Annons

Lyx eller budget: Maskroslampor

När jag var på IKEA häromveckan för att kolla in den senaste PS-kollektionen på plats fick jag blinka två gånger när jag såg jättelampan Maskros i all sin prakt. Den tar verkligen för sig i ett rum, och den påminner sannerligen mycket om en annan lampa med ett utländskt maskrosnamn. Eller vad säger ni? BoConcepts taklampa Dandelion som kom för ett par år känns inte helt olik, eller hur?

Lyx: BoConcepts Dandelion kostar 6490 kr Budget: IKEA PS Maskros kostar 799 kr.

Kategorier:

Kommentarer

 • Zarah skriver:

  Jag har vad som brukar kallas "dyr smak" – men denna gången vinner faktiskt IKEA på ALLA plan. Och inte bara för prisets skull. 😉

 • Visst jag gillar ikea, har handlat därifrån genom åren, MEN är de inte allt lite "härmapor". Har sett lite exempel på det genom åren, som tillexempel det här med maskroslampan !!! Har du nån uppfattning/åsikt om detta, Frida, skulle vara kul att veta ?? Har vänner som också tycker att Ikea härmar andra produkter, hälsar DESAJNA

 • FURNISH.etc skriver:

  Jag tycker budgeten är betydligt snyggare och nättare 🙂 ser verkligen ut som en vissen maskros.

 • Visst jag gillar ikea, har handlat därifrån genom åren, MEN är de inte allt lite "härmapor". Har sett lite exempel på det genom åren, som tillexempel det här med maskroslampan !!! Har du nån uppfattning/åsikt om detta, Frida, skulle vara kul att veta ?? Har vänner som också tycker att Ikea härmar andra produkter, hälsar DESAJNA

 • Linda P skriver:

  Tack, då fick jag svar på den frågan… MEn visst finns det ännu en föregångare? Jag har letat och letat men jag hittar inte originalet…

 • Catarina skriver:

  Skönt.

  För en gångs skulle tycker jag att budget varianten är mycket snyggare.

 • Malin skriver:

  Oj, ja de var lika. Dock är budget mycket finare, så den skulle jag satsa på. Kram

 • Josefine skriver:

  Det finns ju även en Dandelion från Moooi så nu blir jag nyfiken; vilken kom först?

  Det är ju lite halvkänt att IKEA "inspireras" av andra, men det gör kanske BoConcept/Moooi i samma grad..?

  I vilket fall så tycker nog jag att IKEAs faktiskt är snyggast av alla tre.

 • Jag gillar Ikeas exemplar, mest för att det är ett pris jag kan tänka mig att lägga på en lampa.

 • Anne Skoogh skriver:

  Haha, jag tyckte faktiskt att Ikeas var mycket finare ja 🙂

 • InneoUte-Malin skriver:

  Onekligen likt! För min del blir det budget eftersom jag inte helt har fallit för designen…

 • Veronica skriver:

  Budget!! Både till utseende och pris 🙂

 • Lisa skriver:

  Jag undrar när det kommer en "Ipred"lag för design??

 • Daniel skriver:

  Ganska lika.

  Gillar dina kreativa tips å bilder.

  Men denne gång passar jag. Gillar inte dessa lampor.

  Får 90's flashback med sådana lampor i diverse färge i varje hem!

 • Ikeas var snyggast 😀

 • Kattis skriver:

  PS är ju snyggare! speciellt i relation till priset!!

 • smäm skriver:

  ikea är ju geniala om jag får säga det själv.

 • Fru Inredning skriver:

  Superfin och priset är ju helt klart bättre:)

  Kram Kristina

 • Proforma skriver:

  I det här fallet tycker jag bäst om Ikeas (har visserligen inte sett den i verkligheten). Den ser precis sådär skir och fin ut, som en utblommad maskros är.

 • Magnus skriver:

  Och så klagar man på fildelare när IKEA kopierar rakt av.

 • Jag får sälla mig till de som tyckler IKEAS lampa är snyggare. Men allra mest gillar jag Mooois version. Gränsen mellan att kopiera och inspireras av något är inte helt glasklar, tycker jag.

 • Stina skriver:

  Det irriterande med IKEA är just att de alltför ofta gör sina "kopior" ännu bättre än originalen…

 • Inspirera Mera skriver:

  Jag skulle gå på Ikeas lampa jag också, tycker den är snyggast. Kram Sandra

 • Helen skriver:

  Jag skulle satsa på IKEAs lampa!

 • Anonym skriver:

  Fins bara ett ord: PINSAMT! Att inspireras är en sak med rena plagiat är en annan! Tycker det är dåligt av ett företag av IKEAS kaliber att nedlåta sig till denna så gott som exakta kopia! Med alla duktiga designers som finns i vårt land hade dom väl kunnat få till något eget, SKÄMS!

  Lotta

 • Lotta skriver:

  Fins bara ett ord: PINSAMT! Att inspireras är en sak med rena plagiat är en annan! Tycker det är dåligt av ett företag av IKEAS kaliber att nedlåta sig till denna så gott som exakta kopia! Med alla duktiga designers som finns i vårt land hade dom väl kunnat få till något eget, SKÄMS!

  Lotta

 • Nono skriver:

  IKEA Geniala…hmm..(enl.Smäm)…vet inte om jag håller med om att det. Jämför med till exempel musik branschen. Metallica kommer ut med ett nytt album och ett annat band snor låtarna rätt av och spelar sedan in samma låtar på en ny skiva och vips så har det bandet ett "nytt" album, med ett väldigt snarlikt sound som Metallica´s album. Tror inte Metallica skulle gilla det!

 • Anna-Karin skriver:

  Absolut budget i det här fallet.

 • Ikeas ÄR snyggare, men tycker att plagieringen är trist. Jättetråkigt för den ursprungliga formgivaren, vare sig det var för BoConcept eller Mooi, och faktiskt ganska tråkigt för oss kunder med. Ikeas formgivare är duktiga de borde kunna skapa mer originella produkter.

 • Iris skriver:

  Ikeas var faktiskt mycket finare.. Det är nästan synd att den är så billig bara för den kommer nog finnas i tokmånga hem snart, så fin som den är 🙂

  kram /iris

 • J.La skriver:

  IKEAs är vackrast!

 • Markus skriver:

  Ikeas är snyggare, har dock bara sett den på bild, än så länge. Den har inte kommit hit upp ännu. Och jag tycker inte att den är snyggare bara för att jag är ikea-anställd.

 • "morsan" skriver:

  Gillar också Ikeas men kan inte låta bli att förundras över att de vågar "sno"/plagiera andras design!?

 • Linnéa skriver:

  IKEA´s är faktiskt grymt mycket snyggare… En sån vill jag ha i vår nya lägenhet!

 • Filippa skriver:

  Ikeas är mycket finare och jag tycker plagiat är att ta i, trots att de är lika sp skiljer de sig åt betydligt.

 • Lisa skriver:

  snälla frida mera lyx och budget!!! Det är så kul 🙂

  Inom musikvärlden så får man ju inte plagiera rakt av eller ha för stora likheter mellan en annan låt, utan tillåtelse (så vitt jag har förstått). Hur är det med design? vet du något om det? Det vore jätteintressant!

  Det är ju ren stöld ofta tycker jag. Hur kan man i princip rita av någon annans arbete, sätta sitt namn på det och ta betalt? och samtidigt ha rätt till att sälja det..

  Vore jätteintressant om du kom med något inlägg om detta!!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.