Annons

Kan det bli för mycket av det goda?

Flera bloggläsare har reagerat på Marimekkos alla design- och mönstersamarbeten (eller vad sägs om Fatboy, Bemz, Nissan, H&M, Dolce Gabbana, Manolo Blahnik, Midbec ja… du fattar) vilket inte helt osökt lett till frågan – kan det bli för mycket av det goda? Hur mycket man än tycker om en sak kan man ju bli trött på att se det precis överallt. Så, jag är nyfiken. Vad tycker du? Var går gränsen? Har du fått nog av Unikko eller är det ett så fint mönster att man omöjligen kan tröttna?

Foto: kollage av pressbilder från Fatboy, Nissan, H&M, Dolce Gabbana, Manolo Blahnik mfl.

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin Vänersborg skriver:

  Än har jag inte tröttnat alls, men risken finns om det dyker upp överallt. Det blir inte riktigt samma känsla att tyget hemma om det är hur vanligt som helst och finns på allt…Men tycker väldigt mycket om det.

 • Karin skriver:

  Jag fick nog av Unikko för länge sen. Det är uttjatat och har kopierats hur mycket som helst, och det är egentligen inte ett speciellt snyggt mönster från första början heller. Bilen var dock riktigt cool 🙂 Bilbranschen är ju rätt så konservativ, det har ju "alltid" varit enfärgade bilar och oftast i diskreta färger, så det är kul att det kommer lite nytt där.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Jag fick också nog för länge sen… 🙂

 • Ida skriver:

  Jag tycker nog också att det blivit lite uttjatat men det funkar på handdukar, grytlappar och så men bilen och fatboyen är lite to much tycker jag.

 • Som företagsbil hade jag nog inte haft nåt emot att ha den fräcka unikkobilen, hälsar DESAJNA

 • Anita skriver:

  Håller helt med Karin, trodde dock att jag var den enda i hela världen som tyckte så…skönt att veta att mann inte är ensam:-)

 • emmylish skriver:

  Jag har faktiskt aldrig gillat deras mönster överhuvudtaget, men för mycket vet jag inte… När man ser ditt kollage av bilder där uppe så kanske att det har gått lite för långt men det är ingenting jag bryr mig om personligen.

 • Lina i Umeå skriver:

  Unnikko känns lite ängsligt på något vis. Här i norr har alla som vill "vara rätt" en vepa med tyg av det där hemska mönstret. Hurv.

 • Anette skriver:

  Tycker det är kul att man kan få lite olika produkter med Marimekkomönster, man måste ju inte köpa allt utan var o en kan välja det som känns bra för en själv!

 • anna skriver:

  Usch för unikko. Det finns så mycket finare mönster. Unikko har blivit svenskarnas safe card. Dvs många tror att inreder man med det tyder det på att man har god smak. Synd bara att det känns 9 år för sent 😛

 • Jag tackar nej till allt förutom bilen! Oj så tuff! 🙂 Sen finns det ju andra som gör bra mycket mer samarbeten men just Unikko är det ju så enkelt att lessna på…

 • karola skriver:

  ja abslolut…ungefär som en toppenbra låt som tjatas sönder i radion!

 • Japp! Nu räcker det! Det börjar kännas lite desperat av Marimekko!

  /Caroline

 • Havis skriver:

  Självklart kan det bli förmycket av det goda. Små detaljer räcker för mig.

 • Marina skriver:

  Jag är urless på Unikko… men jag måste ju hålla med om att bilen är riktigt cool…. 🙂

 • Anna Johansson skriver:

  Jag tycker det är fint!

 • Inspirera Mera skriver:

  Jag har aldrig varit en fan av Unikko, men kan förstå att andra tycker det är fint. Kram Sandra

 • linda skriver:

  Älskade mönstet för några år sedan. Idag har jag stoppat undan alla saker med mönstret. Fruktansvärt uttjatat. Idag känns det som om många tror att det är status. Att se det rosa tyget i ett flickrum, blää det är så uttjatat.

 • Hotness skriver:

  Det är samma sak som Ulrika Hydman, totalexploaterat och uttjatat. För att jag ens ska tycka det är fint igen kan jag nog inte se det på minst 20 år.

 • mallan skriver:

  Ja det kan det absolut! Jag tycker tyvärr att mönstret "gjort sitt", verkligen uttjatat.

