Annons

Fibreclay

I år har jag investerat i en stor utomhuskruka av Fibreclay (de kostar 150 kronor på bla. Åhléns) som jag ställt intill ytterdörren vid vår entré. Materialet är både frost och UV-tåligt och dessutom brandsäkert. I krukan har jag planterat blommor som jag sedan bäddat in i dekorationsmossa. Arrangemanget står under tak och klarar uppenbarligen regn (idag fullkomligen störtade det ner från himlen). Jag gillar kontrasten mellan betonggrått och lila.

25594-1724
Foto: Frida Berglund

Kategorier:

Kommentarer

 • MONICA skriver:

  Snyggt som vanlig 🙂

 • SANDRA skriver:

  Dom där krukorna ska jag köpa till landet.
  Perfekt att ha på altanen.

 • Cia skriver:

  jag stod faktiskt själv och höll i en sådan kruka på Åhlens i morse. dom är riktigt snygga.

 • W skriver:

  Jättefint! Åh, jag längtar snart ihjäl mig till en egen trädgård (vi har köpt ett nybyggt hus med inflyttning nästa vår…)

 • Pernilla skriver:

  Jättesnyggt! Campanula portenschlagiana alias Murklocka?

 • Anneli skriver:

  Det bästa med det här nya betongliknande materialet är ju tyngden, dvs att det är inte är tungt. Stora betongkrukor går ju knappt att flytta.

 • Vicke skriver:

  Snygg kruka och den där dekorationsmossan var som pricken över i.

 • Nathalie skriver:

  Grått & lila tillsammmans är mkt stilrent, ser jätte bra ut !
  Vill tacka för ditt långa svar ! Nu har jag något att tänka på 🙂 Roligt att det har gått så bra för dig.

 • Marie skriver:

  Vad heter blomman? Oerhört vacker!

 • Erica skriver:

  Vackert vackert =) Oerhört enkelt och dekorativt…
  Jag går floristlinjen så jag ser och gör ganska mycket fint/roligt =)

  Diggar din kamera…(eller det kanske är fotografen som är så duktig? =p … Vad är det för någon kamera?

 • Marie skriver:

  Det märkliga är att min största kruka som jag köpte förra året på Ulriksdals slottsträdgård ”flagnar” lite. Så helt frostsäker är den tydligen inte. Men fina och relativt lätta är dem.

 • Marie skriver:

  Det märkliga är att min största kruka som jag köpte förra året på Ulriksdals slottsträdgård ”flagnar” lite. Så helt frostsäker är den tydligen inte. Men fina och relativt lätta är de.

 • Linda skriver:

  Snyggt!!

 • Fia skriver:

  Snyggt! Jag måste ta itu med vår trädgård nu och plantera lite i krukor. Det är ju så fint med krukor!

 • Bettina skriver:

  Jag stod också och höll i den i dag. Orkade inte bära hem den, dock. 🙂 Fint blev det iaf, med lila och grått!

 • Anna skriver:

  Kära Frida och alla ni andra – jag vill bara lägga in en liten brasklapp när det gäller det där med frostsäkert. Om en leverantör lovar frostsäkert, fråga vart krukorna är gjorda. Nästan alla krukor som är gjorda i fiberclaymaterialet är gjorda runt Medelhavet och i Asien. Och visst är de frostsäkra, där!

  Ta alltid det säkra före det osäkra och ta in dina krukor när vintern kommer. Om du inte orkarkan, se i alla fall till att vända krukorna uppochner och placera dem gärna nära en varm husvägg.

  Hur jag kan veta det? Jag har sett ett antal ”frostförstörda” fiberclaykrukor i mina dar (läs jobbet)!

  So play it safe!

 • Saga skriver:

  Oj så sommarfint i krukan, och oj så kul att allt går så bra för dig, Frida!! Jag är så imponerad av dig, av alla bollar du lyckas snurra i luften… samtidigt! Jag hoppas att du själv förstår hur duktig och uppskattad du är, inte minst här på din blogg!
  Kram

 • Christer skriver:

  Snygg! Finns den i flera färger? Jag skulle vilja ha en vit till min balkong!

