Annons

Passion för Pelargoner

Det finns tillfällen då det inte är fullt lika roligt att bo mitt i stan. Som nu när vårsolen skiner, till exempel. Då önskar jag mig en egen trädgård och en uteplats omgiven av pelargoner. Oh well, jag får nöja mig med en mindre balkongodling istället, där jag kan slå mig ner med en kopp kaffe och läsa på lite så länge. Här är nämligen två spännande böcker på ämnet passion för Pelargoner som är relativt nya. Den Stora Pelargonboken innehåller precis allt man behöver veta om blomman och hur den ska skötas och Lasse Anrells nya "Tankar om Pelargoner" är betydligt mer lättläst och rolig, med förord av Camilla Läckberg. Alltid något att trösta sig med i väntan på huset.

Foto: kollage av bilder Stora Pelargonboken 279 kr Bokia Tankar om Pelargoner 135 kr Bokia, bommiga trädgårdsredskap Mellmine krukor från IKEA och tjusig brittisk vattenkanna med vackert mönster tecknat av William Morris.

Kommentarer

 • Visst är det härligt med trädgård, ska snart ut o plantera fuccsia i mina betongkrukor o lite jordgubbsplantor till barnen. Fick detta av mina föräldrar igår, så de måste ner i jorden. Gillar du pelargonior!!, är sugen på vita såna i år. Ditt hus får du säkert nån gång i framtiden, den som väntar på nått gott…..Jag är inne på mitt tredje hus, mitt fjärde hus ska bli vid havet, men det får vänta. HA EN RIKTIG BRA O SKÖN HELG, KRAMAR DESAJNA

 • jenny skriver:

  vilket mysigt kollage du gjort, vad sugen man blir på att ge sig ut och plantera!

 • Magdi skriver:

  Jag drömmer också om ett hus med en stor trädgård, där man kan plantera både blommor och fruktträd, och gärna en liten berså där man kan ha riktiga saftkalas. Det blir inte alls samma sak att ha det på balkongen. Trevlig helg!

 • Livet i byn skriver:

  Jag längtar, men det är länge kvar i norr innan vi kan plantera och dona. En gång i tiden ägde jag Sveriges största pelargonsamling. Över 600 olika sorter från värdens alla hörn.

  ~Liet i byn

 • InneoUte-Malin skriver:

  Min inställning till pelargoner har hittills varit avvaktande, men i år ser jag fram emot färgsprakande pelargoner på terrassen för lite medelhavskänsla.

 • Nina skriver:

  Vilken fin vattenkanna!

 • Caroline skriver:

  Vilket fint collage! Jag tycker också vattenkannan var jättefin!

 • Lizaloop skriver:

  ja när vi köpte vårt första hus för en massa herrans år sedan så var det sååå roligt första sommaren att plantera och gräva rabatter och allt möjligt, sen när det gått ett tag och man insåg att man måste ju faktist rensa ogräsk, klippa gräsmattan runt de små fina runda rabatterna jag grävt så nära varandra att inte gräsklipparen kom emellan… osv…då var det inte lika roligt längre. Nu mera kör jag mest på blommor i krukor, det blir så mycket lättare då 😉

 • Proforma skriver:

  Ja, det är härligt denna tiden på året när man får börja planera hur man vill ha det på altan och i trädgården. Pelargonier har jag alltid, de är så tacksamma för dom blommar hela sommaren.

  Första gången jag hörde Lasse Anrells namn nämnas tillsammans med pelargonier fick jag det inte alls att gå ihop… han!? Men tydligen har han ett stort intresse och kan han mycket om denna blomma!

  Trevlig helg!

 • Anonym skriver:

  Hej! Jag tänkte bara höra, får man använda IKEAs produktbilder på sin blogg? Jag har försökt läsa på deras hemsida men hittar inget svar. jag ser att du använt deras krukor på en bild men du kanske har fått tillstånd att använda dessa? Det finns ju en massa saker man skulle vilja publicera men jag har ingen lust att bli anklagad för bildstöld.

 • smäm skriver:

  verkligen tjusig vattenkanna, varför man nu skulle behöva en i england (där det alltid regnar:)

 • karola skriver:

  Ballkonger är inte fel…kul att höra att det är någon som använder dom…oftast tycker jag folk förvarar saker och cyklar där….tokigt tycker jag när man kan fixa en liten oas…

  Nu har jag tävlign igen och hoppas att jag gjort enligt reglerna denna gången 🙂 Tack för goda råd

  ha en fin fredag!

 • Skönt Hemma skriver:

  Vilket fint och inspirerande kollage du har gjort.

 • Jannice skriver:

  Ja det är verkligen underbart med pelargonier.. såg vita mårbacka idag. Söta som bara den!

  Kram Jannice

 • Rebecka skriver:

  Jag önskar också att jag hade en trädgård att fixa med, men det kommer väll senare förhoppningsvis =)

  Kram Rebecka

 • Emelie skriver:

  den där vattenkannan kommer stå bra i min trädgård! 🙂

 • Lina i Umeå skriver:

  Måste genast kolla in Lasses bok om blommor! Ha ha! Han är ju rolig som journalist och krönikör så boken är säkert inte sämre. Men pelargonier! Hade jag aldrig trott om honom!

 • Anna (juniform) skriver:

  För en pelargongalning som jag är det härligt att bo nära en enorm pelargonodling, Gustavshill handelsträdgård på Färingsö. Sist jag var där hade jag sällskap av en massa damer i olika ålder som rest långt med buss för att botanisera. Två fulla bussar om jag inte minns fel. Trevlig helg!

 • Anna Johansson skriver:

  Kul boktips!

 • Lallis skriver:

  I love pellisar:)

 • Lisa skriver:

  Ja, pelargoner är härliga och glädjande nog så är de ju faktiskt ganska lättskötta. Det är lustigt med Anrell, det är inte det första jag skulle ha tänkt, att han skulle skriva en bok om.. men det är roligt att man blir överraskad ibland!

  En dag har du ditt hus!

  Kram

  Lisa

 • charlotte skriver:

  visst kommer det trädgårdssuget när vårsolen dyker upp. Vi saknar balkong här än så länge, men hoppas nu på förändring där. Skulle vara skönt!

 • Vilket underbart kollage!!

  Kram Karin

 • Helena skriver:

  Brukar inte tillhöra dem som kommenterar så mycket

  men vill bara säga att jag blir väldigt glad av att läsa

  din vackra blogg. Den är som en inspirerande karamell!

 • Daniel skriver:

  Fint.

  Köpte en likadan vattenkanna igår, så nu ska jag ut och vattna blommorna med min tjusiga färggranna kanna! 🙂

 • Tomas P skriver:

  Okej, det allra mesta som hoppar upp på den här bloggen brukar vara helt underbart snygg, men den där vattenkannan… Hysteriskt hysterisk! 😀 (underligt nog skulle jag fortfarande kunna tänka mig ha en. om jag hade haft en trädgård förstås. hm.)

 • Trebarnsmamman skriver:

  Är sedan i höstas pelargonfrälst och lägger varje fredag ut veckans pelargon på min blogg. Har en stor trädgård, men den är så stor att jag inte giter sköta den (skulle behöva en heltids trädgårdsmästare) i stället har jag pelargoner 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.