 • Sussi skriver:

  … tänk att gå in i ett rum med bara Unikko, ojoj säger jag bara.

 • caroline skriver:

  Jag har börjat ledsna lite på det

 • Tanya skriver:

  Marimekko har så många andra mönster de kunnat lyfta fram än enbart unikko, Som till exempel i samarbetet med H&M. Samarbeten är alltid roligt och ett briljant sätt att ta fram företagens bästa egenskaper. Man får det goda från två världar. Men jag måste erkänna att jag trodde jag var ensam om att inte fatta tycke för just unikko.

 • Marie skriver:

  I rätt sammanhang är unikko fortfarande jättefint, tycker jag.

  Om man t ex går in på Tradera säljs tusen och en saker som är hemmasydda av unikko-stuvbitar. Det kan vara ugnshanddukar, brödpåsar, överdrag till ljuslyktor – och allt sådant kräks jag av!

  Mina unikko badlakan och handdukar i badrummet ger mig dock njutning varje gång de hänger uppe.

 • Jag har också ledsnat på Unikko (har iofs aldrig varit superkär i det, men har ett par pärmar här på kontoret med blommorna på, och de är allt lite fina) men tycker att Marimekko har många andra fina mönster som man inte alls har blivit lika mätt på. Dem ser jag gärna på fler ställen!

 • Kattis skriver:

  Har aldrig varit förtjust i det mönstret faktiskt..

 • Maria skriver:

  Jag har aldrig varit överförtjust i mönstret men det kan passa på sina ställen. Tapeten i grått i det förra inlägget tyckte jag faktiskt var riktigt snygg.

 • Malin skriver:

  Hej Frida! Tack för en superblogg. Har följt dig sedan gamla husmusen bloggen. Jag undrar om du har några bra förslag på bröllopspresenter? Det är nog många som funderar på vad man ska köpa. Mitt par håller på att bygga hus och gillar att vandra. Jag är aven på jakt efter en bra konfrimand present. Kan du hjälpa mig? Var de gäller Unikko har jag tröttnat för länge sedan. Det finns så mycket andra formgivare så släpp fram dem och nya mönster.

 • Annika skriver:

  Jag har vilat mig från Unikko ett tag. Har valt bort det bara. Det är ett fint mönster, men det har ju tyvärr exponeras alltför flitigt de senaste åren. Tyckte att det såg jättefint ut på Bemz-visningen, som sofföverdrag. Jag är dock mer inne på Marimekkos svart-vita mönster just nu. Och nej, man ska inte samarbeta med för många, tycker jag.

 • Amiechan skriver:

  Jag har varit trött på Unikko rätt länge nu (jag insåg att jag tröttnat på Unikko påskafton 2006. Kul att ha ett exakt datum :D). Det jag grubblat över är varför de andra fina mönstren inte får synas? Det verkar bara vara Unikko som används. suck

 • Unikko har aldrig varit en av mina favoriter, men jag tycker det finns andra mönster från Marimekko som är mycket finare.

  Tack för fikat igår och den goda kakan. Att Du var en så´n hejare på att baka! 🙂

 • Proforma skriver:

  Jag har aldrig heller varit särskilt förtjust i Unikko, för stormönstrat och för mycket färg för mig! Tror nog att det kan bli uttjatat när man ser det överallt. Kanske dags att dra i bromsen….

  Där emot har Marimekko många andra fina mönster.

 • Jo skriver:

  Jag har aldrig varit så förtjust i det, så jag har inte ägt någon pryl med det mönstret. Frågar du mig, så kan man tröttna ja. 🙂 Det känns som om alla har det överallt. Det finns tom folk som har det i segelbåten…

 • Skönt Hemma skriver:

  Jo faktiskt kan man tröttna. Själv har jag tröttnat på Unikko blommorna för länge seaan, men beror nog på att jag hade mönstret i gardiner här och där. Men jag gillar Marimekko i övrig. De ha massor av fina mönster av duktiga designers. Blusen du har i kollaget är jag en ägare av själv och den gillar jag 🙂

 • Suss skriver:

  Det känns som att det är starten på urfasningen av mönstret där varenda peng ska sugas ut. Det luktar kassakomjölkning innan mjölken helt har sinat.

 • smäm skriver:

  det blir minst sagt urtjatat. vem kom ens på att sätta mönstret på en mus? :> tycker inte bilen var speciellt het heller.

 • Lilla jag skriver:

  Jag tröttnade för ett tag sen. Tycker det är dags för något nytt!