 • Emma skriver:

  Är inne och läser din blogg för första gången och.. Herregud! Den är underbar! Jag älskar den!
  Nu hamnar du högst upp på favoritlistan 🙂 Och jättestort grattis till jobbet!

 • Lina skriver:

  Jag har haft bougainvillea varje sommar på balkongen, och där har de trivts jättebra. Men när jag tar in dem för hösten tappar de alla blad och blir ledsna.
  Visserligen har jag inte läst in mig på hur man ska sköta om dem, så jag har tänkt göra det till hösten när det är dags att ta in den jag har nu.
  Det kan hända att det kanske är precis som med de vackra ödesträden, att de tappar alla blad och blommor ett tag, men kommer tillbaka sen med full fart.
  Jag tror det är värt att prova, de ger så mycket lycka när man ser de färgstarka blommorna!

 • Therese skriver:

  Grått och lila funkar jättebra tillsammans. Väldigt fin kruka en sån med lila blommor skulle jag gärna ha på balkongen

 • AnnicaB skriver:

  Jättesnyggt. Finns det riktigt stora sådana krukor också? Tänkte köpa 3 st stora kvadratiska och ha på altanen, med kryddor i. Tänkte först vanliga betongkrukor, men de lär nog bli vansinnigt tunga…

 • Ulrika skriver:

  Superfin kruka. Hade man en sån utanför dörren skulle man definitivt vara glad över att komma hem, varje gång!

  Jag har förresten mailat ett recept till dig!

 • Emma skriver:

  Var i Umeå bor ni eg, det lilla man kan se ser ut som utanför dörren på Öbacka, där jag bor! 😛 Men å andra sidan ser det ju likadant nästan överallt 😉

 • Frida skriver:

  Tack för komplinagerna om arrangemanget! Visst är krukorna fina, det tål dock att tänkas på det där med frosttålighet som lantligt-Anna påpekar. Jag vågar nog inte lämna dem ute allt för långt in på hösten. Vet inte om de finns i fler färger och storlekar, kolla med närmaste Åhléns. Min kruka är i storleksordningen 27 cm * 27 cm.

  Emma 1:
  Tack! Vad kul att du gllar bloggen!

  Ulrika:
  Tack för receptet! Vad gulligt av dig!

  Emma 2:
  Öbacka it is..

 • Anna Karlåker skriver:

  Nu du har jag fått till det. Inte helt men till viss del. Fattar inte riktigt hur jag skall lösa connection mellan bloggarna men jag är envis så det skall lösa sig med tiden.
  Hoppas du blir nöjd med mig!

 • Anna Karlåker skriver:

  Nu du har jag fått till det. Inte helt men till viss del. Fattar inte riktigt hur jag skall lösa connection mellan bloggarna men jag är envis så det skall lösa sig med tiden.
  Hoppas du blir nöjd med mig!

 • Frida skriver:

  Anna:
  Ah har du fått igång din sida/shop nu? Vad är länken?

 • Maria skriver:

  Å vad fint med dekorationsmossa som pricken över i!
  Alltid lika kul att se dina egna skapelser.

 • Camilla skriver:

  Superfint!! 🙂

 • Kristina L skriver:

  Jättesnygg plantering, bra tips för den balkong med tillhörande lägenhet som jag ska få flytta till snart. Vill passa på att tacka för ditt flitiga bloggande, upptäckte din sida för ca 1,5 månad sen och sen har jag varit flitig med att ”bevaka” din sida. Uppskattar verkligen de fina fotona och den snygga layouten. Så himla trevlig blandning också med pyssel, design och vackra foton. Att kolla din blogg är verkligen bästa kortpausen man kan ha i pluggandet!

  Kristina

 • Lyck-Anna skriver:

  Hur jag än gör så länkar min shopsida inte från min vanliga blogsida. Jag hade den briljanta idéen att lägga den i första bloglistan men det funkade inte, visade enbart inställningarna på bloglistan. Konstigt men utmanande. Har du något förslag blir jag överlycklig!

 • soma cod fedex skriver:

  Cool site. Thanks:-)

 • Cool site. Thanks.

 • Cool site. Thanks.

 • Cool site. Thank you:-)

 • Bofatima skriver:

  Hi, how did you have the time to update you web site if you are so busy as your picture in your home page ? Good luck for your interesting links pages.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.