Annons

Carl Philips nya bestickserie

Igår släpptes så äntligen prins Carl Philips bestickserie CPB 2091 för företaget Mema/GAB under en pressvisning hos Svenskt Tenn. Från och med nu är Acneutställningen på Strandvägen bortplockad til förmån för Det Dukade Bordet där de här nya silverbesticken finns på display. Spännande! Jag hoppas jag har vägarna förbi Stockholm snart så jag hinner se dem innan nästa tema tar vid. Serien ska vara lätt att känna igen tack vare en karaktäristisk, exakt rundning som återkommer på både kniv, gaffel och sked. Fint! Men som den besticknörd jag är blir min första fundering: hur känns de att äta med tro? Silverbesticket CPB 2091 kostar 1000 kronor per del. Vad tycker du om dem?

Foto: pressbilder Mema/GAB

Kategorier:

Kommentarer

 • Malin - tjusigt skriver:

  Jag tycker de är jättetjusiga.

  Raka, enkla att hålla om och en karaktäristiskt fin rundning att stoppa i munnen.

  Dock lite för dyra för min smak 😉

  Hoppas du får en skön helg!

 • Anna-Karin skriver:

  Utseendemässigt är det inget fel på dem, men för ett 100% betyg är man nog tvungen att hålla dem i handen och känna på eggen först.

 • Jessica skriver:

  Gillar dem inte alls, formen känns obalanserad på något sätt. Min favorit är Focus från Gense.

 • Skönt Hemma skriver:

  Jag gillar designen med de raka linjerna och runda formen. Men det är klart, man vill ju hålla i dem för att kunna göra en bedömning. Men snygga är dom iallafall!

 • Camilla skriver:

  Min första tanke när jag såg dem var om de verkligen är bekväma att äta med?

  Men de är fina, duktig prins vi har. Passande att den som är född med silversked i munnen designar bestick måste jag säga. 🙂

 • Anna J. skriver:

  Jag hoppas detta blir det första i en lång rad av snygga designprodukter från vår prins.

 • Enkla och snygga, men visst undrar jag, precis som du, om de är bekväma att äta med!

 • Lina i Umeå skriver:

  Ser de inte lite ut som salladsbestick i sin form?

 • Hotness skriver:

  Inte min smak alls. De är för stela i sin design och ser bara trista ut. Men kul att Prinsen följer Sigvard i spåren för var ju som bekant mycket talangfull. Så jag hoppas han inte ger upp efter det här, utan kanske formger något annat lite enklare som kanske inte kräver lika mycket skills som just bestick och bruksföremål gör.

 • Camilla K skriver:

  Jättesnygga tycker jag..men tror liksom många andra att de kanske inte är så bekväma att äta med. Jag skulle dock inte ha något emot att ha så där ett dussin av varje! 😉 //Camilla i Motala

 • Lenox skriver:

  som jag skrivit någon annanstans, de påminner lite om engångsbestick i plast (inte priset!) men det betyder inte att de är fula heller. Jag vet dock inte om jag hade valt dem om jag haft råd ens.

 • Anonym skriver:

  Mm, jag är inte så imponerad. Tycker inte att de är så snygga, och personligen gillar jag inte sådär breda runda skedar. Och som någon skrev innan, så ser de mer ut som klassiska salladsbestick.

 • InneoUte-Malin skriver:

  Jag tycker att de är fina – men den enda del som riktigt sticker ut är gaffeln. Den är däremot riktigt snygg! 🙂 Det dröjer dock innan jag köper bestick för 1000 kronor delen.

 • Anders skriver:

  Jag läste i GP att Carl Philip förklarade den enkla och raka designen med att det var en motreaktion mot hur han växte upp, där saker och ting runt honom sällan var enkla…

 • charlotte skriver:

  De ser himla tunna ut, verkar inte vara mycket att hålla i handen. Bestick måste vara sköna att äta med annars går de bort. De hamnar inte på min önskelista.

 • Anna skriver:

  Nu har jag en intervju på min blogg med fotograf Patric Johansson som tagit många av de inredningsbilder som vi ser ser omkring oss. Han har bl.a. tagit bilderna till boken Arkitektens Hem.

  I intervjun delar han bl.a. med sig om sina knep för att ta riktigt bra inredningsbilder!

  Kanske något för en husmus?

  Bästa,

  Anna

 • Roger skriver:

  Tycker dom är snygga, men ser att dessa bestick säljs med ganska falska föresatser. Prinsen är utbildad grafisk designer, och ingen tar steget till att designa fysiska produkter utan vidare. Att bli en bra design handlar i slutändan om att öva och samla erfarenhet, vilket prinsen bevisligen inte gjort då det här är den "första produkt" han gjort. Således, släpper man lös en helt grön designer som huvudansvarig på sin första serie på 30 år, eller lånar man den kungliga glansen?

 • Josefine skriver:

  Snygga! Men silverbestick är inget för min budget – tacka vet jag rostfritt!