 • Marie skriver:

  Den där satsningen skulle de kanske gjort för ett-två år sedan i stället. Tror att många är trötta på de där mönstren! Jag är det i alla fall! 🙂

 • Jessica Åkerberg skriver:

  Det är ju kul med samarbeten. Men de har alldeles för många på gång samtidigt. Ett i taget och med paus emellan så tror jag det går bättre. Just nu känns det som inflation i samarbeten överallt. Att bara satsa på sitt eget och bygga upp lite fler mösnter som "klara varumärken" hade nog funkat bättre just nu. Men de lär väl märka av försäljningssiffrorna också…

 • Catarina skriver:

  Jo, faktiskt.

  Jag är urless på de där blommorna.

  Fast skorna var ju lite fina ändå.

 • lisa skriver:

  varifrån kommer datamusen? försökte googla det men hittade inte 🙂 nu avslöjade jag kanske att jag inte alls är trött på mönstret, kan ha någonting med att jag "upptäckte" mitt inredningsintresse för bara nått år sedan, har inte hunnit tröttna på nått 🙂

 • Kanske har blivit lite mycket men jag skulle inte tacka nej till bilen, däremot så kan jag stå över skorna med glädje.

 • Jenny skriver:

  Vad tycker du själv??? Jag gillar mönstret, men håller med om att det kan blir för mycket av det goda…

 • Katarina Rosenqvist skriver:

  Ja, unikko är så uttjatat nu. Precis som Ulrica Hydmans mönster (trots att de inte exploaterades lika mycket). Jag tror att man ska akta sig för att sälja ut mönster så där. Marknaden blir mättad och till slut känns det bara "billigt"- de förlorar sin glans…

 • Josefin skriver:

  Hade tänkt skriva att jag tröttnat på Unikko men nu när jag läser kommentarerna ändrar jag mig nästan.

  Gud så tråkigt att döma ut något på grund av att "alla", eller "svenskarna", använder det och tycker om det.

  Att massor av andra människor, som är mer eller mindre intresserade av form och design, också tycker om Unikko och använder det på olika vis borde väl inte påverka vad man själv tycker är fint?

  Nu ska jag banne mig plocka fram mina Unikkoburkar för te och kaffe ur skåpen igen bara för att!

 • Marielle skriver:

  Tröttnade för flera år sen… Har aldrig tyckt att det är speciellt fint faktiskt!

 • Iris skriver:

  Jag tycker nog att de kan lägga unikko på hyllan i en stund, det är fint men uttjatat och de har så många andra tyger som är tusen gånger finare som folk verkar gå miste om för de snöat in sig på färgglada blommor. Tröjan du visar med Bottna mönstret är ju superfin 🙂

  kram/iris

 • Helena skriver:

  Älskade Unikko för ett par tre år sen, men nu är jag så trött på det!! Det finns verkligen överallt och det är inte alls lika fint eller roligt längre. Visserligen kan ju smaken oxå ändras med åren, men nu gillar jag inte ens det längre.

 • Bee skriver:

  TRÖTTNAT!! Det finns ju redan på burkar, dukar, mappar, väskor, pennor, glas etc. Fruktansvärt uttjatat..

 • Åsa skriver:

  Nä, den har aldrig varit någon favorit.

  Men skorna var fina!

 • Paula skriver:

  Jo, man kan tröttna på Unikko (även om man inte äger något med unikko mönstret). Som tur e för Marimekko så har dom andra mönster också. Håller med om att bilen var lite kul. Det är väl för att bilar annars kan vara lite tråkiga.

 • Caroline skriver:

  Jag ÄLSKAR Unikko mönstret! Så det är ju bra att alla andra tröttnat för då får jag ha det för mig själv! =) Jag tycker det är superbra att det finns på "allt", som till exempel pärmar och såna saker som annars bara finns i tråk-utföranden eller barnsliga varianter. Jag blir glad av färg och blommor, plus att det känns skandinaviskt och tidlöst. Så tycker ja!

 • norsk skriver:

  litt lei nå ja!

 • LITEN LYA skriver:

  Ååååh vilken underbart somrig bil. Jo,, tröttnat har jag allt. Känns som Unikko finns på allt precis överallt. Har jobbat och sålt dessa produkter och förundras alltid över att hur många varor man visar kunderna faller du ofta tillbaka på just Unikko.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.