Annons

Söndagsbrunch

Jag kunde inte låta bli att ta några snabba bilder från dagens söndagsbrunch, som inte bara var riktigt god utan också gjorde mig påmind om min servis Ostindia från Rörstrand som jag borde plocka fram lite oftare. De senaste åren har den fått stå oanvänd i skåpet, med några få enstaka undantag. Inte bra. Jag kanske ska passa på att önska mig lite fler delar inför min stundande 30-årsdag nästa vecka och ge matlagningen en ordentlig chans. Vad har du för servis?

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Eva Sahlén skriver:

  Jag har även en njutservis av Ostindia. Den festar upp det mesta av en en frukost. Sen tar jag mig tid när jag sitter vid den och det är det bästa.

 • Therese Turesson skriver:

  Jag är så enkel av mig att jag har Höganäs Himmelsblå.

 • Lina skriver:

  Snygga och aptitliga bilder! Ostindia är en klassiker, jag ägde en i "mitt tidigare liv" och mina barn äter fortfarande sina finare måltider på klassiskt blått hos sin pappa.

  Vår festligare servis (som faktiskt tittar fram oftare än bara till fest) är stilren vit och svensk grace. Jag älskar Rörstrands klassiker och är så glad att vi valde vitt, så får dukningen jobba fritt med färger istället. Vi har dessutom satsat stort och idag står servisen komplett i vitrinskåpet och nu får den följa med oss genom hela vårt liv. 🙂

  Trevlig söndag önskar jag dig!

 • Vi har Ostindia och använder den till varje dags bruk. Fina saker skall inte stå i skåpen! Vackra bilder!

 • Vilken lyx! Jag har ingen servis alls, och så kommer det nog att vara några år till har jag på känn 😉 Håller mig tills vi bygger hus!

 • Rosenthal som fin servisoch höganäs till vardags, ha en skön söndag, kram Desajna

 • InneoUte-Malin skriver:

  Fantastiska bilder. 🙂 Har en vit Thomas från Rosenthal som vi använder mest. Hemma hos föräldrarna ligger en Blå Måsen och väntar på att bli använd sedan drygt 25 år tillbaka. Önskade mig den i ett svagt ögonblick i 6-årsåldern när jag tyckte att TV-programmet "Den vita stenen" var det bästa som fanns. Sådär smart att låta en 6-åring välja servis själv. 😉

 • Proforma skriver:

  Vi har en servis från Rörstrand som heter Viking… älskar den! Helvit med en mönsterbård, olika på varje storlek. Tillverkades bara i några år och som tur var så hann jag köpa dussinet.

 • Helen skriver:

  Vad gott det ser ut!

  Vi har en servis ifrån Duka vi har blandat delar ur deras serviser Carl och Gustav. Mattallrikar med blå kant och den mindre tallriken med bara guldkant. De matchar våra blåa Intermezzo glas från Orrefors.

 • LJUSA PUNKTER skriver:

  Ostinda är verkligen en klassiker som håller i sig!

 • Annika skriver:

  Vi har Mårbacka från Rörstrand. Den är klassiskt vacker med blå dekoration och en smal guld kant.

 • Sandra skriver:

  Härlig fruktsallad. Nu blev man sugen =)

 • Anna Johansson skriver:

  Vi har en IKEA-servis men visst skulle jag vilja ha Ostindia!

 • Anna F skriver:

  Ser gott ut. En sevis som vi borde använda oftare är kaffeservisen med alla landskapsblommor. Den gillar jag.

 • Ellinor skriver:

  Jag har Sundborn-servisen… kanske inte vad jag hade valt idag (började få den när jag var 12), men rätt trevlig ändå 😀

 • Malin skriver:

  Vad gott det ser ut! nu blev jag hungrig 🙂

  Ville bara kolla om du har fått min mail. Har skickat två men inte fått svar…

  Kram Malin

 • bea skriver:

  fyfan va underbart mysiga bilder

 • Jenny skriver:

  Vilka är dina idoler?

  Kommentera på min blogg! Diskutionen är igång.

  P.S Härliga bilder!

 • yasmiina skriver:

  nu blir man hungrig på frukost igen,

  haha härliga bilder du har! 😉

 • Gudrun skriver:

  Jag har servisen Corona från Rörstrand. Tycker om den då den är stilren men ändå tjusig med sin enkla silverkant. Och så är det så härligt stora tallrikar – känns nästan som att äta på restaurang.

 • charlotta skriver:

  har corona från rörstrand – älskar den! stilren och enkel.

