Annons

Korsstygn på tapeten

Mimou har precis släppt sin höstkollektion och idag var jag förbi Engelska Tapetmagasinet för att tumma på den senaste i raden av rostapeter, den här i korsstygnstappning. Formexmässan bjuder på ett liknande trendtema i år så vi kan nog se fram emot många moderna tolkningar av handarbete, broderi och Folklore framöver.

Foto: pressbilder från höstkatalogen Mimou 2008

Kategorier:

Kommentarer

 • Hmm. Inte min grej det hör med broderier och sånt. Men det kan säkert bli poppis det med! 😉

 • Jag börjar så smått ångra allt vi gav bort när min mormor gick bort, broderade servettringar osv. Då tyckte jag inte om det, plötsligt börjar jag tycka det är läckert! 😉

 • Frida/Husmusen skriver:

  Jag har inte riktigt acklimatiserat mig själv, men jag tror på en stark revival för korsstygnen och det "modernt hemvävda". Det är onekligen på väg att bli trendigt igen.

 • Hrm, kan inte bestämma mig…Flipp eller Flopp…Gillar det samtidigt som ähum det känns tantigt. Jag som precis passerat 4o är allergisk mot tantigt. Krisar lite förstår du 🙂

 • Kul idé att skapa något nytt enligt gammal förlaga.

  Ha en mysig kväll!

  Kram Karin

 • Evelyn, i hemmet skriver:

  Inte direkt någonting för mig, men vi kan ju inte alla ha samma smak 🙂

  Kram, kram!

 • Weronica skriver:

  Grytan med hantverk och broderi har puttrat ett bra tag nu. Det är verkligen roligt att Formex lyfter upp temat. I tiden och jag tycker mycket om det! (Denna tapet är dock ingenting för mig, men onekligen ett tecken i tiden som sagt)

 • Jag tycker det är urfint med virkat, korsstygn, folklore, you name it, men sen om det kommer in i mitt hem är en annan sak…Men det verkar vara en trend på stark ingång, och sådant brukar ju ha en förmåga att smitta av sig lite även till mig…Så vem vet, en korsstygnstavla kanske kan få hänga på en vägg hemma inom kort. Tack för gratulationen förresten!

  kram

 • Rebecka skriver:

  Jag tycker det är läckert men jag vet inte om jag skulle vilja ha det hemma =)

  Kram Rebecka

 • Tjohalia skriver:

  Jag håller med Rebecka, det var läckert men inget som jag skulle ha hemma. Kram Sandra

 • dahlarna skriver:

  Det kanske är snyggt hos andra, men jag tror inte att detta kommer upp på våra väggar. Men man ska aldrig säga aldrig ;-). Ibland tar det ett tag innan jag ser charmen med en del nya saker…

  KRAM!

 • Åsa skriver:

  Jättefina mönster! Jag vågar inte tro att de kommer upp här hemma men de ser tjusiga ut i katalogen!!

 • Sofie skriver:

  Nej allt som är "inne" behöver ju inte vara snyggt!

  Detta var lite tantigt som sagt.

 • Isabels värld skriver:

  Åh är korsstygnen på frammarsch igen. Hmm det måste jag nog vänja mig vid ett tag innan jag kan ta till mig denna trend. Ha det så bra! kram Pernilla

 • Det kan vara snyggt hos andra, men jag vet inte riktigt om jag själv skulle vilja ha det hemma. Ha en trevlig helg! Kram

 • chaos skriver:

  Vad kul att handarbete blir så poppis att nu det även görs tapeter!

 • anna skriver:

  Det ser jättemysigt ut, trots att jag inte skulle våga tapetsera så själv direkt 🙂

 • Lina skriver:

  Udda men läckert! Inget jag skulle ha själv (tror jag) men kul att titta på 🙂

 • Designtjejen skriver:

  Lite roligt.. men jag kan inte säga hur snyggt jag tycker det är… än. 🙂

  Kram

 • Sannas skriver:

  Gillar dessa tapeter starkt! Gulligt, men itne för sött!

 • Caroline skriver:

  Älskar såna här kombinationer där en gammal stil används i nya sammanhang och på ett nytt sätt. kanske är korsstygn något man ska återuppta från slöjdtiden?

 • Johanna skriver:

  Härlig idé… Men tror att man behöver vänja sig lite innan det blir snyggt… 😛

 • Lisbeth skriver:

  Jag broderar korsstygn, inte för att det alltid ska bli så snyggt utan mest för det är så roligt att brodera! Det finns mycket "moderna" motiv som inte är så "mormors-aktiga" Titta in tex. på web-adressen nedan.

 • Anonym skriver:

  Vill ha i gästrummet,tycker den är underbar. Har precis passerat 40 men klarar av den krisen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.