Annons

Formex del 4 – SISU, Finland selected by Formex

En av mina personliga favoritupplevelser på mässan var inte helt otippat Stefan Nilssons fantastiska samling av Finska designfavoriter, i B-hallen. Ett bra internationellt initiativ! Kul idé av Formex och bra jobbat av Stefan. Och med tanke på Finlands storslagna skogar kändes träfonden som helt rätt inramning för hans urval av nya och gamla designklassiker från vårt grannland. Nedan ser du några bilder från SISU – Finland selected by Formex. Missa förresten inte att du kan följa Stefan via Twitter.

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Terese Alvén skriver:

  Hej Frida! Det var ju ett tag sedan vi sågs. Om du är i Stockholm nån gång framöver och har tid för en lunch får du gärna hojta till. KRAM

 • Oftast är det dansk design som man tänker på när det gäller grannländer, finsk design har inte fått så stort utrymme i Sverige iallafall så märker man inte det så tydligt som med den danska designen. Gungstolen var häftig, kram Marie på Minana Design !

 • I den här utställningen fanns mycket sevärt men den här knallröda stolen av Janne Suhonen fångade mitt intresse. Vad tycker du/ni om den? Följ diskussionen hos mig på https://hemmariket.blogg.se

 • Johanna skriver:

  Tack för alla bilder!

 • Monika skriver:

  Vilket härligt natur-lugn som infann sig när jag tittade på bilderna! Gillade gungstolen! Tack för att vi "vanliga" människor får chans att se utställningen genom din blogg. 🙂

 • InneoUte-Malin skriver:

  Det bor verkligen begåvade formgivare i vårt östra grannland. Kul att se! 🙂

 • 17år127kg skriver:

  Följ gärna min blogg, 17år127kg, som handlar just om vägen från 127kg och att leva som överviktig tonåring .

 • Sofia skriver:

  Ni gör ett bra jobb på Formex… nu kan jag stanna hemma. 😉

 • Janne skriver:

  Trots mitt finska arv har jag haft svårt för finsk formgivning, men de tycks ha skandinavierats något över de senaste 10 åren.

  Hursomhelst blev jag full i skratt av gungstolen! Rätt bisarrt med ett vilt djur i skrevet, inte minst för att det just är en gungstol.

 • Jenny skriver:

  Hej Frida!

  Superkul att träffa dig igen och att träffa de andra bloggarna, blir inspirerad nästan bara av att se er! Känner att jag har en del att lära, kände mig lite grön på mötet med det var kul! Gjorde en länk till dig idag (om du märker en gigantisk ökning i statistiken 😉 ).

  Hoppas annars att ditt besök gick bra, jag hade jätte kul!

  Ha en skön vecka, kram Jenny.

 • b & v skriver:

  otroligt kul blogg!
  gillar den skarpt.
  https://apieceofsisters.blogg.se

 • Splendid Willow skriver:

  Hej Frida, det är väl tur att du och din fina blogg finns! Så fort jag vill veta vad som trendmässigt händer i Sverige, så loggar jag ALLTID in hos dig. Och det före något annat svenskt media!

  Har du någon aning om vilket företag som säljer dom fina fårullskuddarna som du hade på en bild från mässan? Sådana måste dom väl känna till även i USA! Jag skriver gärna om dig med!

  Kram från Monika i Seattle

 • lucia skriver:

  Tack för alla bilder!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.