Annons

Trend 2008: Korsstygn

En annan tendens som syns i designvärlden just nu (och som säkerligen når de svenska butikshyllorna i höst) är starka influenser av modernt hantverk. Som korsstygn till exempel, på de mest oväntade ställen. Med anledning av Formex nästa trendtema känns det heller inte helt otippat att vi som nu kliar oss i huvudet över alla broderade mönster, snart kommer ha minst en sådan detalj hemma. Kolla också in Formex nya logga – som ett annat exempel!
25594-1917
Broderad keramikkopp från en brittisk designer, broderiskål från Industreal, pimpad IKEA-pall med hemmagjorda korsstygnsbroderier av den isländska designern Ragnheiður Ösp Sigurðardóttir och sist ett bord med korstygnsbroderad dekoration från Reddish Design

Kategorier:

Kommentarer

 • Bodil skriver:

  Så läckert. Dags att leta fram farmors egenhändigt gjorda korsstygnskuddar. En sådan detalj i ett minimalistiskt rum kan ju bli hur läckert som helst. Kram, kram.

 • stefan skriver:

  Hejsan, jag har en uråldrig blogg på den här sidan som jag skulle vilja väcka till liv igen. Hur gör man för att designa sin sida så som du gjort? jag vill inte ha någon av de där mallarna som finns, vill fixa själv. Du vet tydligen hur man gör:) skulle du vilja dela den informationen med mig?

  Mvh
  stefan

 • Frida skriver:

  Hej Stefan:
  Det är inte helt enkelt att förklara hur man gör, rent tekniskt dessutom beror det lite grann på vad du har för bloggverktyg. Det är inte jag som har gjort den nya designen, utan min pojkvän men han hälsar att du måste lära dig CSS och HTML (om du inte kan det redan) , nästa steg är att kolla vad som gäller för ditt bloggverktyg. Hör gärna med andra som använder samma. Lycka till!

 • Eva skriver:

  ja det var inte så dumma grejer. Kanske leta hemma hos mamma eller göra eget.

 • Josefine skriver:

  Hurra för korsstygn! Jag hittade ett par roliga tavlor från fuldesign:

  https://tureson.blogg.se/1204404280_sta_sm_tavlor_till_kk.html

  Fast sådana borde ju inte vara särskilt svårt att göra själv också, med valfri text? Korsstygn är ju sådant man fick lära sig i lågstadiet, någonstans där i ryggmärgen sitter det väl kvar?!

 • va kul att korsstygn kommer tillbaks! Kanske skall leta fram några gamla verk som ligger gömda långt in i skåpet… Ha ha! Ha en mysig kväll! Kram Karin Ps. Väntar med spänning på svaret på utmaningen…Ds.

 • Margareta skriver:

  Väcker gamla minnen till liv. Broderade en vacker duk med korsstygnsrosor för ca 40 år sedan (oj då, gamla tjejer bloggar också). Blev så sugen så jag gjorde om en blombild på min blogg, efter en länk som Saravillfara tipsade om.

 • Lisa skriver:

  Brodera är jättekul! Jag har gjort massor. Motiven behöver inte alls vara tråkiga ”mormorsbilder”, det finns allt mellan himmel och jord. Många brukar förvånade vilka motiv jag trollar fram med nålen 🙂
  Kolla in där jag brukar handla https://www.dittbroderi.com

 • Rayanamy skriver:

  You have done a great job with everything on this site. I Love your site

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.