 • Lina skriver:

  Vilka fina bilder! Och mer ekologiskt till folket!

 • Mia skriver:

  Åh den är jättefin ostindia servisen, själv har jag en Maria vit från Rosenthal…Grattis i förskott om jag glömmer säga det nästa vecka=) Hoppas du får massor fint! Kram M

 • Jonna skriver:

  Vilken ljuvlig frukost.

  Jag har också börjat samla på Ostindia. Tack för att du påminde mig om vikten av att använda finporslinet lite oftare!!

 • malin skriver:

  Jag har IKEA 365+ fyrkantiga vita tallrikar till vardags, och en IKEA Stockholm servis, ganska enkel med silverkant, som används till fredag- och lördagskvällar då vi ofta bjuder vänner på kvällsmat…tyvärr finns den inte lägre i sortimentet, men jag har ändå lyckats samla på mig många delar, och därför är den användbar!

 • Catrin skriver:

  Vi har Swedish Grace i vitt. Enkel, stilren och snygg. Samt coola tallrikar från sjuttiotalet från Rörstrand, tror jag, som jag inte riktigt vet vad de heter. Vita fyrkantiga med lila/blå/svart "blad" på. Helt klart mina favoriter!

 • Kajsa skriver:

  Jag har Diné (som inte längre säljs). Kanske inte någon jag skulle välja i dag, men den är helt ok. Nu har jag även fått ärva mycket Berså-porslin. Den gör sig väldigt fint på mina vita hyllor i köket. Till vardags blir det oftast Ikea.

 • Camilla skriver:

  Snygga bilder! Jag har Sundborn, älskar den!

  Hoppas du får en trevlig vecka!

 • Anna skriver:

  Jag började samla på Villeroy & Bochs "New Wave" då jag fyllde 30 för drygt ett år sedan. Till vardags duger Ikeas tallrikar bra.

  Frida, du som har så mycket kontakter nu – vill du anta en utmaning? Vi har länge sökt efter ett SNYGGT, modernt och stilrent gnistskydd (galler) till vår öppna spis. Men var sjutton hittar man ett sånt, utan krusiduller? Kanske du vet?

  Följer din blogg nästan sedan starten och är djupt imponerad av dina ambitioner och framsteg. Saknar dock lite ditt eget pynt och dina dukningstips och blomtips som du hade förut 😉

 • Lidingömamman skriver:

  Såg ut att vara en riktigt smarrig brunch! Min vardagsservice är Höganäs Collection. Till fint har jag Amado från Villeroy & Boch. Tyvärr tillverkas den inte längre så jag är livrädd att någonting ska gå sönder när vi använder den.

  Lidingömamman

 • Nilla skriver:

  Jag önskar att jag hade den servisen som jag bloggade om i fredags… 🙂

 • JaanaBanana skriver:

  Seviesen är snygg… Själv har jag höganäs…

  Sen måste jag berömma dig; du har verkligen öga för att kunna fotografera och fixa till så att det ser snyggt ut!!

 • Speja skriver:

  Matteus. Bara älskar det porslinet. Och vi blandar färger hej vilt. Ha det fint!

 • e skriver:

  Ser gott ut 🙂 Vi har en salig blandning av Ikea och Origo kryddat med så mycket Upsala Ekeby (olika serviser men bara med gult och svart mönster) jag lyckas loppisfynda.

 • Ooo, brunch! Det kändes lyxigt! Gott såg det också ut!

 • Vilka läckra foton! Härliga färger och kompositioner!

  / Fredrik

 • Lallis skriver:

  Wow så härligt. och vilka underbar bilder:)

  Kram Llalis

 • Tess skriver:

  hoppas du får en underbar vecka

  har du några roliga planer??

 • Victoria skriver:

  Såg verkligen hur gott ut som helst allt det där! 🙂

 • ida skriver:

  Det var ett par härliga bilder du hade 🙂

 • Anna skriver:

  Jag står just i begrepp att köpa Taika i svart och vitt. Det är den finaste servisen jag vet!! 🙂

 • Katrin skriver:

  Jag har både Loft och Dukaservisen Oscar, vit med grön- och guldkant. Men till vardags duger det med svarta tallrikar från Ikea.

  härliga bilder och en mycket inspirerande blogg du har!

