Annons

Tidningskaos

Just nu råder totalt tidningskaos i mitt hem. Jag har det angenäma I-landsproblemet att jag har alldeles för många nya olästa inredningsmagasin och alldeles för lite tid. Se bara hur mina tre stackars tidningsställ i vardagsrummet fullkomligen svämmar över. Det enda jag har läst hittills är Mårten Nihléns krönika i Residence. Han är liksom jag i flyttartagen och skriver både träffande och roligt om hur man kan likna våra ”bostadsrelationer” med kärlekshistorier. Separationsångest de luxe. Ikväll får jag i alla fall en stund över att bläddra lite i högarna nedan. Vilka tidningar rekommenderar du då? Vilka magasin får jag inte missa?

Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • Jo tack – jag känner igen det där scenariot. I min Magbag står det tidningar från innan jul, så lite utrensning kanske är påkallad :). De tidningar med utgivningsdatum i mars har väl precis börjat landa i brevlådan. I går kom nya Elle Interiör. När det gäller förra månadens utgivning tyckte jag att det var lite mellanläge. Jag har faktiskt stannat mest för två snyggt stylade köksjobb i Lantliv av Cia Wedin. Månadens snackis i tidskriftsbranschen är väl annars när Leila Country Living kommer i slutet av mars. Det skall bli mycket spänannde att se det konceptet!

 • Anna skriver:

  Living etc. Blir aldrig besviken!!

 • Visst skulle man vilja ha mer tid för att hinna med allt roligt. Det vita tidningsstället från d.t är min favorit. ha det bra o hoppas du får lite tid över idag till dina tidningar ! kram Desajna

 • Lina skriver:

  Ja, tänk där hamnar jag också ofta – tidningarna blir liggandes kvar i sin obrutna plastpåse… ett I-landsproblem om något! 🙂

  Varje månad läser jag Family Living, Sköna Hem, Hus & Hem, Lantliv, Plaza och Allt i Hemmet. Ibland köper jag Residence och Elle Interiör, men absolut inte varje månad. Sköna Hem har jag varit månadstrogen sedan 1994, då jag bara var 19 år gammal och just flyttat hemifrån.

  Jag gillar de personliga och trendbefriade hemmen (som just nu också räknas som trendiga igen…) och de hemmen hittar man tyvärr inte alls i alla magasin.

  Jag gillar dina tidningsställ – snyggt och praktiskt!

  Kram kram

 • Haha, jag har också jättehögar – men tyvärr utan dina snygga tidningsställ! Istället staplas de på golvet i sovrummet, i badrummet, på kontoret… Maken sneglar och muttrar men törs inte säga nåt högt. Allt är dock inte inredningstidningar, det är trädgårdstidningar, företagartidningar och modetidningar med. Jag har inte hunnit med månadens skörd (eller ens förra månadens) så jag kan tyvärr inte tipsa om några "unmissables". Men håller med Lina – roligast är de personliga och trendbefriade hemmen! Det var ett par roliga i nån Sköna Hem som jag läste nyss – men jag misstänker att det var decembernumret… 😮

 • Malin skriver:

  Fina tidningsställ!

  Var är dom ifrån?

 • Mrs. b skriver:

  Vi är många som delar ditt problem! Alldeles för lite tid! Själv försöker jag låta bli att köpa nya periodvis, för att minska lite på högen.

  Maken brukar försöka lyfta in mina tidningshögar i diverse garderober och lådor när jag inte ser… 🙂

  Du får gärna uppdatera var det andra vita tidningsstället (inte MagBag:en) är ifrån. Har för mig jag sett liknande nånstans (Åhlens kanske?).

 • Kattis skriver:

  Jag har samma problem… jag har en hög med inrendningstidningar som svämmar över på vårt ena soffbord.. en hel del är helt nya, det har kommit till en punkt då jag inte ens vet vilka jag har läst och inte. Måste komma på ett bra system. Ska nog inhandla ett snyggt tidiningställ som MagBagen där man kan ha de olästa iaf 🙂 Har prenumeration på Sköna Hem, Elle Interiör, Plaza interiör och Hus & Hem, ibland nappar jag på några nummer Allt i hemmet också, alla ger ju inspiration på olika sätt 🙂

 • Annika skriver:

  Residence, Elle interiör och Hus & Hem är mina måste-tidningar. Sedan läser jag de flesta andra inredningsmagasinen också. Jag kastar mig alltid över tidningen när den dyker upp i brevlådan. Kanske har jag för mycket tid? 🙂 Fina tidningsställ!

