den riktiga möbelkollektionen är på G men bilder och information kring det kommer längre fram. Spännande!

Pressbilder: Lunds universitet

Kategorier:

Kommentarer

 • Martina skriver:

  Åh, vilken nyhet!! Älskar Acne, men håller med.. mer "småprylar". Deras doftljus med Byredo är f.ö underbart!

 • Jenny skriver:

  Blir spännande att se! Kul att det kommer en tävling också!

  Kommer du har adventstävlingen som förra året? Det var super rolig att se varje dag vad man kunde vinna, lyste upp i julstressen helt enkelt!

 • Åse skriver:

  Underbara bilder och ännu finare bord, men jag håller med om att det inte direkt är något som man köper speciellt ofta. Vi får vänta och se vad som kommer.

 • Jessica skriver:

  Verkligen jättefint skrivbord, men det är som du säger, skrivbordet !gömmer" man oftast undan i något mindre rum.

  Ha en riktigt trevlig helg!

  //Jessica

 • Monnah skriver:

  Ingenting jag skulle köpa. Men, smaken är ju som baken!

 • Lina skriver:

  nää, inga småprylar, jag är så trött på alla småprylar. kuddar, ljus och allt där emellan. pallen, oj vilken skitsnygg pall!

 • Mumlan skriver:

  Spännande! Ser inte ut att vara något för mig, men hade gärna sett ett par acne-kuddar i soffan… Hoppas det är ok att jag länkade till dig i min blogg, som för övrigt är alldeles ny på alltombostad.se?!

  Trevlig helg!

 • frida skriver:

  Saknar din fredagsblomma, något som jag har anammat: https://fridfullt.blogg.se/2009/october/fredagsblomma.html#comment

  Ha en trevlig helg!

 • InneoUte-Malin skriver:

  Det känns kanske en aning "smalt" men inte desto mindre snyggt. Grymt coola saker – liksom det mesta Acne sätter sin stämpel på. Om man bortser från det kommersiella och begränsande saker som ekonomisk överlevnad tycker jag att det är rätt befriande med lite udda prylar. Det finns ju minst sagt många modehus som släppt prydnadskuddar, kaffekoppar i sitt namn. Acne går sin egen väg. 🙂

 • Materielltjej skriver:

  Trenden verkar onekligen vara att gå från tex kläder till heminredning

 • Hejsan Frida! Jättebra inlägg! Jag ser fram emot att se fler bilder sen när alla möbler är klara!
  Jag har mejlat dig om en sak.

  mvh Erica

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.