 • Helena skriver:

  Vilka snygga bilder! Det såg väldigt fint ut! Jag älskar serviser och har flera. Ostindia är en favorit som jag har haft i 10 år. Det var kul när man tog fram delarna med de större motiven, Ostindia+. Jag har kompletterat med kaffemuggarna till den annars så traditionella servisen – det blev jättebra! En annan favorit som jag gärna dukar med är Ulrika Hydmans Mine-serie i vitt. /Helena

 • Lizaloop skriver:

  Ah synd att jag inte visste att du samlade på den, när vi hade loppisen i stockholm, för då sålde de ut en massa delar av servisen!!!

  Den är jättefin!

 • Josefine skriver:

  Ostindiaservisen är riktigt fin, gillar de små delarna så som äggkopp och mjölkkanna. Själv budade jag hem min första ostindiadel i somras efter att ha letat ganska frekvent efter den på nätet; tekannan som har slutat säljas i butik numera.

  Annars har jag en kaffeservis, "Maria mandelblom" från Rosenthaal. Jag fick välja den som servis när jag var i "leka med dockservis" – åldern. jag tvivlar på att jag hade valt den idag=)

  Annars drömmer jag om Mateus i framtiden=)

 • Oj, servis… Det har vi ingen! 🙂 Men vi har tallrikar i olika färger från Room/Habitat. Minns inte vad de heter, de finns inte längre hur som helst.

  Nåt jag vill ha hellre än en servis är den där brunchen du har varit på! 😀 Underbara bilder!

 • ser jättegott ut! =)

 • EvaMarie skriver:

  Visst är den tjusig!! Rörstrandsservisen!! Det började med att jag fick en terrin i present för 8 år sedan och sen har det bara "vuxit"! Jag använder den varje dag!! Du ska aldrig spara på något du tycker om……/Kram

 • Daniel skriver:

  E ännu på en veckas reningskur, får inte äta nåt

  Å så kommer man hit. Nu blev jag supen på Ägg (gillar inte ens ägg) då e det katastrof i Daniels mage

 • Purple Area skriver:

  Känner igen det där, jag har också en Ostindia servis som står rätt oanvänd. Är mycket mer förtjust i mina svarta fyrkantiga från Design House Stockholm.

 • Linda skriver:

  Jag har Royal Copenhagens blå måsen. Den är så otroligt vacker. Den känns lika hemma hos farmor och farfar på 60-talet som hos ett modernt möblerat hem.

 • Anna skriver:

  Vilka läckra foton!

  Jag vet inte vad den heter med det är Måsen fast utan måsar och så är den vit. Tyvärr så tillverkas den inte längre.

  Vårkramen Anna

 • Sofia skriver:

  Ostindiska Kompaniet visste vad de gjorde. Vackert så att man får gåshud.

 • Mikaela skriver:

  En fin blogg du har

  https://experienceno1.blogspot.com/ Läs gärna min

 • Quinoa skriver:

  Jättefina bilder!!! Själv har jag Rörstrands Koka blå som jag älskar!!

 • Quinoa skriver:

  Jättefina bilder!Själv har jag Koka blå som jag älskar!!

 • Kristina skriver:

  Hej!

  Vad kul att se att du har/använder ostindia servisen. Har fått den själv av svärmor. Den används dock sällan, men jag blev inspirerad nu. Min favorit servis här hemma är en i svart och vitt från Höganäs! Tack för en fantastisk blogg!

 • Helena skriver:

  Jättefina bilder, verkligen…och ser supersmarrigt ut!

  Jag älskar Mateus, har fyrkantiga tallrikar i grönt och de stora spetskantade tallrikarna i ljusrosa, en hel del skålar och mm i blandade färger men mest grönt…älskar fortfarande alla delarna trots att jag började samla för ganska många år sen nu.

  Jag har också en servis från Gustavsberg som heter Caprifolium, den tillverkas inte längre. Jag valde mellan Caprifolium och Ostindia!

  Till vardags vill jag ha något nytt och färgglatt, helst lite lättare tallrikar (inte som Mateus som är lite tyngre) i glada färger som rött, grönt, lila, orange. Enfärgade tallrikar hade jag tänkt mig.

  Har tittat på Himlas sortiment på nätet men ej sett dem "in real". Någon som har förslag på något trevligt "vardags"-porslin?

 • Johanna skriver:

  Ostindia är fin. När jag flyttade till en större lägenhet fick jag en fullständig uppsättning Mon Amie-porslin av min mamma. Jag älskar den servicen, men är kasnke lite för rädd om den. Borde ta fram det mer. Annars har jag också vissa delar av swedish grace i grönt, ljusgult och vitt. Har fått många delar annars skulle det vara svårt att välja färg!

 • char skriver:

  Rörstrands Iris porslin och ostindia! fast ikea till vardags 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.