 • Camilla skriver:

  Jag måste faktiskt skamligt erkänna att jag SLÄNGDE alla mina tidningar förra veckan eftersom jag inte orkade med röran. Jag sörjer fortfarande…

  Jag tycker Plaza interiör har ryckt upp sig, den är min absoluta favorit!

 • Fyraihuset skriver:

  Jag läser inte de dyra inredningstidningarna. Om de inte passar min plånbok så går de bort tyvärr (alltså et som skrivs om i tidningen). jag läser family living och drömhem och trädgård de tycker jag kompliterar varandra bra.

  /Nina

 • Pyssellisa skriver:

  Jag har precis upptäckt "Tove Hem & Trädgård". Den tyckte jag mycket om. Inspirerande och väldigt snygg. Kolla in den 🙂

 • Inspirera Mera skriver:

  Det är samma för mig, i min magbag trängs det tidningar som inte ens är bläddrade i. Kram Sandra

 • Jag kan relatera till att ha alltför många tidningar hemma… Har två av de tidningarförvaringarna som Du har på bilden, mag bag och gummikorgen. Jag tycker Hus & Hem blivit mycket bättre de senaste månaderna, det har blivit en ny favorit.

 • Vill rekommendera att plocka influenser från en helt annan bransch t ex en biltidning eller en om mat. Atar nu att du har en massa om inreding och arkitektur men att bryta och plocka in från inspiration från annat håll kan ge mycket, hitta paraleller till inrednig etc.

 • Anonym skriver:

  Hej hej… Vill bara säga ett stort Grattis till att du har lyckats så bra,,, kul å läsa å veta!!! Man får själv lite hopp om framtiden på nåt sätt!!!!!

  Så ett stort Grattis å en stor kram tjejen… Josse

 • Vart kommer de där tidningsstället längst bak ifrån? 🙂 Det där enkla, vita, av "stål/järn" rör?

 • Maria skriver:

  Hej!

  Jättefina tidningsställ. Jag har stålstället (fast svart) som jag köpte för många år sedan på Designtorget.

  Angående tidningar så gillar jag "Sköna Hem", "Allt i hemmet" och "Lantliv".

  Ha en bra vecka!

  Hälsn MARIA

 • mojo skriver:

  tidskriften FORM och RUM tycker jag väldigt mycket om har börjat att läsa Elle interiör är också bra.

 • Daniel skriver:

  Kan du inte skicka några till finnbyn?

 • elin skriver:

  Vilka fian tidningsställ, vart kommer de ifrån?

  Elin

 • Malin skriver:

  Jag tycker också att du kan skicka dem vidare till några av dina bloggläsare om du inte hinner med dem. Jag tror vi är många som vill ha ett ex. Får du dem av leverantörerna eller måste du pren. som oss andra ?

 • Jag tycker att det inte finns en tidning som är bättre generellt än de andra, utan det beror helt på innehållet för just det numret. Däremot så har de ju olika inriktningar beroende på vad man är intresserad av. Själv läser jag gärna Plaza Interiör, Lantliv samt Hus & Hem. Men även Elle Interiör och Sköna hem är jättebra tidningar.

 • Anna skriver:

  Jag tycker att Plaza Interiör är den överlägset bästa inredningstidningen!

 • Mia skriver:

  Mitt tips: Spara Sköna Hem – den är tidlös. Vissa nr av Hus & Hem likaså.

  Riv ur fina bilder ur Lantliv – de är otroliga på att kombinera inredning och kläder med inslag från naturen. Bilderna känns årstidsaktuella – därmed känns tidningen alltid bra för stunden!

  För övrigt bra tips från Malin ovan!

 • Mina favorittidningar är Lantliv och Sköna Hem så de rekommenderar jag.

 • Barbro Colorama skriver:

  Missa inte vår kedjas magasin, Mitt hem från Colorama. Du kommer att gilla den!

  Barbro, Colorama Mariestad

 • Wilma skriver:

  Kul att se att du har samma tidningsförvarings-favoriter som jag. 🙂 Vad gäller inredningstidningar måste jag nog lyfta fram Hus&Hem som jag för ett tag lämnade för den var sååå tråkig. Men de har verkligen lyft sig, och webben också iof. De tillsammans med Sköna Hem har bästa webb-sidorna bland inredningstidningarna tycker jag.

