Annons

Be brave, not beige

Jag var på Engelska tapetmagasinet häromveckan, för att kika på nya tyger, eftersom jag ska klä om min sänggavel med något mer färgglatt som passar min nya svartvita bas. Och till den passar ju.. allt. Svår beslutsångest – tro mig. När personalen frågade vad jag var ute efter svarade jag reflexmässigt "Färg och mönster! Jag håller på att sanera en lattegrotta…" varpå de nästan vek sig dubbla av skratt. För dem var det tydligen ett nytt begrepp på ett vanligt fenomen. Jag funderade länge på var jag hade fått det ifrån innan jag till slut hittade den här roliga reklamsången långt bak i minnesbanken. Be brave – not beige en film för IKEA från 2007 (som tyvärr bara har gått i USA). Förstår ni vad jag menar?


Foto: kollage från Resumé och Apple

Kategorier:

Kommentarer

 • Maria skriver:

  Det var ett bra uttryck, jag håller på med samma sak!

 • Maria skriver:

  Vilket klokrent uttryck…och visst har reklamfilm sin poäng!

  Själv försöker jag skapa liv i en vit bas med mörka träinslag genom väl utvalda färgklickar som får mig lycklig.

  Tack för din kommentar på mitt liljekonvaljinlägg. Skulle jag gifta mig igen hade jag nog valt en bunt liljekonvalj tror jag!

 • Haha, Ja, nu förstår jag vad Du menar. 🙂 "Sanera en lattegrotta", underbart! Och lika underbar reklamfilm, jag skrattade så tårarna sprutade när jag ser Dig med Din beslutsångest framför mig! :

 • Haha! Be brave, Frida! Heja 🙂

 • Amiechan skriver:

  Nej, inte jag. Jag är nog lite för mycket för färg för det. Därför har det varit trist att köpa inredningstidnignar de senaste åren när 90% av inredningarna har varit viiiiita.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Det var skoj! 🙂 Ska bli kul att se vad du valde. 🙂

 • Lina i Umeå skriver:

  Ha ha "lattegrotta"!!

 • Inspirera Mera skriver:

  Haha, det var ett härligt uttryck!

  Kram Sandra

 • "I can't live with a woman whose favourite colour is beige" sa snygge Daniel Craig i "The Ice House" en gång i tiden. 🙂 Jag förstår honom.

 • FURNISH.etc skriver:

  Haha, klockren! Kram

 • Benita skriver:

  Ha! Den där latte-grejjen / rökfärgen var ju sensationell när min inredarkollega på IKEA i Älmhult 1987 (nittonhundraåttiosju) målade en kamrats vardagsrum i den som sen hamnade i Sköna Hem. Att den sen kom in i var mans hem… Ouch! Jag är såååååååå tacksam att den snart är ett minne blott. Mera färg åt folket! 🙂

 • Malin skriver:

  Hahaha…ja det finns för gott om latte hem här i vårt avlånga land som skulle behöva saneras:P Klockren video:) Kram

 • Anna Johansson skriver:

  Så djävla rolig!! Ha hahaha! AJ AJ AJ vad jag känner igen mig.

 • KREATIVA DESAJNA skriver:

  Häftig reklamfilm, jag tycker beige och rött är fint ihop. Men allra bäst är svart/ vit och accentfärger man kan byta med. ha en trevlig lååååånghelg, kram DESAJNA

 • Anna-Karin skriver:

  Härligt reklamfilm! Ser fram emot ett smakprov från sanerandet av lattegrottan 😀

 • Nilla skriver:

  Lattegrotta kan väl duga. Själv har jag en furubunker 🙂 🙂

 • Lena skriver:

  Super! 😀

 • Elenore skriver:

  Haha, klockrent!

 • Linas inredning skriver:

  Haha, det lät bra det! Här hemma är vi inte heller så sugna på beige. Även om det kan vara fint ibland så trivs inte vi med det här 🙂

 • Maria skriver:

  Hahaha, underbart uttryck! Och härlig reklamfilm, synd att den inte gick i Sverige!

  Jag har faktiskt aldrig haft en lattegrotta själv, jag gick liksom direkt från vit strukturtapet (en sån där gummiaktig bubblig grej) till röd fondvägg. Men jag minns att jag var avis på de som hade latteväggar ett tag… =)

 • Lena skriver:

  Hahaha…:D Så klockrent!

 • Fantastisk reklam!

 • Schysst reklam! Och härligt svar till personalen.

 • Ida skriver:

  Det är så här reklam ska vara! =)

 • Ida skriver:

  En riktigt rolig reklam!

 • johanna skriver:

  Hehe… 🙂

 • Christa skriver:

  Hej fin blogg du har. Gillade trästegen framför den grå Marimekkotapeten. Var köper man en sån tro??

  Lycka till med saneringen. Greengate har mycket färg

  ,blommor och prickar.

 • /nina skriver:

  Jag är så glad för mina lattefärgade väggar…… för till dem kan jag ösa på med tusen färger på mattor, gardiner, kuddar……. 🙂 fy farao vad trist att låta tapeterna ta över hela rummet! Nej, hellre färg!

 • karola skriver:

  Hur går det med din sanering?…lät ju kul 🙂

 • smäm skriver:

  haha. du är för rolig!

  ogillar bege och ljusa kaffefärger. gillar grått och vitt. mycket snyggare att blanda färger till. tyvärr är hela mitt vardagsrum målat med ljus, ljus varmbege färg 🙁

 • Per skriver:

  Rolig reklamfilm, tråkigt att den inte visade i Sverige. Tack för en bra blogg.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.