 • P skriver:

  Så där tycker jag. Det är väl tur ibland att man inte fastnar för allt som är dyrt. =)

 • e skriver:

  Alldeles för tunna i skaftet tycker jag. Gillar dock gaffelns skedliknande form. Som gjord för att lassa in godsaker 🙂

 • InGlared-Astrid skriver:

  Äntligen får vi se vad den enligt min åsikt, underskattade prinsen är kapabel till!

 • Som designer skulle jag aldrig göra så smala skaft men man kan ju äta med pinnar….så de kanske fungerar bara det inte blir obalans så den yttre delen väger för mycket. De var ju urläckra till designen tycker jag!

  Vi får maila honom och fråga om han gjort några ergonomiska studier….

 • karola skriver:

  Väldigt stilrena och vackra…hoppas de är bekväma i handen med 🙂

 • Lizaloop skriver:

  Jag gillar gaffeln, att den nästan är formad som en sked! Mycket bra!!

 • Mina senaste inköpta bestick köpte jag enbart för att de var snygga !!

  De kan se rätt obekväma ut att äta med, men de är faktiskt helt okej. För övrigt är jag trött på kunga huset, och besticken som prinsen har designat, faller mej inte i smaken ! Hälsar Desajna

 • Therése skriver:

  Tummen upp för prinsen och hans bestick! För mig är de lite av en pik till de traditionella och snirkliga silverbesticken. Jag tror verkligen att dessa väldesignade bestick kan ge matsilvret ett uppsving.

 • Tess skriver:

  Vinn mumin mugg samt skål av Designer Tove Slotte-Elevant på min blogg Lycka till

 • m skriver:

  1000 spänn för vad som essentiellt är bestick som ser ut som glorifierade salladsbestick respektive smörkniv!?

  pass.

  herregud.

 • ☆ m a l i n . skriver:

  Riktigt fina för ögat, man vill bara äga dem! Men de smala handtagen hade jag nog tyckt var lite svåra att hålla ordentligt..

 • jennie skriver:

  väldigt snygga, men för dyrt för snåla mig=)

 • Linas inredning skriver:

  Tjusiga, påminner mycket om en gammal bestickserie min mormor och morfar har fast med trähandtag 🙂

 • Helena på R&S skriver:

  Jo jag skrev om dem redan i mars

  https://roomservice.blogg.se/2009/march/prins-carl-philip-designar-bestick-at-gense-f.html

  De är fina och tillverkas i Esilstuna 🙂

 • Lollo skriver:

  Han är duktig lillprinsen! Kul att han får göra något riktigt i produktväg, men tråkigt att så många bedömer honom för hans släkt snarare än hans prestationer.

 • Tess skriver:

  hoppas du får en toppen vecka 🙂

  så vill ja påminna om min tävling där du kan vinna en Mumin mugg/skål av Designer

  Tove Slotte-Elevant

  till ett värde av 418kr

  Kram

 • Anna skriver:

  Fina absolut, men en design vem som helst skulle kunnat komma på. Och 1000 kr per del…Nja, det blir nog inte något köp för min del. Känns som att besticken blivit mest uppmärksammade för att det just är carl philip som designat dem och inte för dess design.

 • Anonym skriver:

  Tycker dom är rätt coola. Passar bra med den enkla designen till allt mitt gamla porslin…., men skulle jag köpa dom till min 12 personers servis skulle det inte bli mycket åt gästerna på tallriken…fniss

  kram Susanne

 • Linda skriver:

  Fantastiskt snygga! Längtar tills de kommer ut i affären (?) så man kan klämma och känna lite :]

  Fast jag undrar, 1000:- per del, är det PER STYCK eller per sked+kniv+gaffel?

 • Daniel skriver:

  Jisses

  men tror nog man har annat att sätta en förmögenhet på!

 • viola skriver:

  asså, det är ju typ bara en rak pinne liksom. Man kan ju hitta snyggare på IKEA för 800 kr billigare. Minst.

 • Gillar dem sådär, inte precis min smak. Men priset, hallå det e ju sjukt dyrt. bara för att äta med!

 • Himeko skriver:

  För mig känns de lite "plastbestick" av typen man kan få i korvkiosker och liknande. Inte helt klockrent alltså, men på något sätt ändå ganska snygga.

 • hilea skriver:

  tycker dom va grymt stilrena, man kanske lite dyrt för dom kanke??

 • Emma skriver:

  hihi, jag undrar vart vår prins fått sin inspiration ifrån?

  f18r2.jpg” rel=”nofollow”>https://www.myfirstroom.se/products/big/p106f18r2.jpg

  Skämt å sido så måste jag säga att de ser fasligt obalanserade ut, och klumpiga trots (eller tack vare) sitt smala skaft.

  Och kniven ser ut som en smörkniv. Undrar hur länge det tar att skära med den, ja menar, kontaktytan är inte direkt stor..

 • E skriver:

  jag tycker de är fina

 • claes skriver:

  Inte illa för första serien. Ser lite ut som mini-salladesbestick men inget fel i det. Ser fram mot en ny serie som ser mera balanserade och strömlinjeformade ut. De kan gärna göras med minimal materialåtgång med ihåliga och öppna skaft med motvikt i ändan för balansen. Lycka till CFB och värefullt att ni bidrar till Svensk industri's utveckling.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.