 • Vicke skriver:

  Vinkar en till med samma I-lands problem så många tidningar som bara ligger där och ropar på uppmärksamhet och nu fick jag dessutom en ny kul tidning i brevlådan som väntar tror minssann du var med i den;)

  Bra jobbat Frida och dina tidningar har nog det rätt så bra i alla fall trots brist på uppmärksamhet så snyggt som de får bo:D

 • Jannica skriver:

  Bor i USA och mina favoriter här är Domino och House Beautiful. I Sverige brukar jag dock läsa Allt i hemmet, dessutom försöker jag få tag på brittiska Ideal Home som är min absoluta favorit! 🙂

 • Caroline skriver:

  Jag tycker tyvärr att svenska inredningstidningar är lite tråkiga. Sämst är Sköna hem och speciellt Elle interior gör mig mera och mera besviken eftersom de nästan bara visar reportage som 'systertidningarna' (från andra länder) redan har visat och nästan inget eget.

  Living etc. och den brittiska edition av Elle Interior är mycket bättre.

  Bäst är dock Holländska inredningstidningar som Elle Interieur och 'Eigen Huis en Interieur' som jag brukar köpa på flygplats Schiphol i Nederländerna när jag är på väg till N-America. Väldigt rolig formgivning, mera 'arty' reportage, originell/personlig inredning!

  Också VT wonen och 1001-woonideen, som är enklare, är roliga eftersom de har mera 'gör det själv tips'. Kolla deras hemsida!! https://www.vtwonen.nl/

 • Caroline skriver:

  Obs, det blev ett fel i första raden. Jag menade 'bäst' ('minst dålig') är Sköna Hem….

 • Sandra skriver:

  Och varför är det så jäkla svårt att göra sig av med gamla magasin?? "näää, jag gillade den artikeln eller den prylen på sidan 12 och den kommer jag titta på varje dag i 10 år" Yeah Right..:-)

  Jag gillar Living etc, Sköna hem och Elle mest av de mest lättilgängliga magasinen. Men tar jag mig in till Press Stop då blir det massor av andra spännande tidningar också!

 • Magnus skriver:

  Har haft precis samma problem, fast med skivor. Se det inte som ett kaos, utan som en konsekvens av ett intresse. Så länge intresset finns kvar kommer tidningarna att finnas kvar. Tänk också så trist det hade varit om du inte hade haft någon tidning alls kvar att läsa. Efter att ha accepterat att högarna aldrig kommer att försvinna helt har det i varje fall hos mig infunnit sig ett rätt så behagligt lugn.

 • Sofie skriver:

  Jag tyckte senaste nr av Plaza interiör.

  Otroligt vackert omslag denna månad!

  Ha en skön kväll med dina magazin!

  Kram SOfie

 • Fittanfes skriver:

  Linda Skugge är en äktenskapspajas!!

  Kolla själv;

  http://www.fittanfes.com

 • Sandra skriver:

  Vilken kul och trevlig blogg du har. Har lagt till dig på Bloglovin. Ska bli intressant att följa och se vad du hittar på. Ha en strålande dag så länge!

 • Therése skriver:

  ELLE Interiör och Residence är starka magasin. Välskrivna och guldkantade. Hus & Hem var länge en av mina favoriter men har verkligen hamnat i en formsvacka.

 • Carro skriver:

  Snygga tidningsställ!

 • Martina skriver:

  Mmm härliga högar, jag har alltid några tidningar i köket, badrummet och vid sängen då blir det av att man hinner bläddra i dom.

 • Pia skriver:

  Du får definitivt inte missa Lantliv!!

  Välkommen till min blogg!

  kram Pia

 • Helena skriver:

  Även jag känner igen mig! Mängden inredningstidningar är större än tiden jag har att läsa. Jag har börjat att riva ut alla bilder som inspirerar mig och samlar dem i en snygg pärm innan jag slänger tidningen. Då känns det liksom bättre! Men jag ligger konstant efter…

  En bra och lite mer personlig inredningstidning är Tove Hem & Trädgård, det är min favorit just nu.

 • Johanna skriver:

  Tidingstället från designtorget är så fint, jag har ett i svart https://aprillaprill.blogg.se/2009/february/historia.html

 • Anneli skriver:

  Mina favorittidningar är Plaza interiör och den danska tidningen BoBedre. Förutom dom läser jag varje nummer av Drömhem & trädgård , Sköna hem och Residens.

 • Sara skriver:

  Oj vad jag känner igen mig! Har precis gjort ett inlägg om samma dilemma, men nu blev jag nyfiken att börja med Mårtens krönika… Ibland har jag fått designinspiration i ex. Elle Mat & Vin, en tidning med en helt annan inriktning, det är ju bra att vidga vyerna lite.

 • Nettan skriver:

  Tidningshögar är onekligen ett i-landsproblem som många delar… Själv läser jag alltid Gård&Torp så fort den den kommer. Lantliv, Sköna hem och Hus&Hem får vänta.

 • isabelle skriver:

  så härligt med tidningar!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.