Annons

Lyx eller budget: Lutande bokhyllor

Nu var det länge sedan jag fyllde på något i kategorin ”Lyx eller budget”. Den här gången är det två lutande bokhyllor i svart som blivit föremål för min jämförelse. Vilken av dessa två alternativ föredrar du? Libri från Swedese för 4900 kr eller Rexbo från IKEA för 299 kr?

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Tja, jag har ju en Rexbo (fast jag målade den vit). Så jag tänker säga den. Och hålla fast vid det. Den dyra hyllan är absolut inte värd 4900:-

 • Lina skriver:

  Jag är otroligt sugen på en sån hylla! Men jag skulle aldrig betala flera tusen för den. Men jag vill ha en vit. Får kanske köpa en svart och måla den vit.

 • Helen skriver:

  Helt klart budget!

 • Anna skriver:

  Finns ju andra typer av lutande hyllor som är bredare om man önskar det. Ellos har en väldigt prisvärd (finns i vitt och valnöt) samt att Village har en variant..den är dock lite dyrare och finns i vitt och svart!

 • limpan skriver:

  Lyx helt klart, en helt annan finish på materialet, samt snyggare

 • Karin skriver:

  Jag har länge tittat på Rexbo, och tycker den är jättesnygg. Skulle aldrig betala så mycket för den andra hyllan 🙂

 • Skönt Hemma skriver:

  Om jag inte minns fel ska det finnas en snygg och billig variant på ellos. Lyxvarianten ser ju onekligen lite snyggare ut men prisskillnaden är ju enorm och hur länge varar en lutande hylla? Hrm…svårt val men jag skulle nog välja Ikea varianten.

 • Finns en liknande på Ellos,på rea nu faktiskt och då för 800 kr. Lite bredare hyllor och snyggare än båda tycker jag. Beställde faktiskt en sådan i veckan så snart har jag en! Finns en bild i min blogg! =)

 • Linus skriver:

  Ingen… Om bokhyllan lutar så ramlar ju böckerna ut!?
  ;D
  Håller med om att lyxvarianten är lite snyggare, men på tok för dyr. Eller är det allt på IKEA som är för billigt?

  Kram

 • Siolia skriver:

  Du är veckans blogg på min blogg! Tack för en inspirerande sida, hoppas den kan inspireera mina läsare lika mycket. Kram

 • Lotta skriver:

  Jag äger själv en Rexbo.
  Men hade gärna köpt den från Swedese.
  Men tyvärr måste man ju prioritera lite ibland,
  när det ständigt är nya prylar man vill ha;)

 • lejnox skriver:

  Nackdelen med den från IKEA är ju att de nedersta hyllorna inte går ändå in till väggen, utan att alla hyllor är lika breda.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Ellos har ytterligare en prisvärd variant.

  Jag brukar ofta välja lyx – men inte i det här fallet. Tycker att idén med en lutande bokhylla är kul – men inte SÅ kul och framför allt inte så användbar att det motiverar priset. För det priset finns det många andra möbler jag hellre checkar av på önskelistan. 🙂 Valet blir alltså budget.

 • Mary skriver:

  Som stolt ägare till en vit Libri tycker jag förstås Lyx. Och det är stor skillnad. Librins hyllor är lika stora och de lutar inte alls. Sen behöver den ju inte heller lutas mot en vägg.

 • J o h a n n a skriver:

  Jag hade valt Ikeas variant.
  Svar: Ja jag har varit i Stockholm, men det var några veckor sen nu. Var du där i helgen?

 • Roger skriver:

  Enbart pinsamt att jfm dessa hyllor med varandra. Har såväl Libri som Rexbo. Libri har en extremt mycket högre finish än Rexbo och inte i närheten att vara utbytbara. Rexbo står numera i källarförrådet för som så många Ikea-prylar är ju det ju inte världens högsta kvalite på den, sne och racklig. jmf Rexbo med Ellos hylla för dessa är utbytbara.

 • Siri skriver:

  Jag tar nog IKEA´s 🙂

 • Jannice skriver:

  Tja jag vet inte om det är mig det är fel på. Men vid de där budget vs lyx artiklarna i tidningar osv, så är det alltid en skillnad. Jag tycker till 99% att orginalet (oftast det dyra) är det finaste. Sån är jag 🙂

  Hoppas solen skiner på dig.
  Kram Jannice

 • Jennie skriver:

  Personligen tycker jag versionen de har på Bruka är himla fin…

 • Camilla K skriver:

  Lyxvarianten är helt klart snyggast både till design och material..men priset gör att jag ändå skulle välja IKEA-varianten!

  //Camilla K

  Ps. Kanelbullekakan ÄR himla god. Prova den!

 • Den lyxiga varianten var i & för sig snygagre, men inte till det priset. Det kostar mindre att speciallbeställa en som man verkligen vill ha skulle jag tro, och då kan ma få den i vilken färg som hellst =/

 • SANDRA skriver:

  Schyssta bokhyllor! Kanske behöver en.. 😛
  Tycker budgeten va snyggast.

 • Anette skriver:

  I detta fall skulle jag låta plånboken styra och ta den från IKEA…

 • Sabina skriver:

  Rexbo hyllan är en perfekt mässhylla billig och blir ett platt paket och ger en fin monter (mina har varit med på två Formex mässor).
  Libri vill jag så gärna ha hemma, men tyvärr tycker jag det blir lite tråkigt nu när det kommit ut så många kopior på marknaden, och då syftar jag inte på Ikeas variant för de tycker jag inte är tillräckligt lika.

  Trevlig Söndag // Sabina

 • Tore skriver:

  Noen tips til andre kopier av "libri" hyllen, og hvor man kan finne dem?

 • Amanda Constance skriver:

  jag skulle definitivy valt budget! dessutom håller ju IKEAs grejer bra så kvalitén behöver man knappast oroa sig över. (:

 • mossi skriver:

  Ikea är bra att ha. Har själv jämfört några fåtöljer då jag ska köpa fyra stycken.

 • Johan Hansson skriver:

  Tusen tack för tipset om IKEA-stegen. Nu har jag precis varit på IKEA-Bäckebol och köpt en. Den är nymonterad i min hall i Majorna. Allt tack vare tipset från dig. Din blogg är helt underbar.

 • Swedese-idol skriver:

  För mig finns inget alternativ. Om man uppskattar kvalité, design och har sett de båda i verkligheten finns inga alteranativ, inte för mig i alla fall. Libri från Swedese må kosta desto mer men det går inte ens att jämföra med Ikea:s försök till plagiat. För mig gäller allt eller inget, det är också därför Libri står på vårt kontor.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.