Annons

Betongtips

Inspirerade av underbara Camillas garden och Den Stora Betongtrenden tänkte jag och en kompis testa att gjuta något litet till trädgården. Jag och Jonas ska visserligen inte bo här så länge till men vi har ju sommarhuset i Orrbyn också som behöver pysslas om. Via Svenska Betongföreningen hittade jag TaForm som samlat flera olika betongkonstnärer under ett tak. Därtill ska det finnas en bra bok i ämnet. Någon som har fler tips på nyttiga länkar?

25594-1725
Foto: TaForm

Kategorier:

Kommentarer

 • Jenny skriver:

  Här finns lite olika idéer och beskrivning på hur man gör: https://www.viivilla.se/gordetsjalv.asp?mode=ShowSubKat&sCat=170.

 • Frida skriver:

  Åh tack! Vi ska iväg och införskaffa lite material nu i eftermiddag så den länken var guld värd! (Den krånglade dock lite – däremot gick det att söka på Vi i Villas hemsida när man visste att de hade artiklar om ämnet).

 • Jenny skriver:

  Varsågod 🙂 Jag kommer nog också att använda mig av idéer från den sidan. Sen när man blir duktigare på att pyssla med betong kanske man vågar sig på lite häftigare saker. På betongkonstnärer-länken fanns ju massor att inspireras av 😀

 • Sandra skriver:

  https://www.skulpturfabriken.se

  Kanske kan ge lite inspiration. Jag såg deras saker på möbelmässan för något år sedan och de är verkligen väldigt vackra. Något som inte framgår av bilderna är hur silkesmjuk betongytan känns. Ibland kan ju betong kännas lite grovt, men Stinas saker är alldeles lena.

 • saravillfara skriver:

  Såg att du hade ett boktips i ämnet. Själv står jag i kö att få låna ”Betong som hobby” av Malena Skote. Hoppas att få många inspirerande tips där.
  Och vill man riktigt fördjupa sig, så finns det en sommarkurs på Gotland i ämnet (i regi av Folkuniversitetet/Gotlands konstskola). Man kan ju alltid drömma…..

 • sofie skriver:

  oh, har ni ett sommarhus tillsammans!! vad mysigt!!
  vart ligger Orrbyn? (dålig koll på geografin)

 • ewa skriver:

  https://www.finjabetong.se/aktuell/pdfny/Betongfat.pdf
  visserligen bara för rabarberblad men med lite fantasi så kan man göra avtryck av andra saker…

 • ewa skriver:

  jag vet inte om det här just var så inredningsaktigt: men KOLLA vad fina kläder och textiler:
  https://www.meandi.se/kladerna.asp
  och billigt.

 • Frida skriver:

  Tack för alla fina länktips. Vi var på Beijers idag och investerade i finbetong och glasmosaik. Om vädret tillåter det kommer vi pyssla under morgondagen och då är alla länkar och idéer jättebra.

  Sofie:
  Det är Jonas som har ärvt ett hus utanför Boden. Vi har ingen värme i det på vintern, därför kallar vi det sommarhus. Det behöver lite omsorg och upprustning, men läget är kanonfint vid Råneälven så det känns bara roligt! Lovar att fota och visa om tillfälle kommer senare i sommar.

 • jag skriver:

  …en vacker dag skall jag köpa färg till den där väggen jag skall måla om…

  du är imponerande

 • Helena skriver:

  Ett tips är att satsa på bra formar som du oljar in och sedan gjuter i. Jag använder stora blomfat i två olika storlekar eller räfflade plastformar när jag gör fågelbad. Titta på barnavdelningen! Där brukar det finnas mycket fint att gjuta i!Godis och annat brukar ibland ligga i kul plastformar. Spara dem!Lycka till!!

 • fiffiga fröken skriver:

  Kolla in Finja Betongs hemsida som har flera fina tips på vad man kan göra själv. Dessutom bygger de finfina hus…
  https://www.finjabetong.se/

 • Jimmykaia skriver:

  I AM HAPPY TO BE HERE IN THIS GUESTBOOK LEEP ALL YOUR GOOD WORK MOVING OK.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.