Annons

Barock’nRoll 2006

Anna undrade lite fundersamt om jag tror att Barocktrenden kommer att hålla i sig till 2007, precis så som Moderådet förutspår i sin nya trendrapport. Jag är långt ifrån expert eller trendanalytiker, men av producenternas kataloger att döma blir mitt stalltips: troligtvis – åtminstone till hösten. Den här bilden är från tyska Kares senaste broschyr, där flera leverantörers senaste kollektioner syns. Världskända Red Dot hyllar barockens återkomst och menar att den behövs, som motvikt till allt minimalistiskt vi haft på slutet. Vad tror ni?

25594-1620
Foto: Kare

Kategorier:

Kommentarer

 • Anneli skriver:

  Jag tror att vi svenskar kommer att göra en egen tolkning á la ”baroque a la minimalistique”.
  Det är i alla fall vad jag tror:)

 • SoP skriver:

  Nej.. inte barock för min del– men det där vita bordet är maffigt-

 • Linda skriver:

  Jag både hoppas och tror att det inte kommer in i några hem och förstör. 🙂 Inte alls någon stil för mig och den lantliga stilen gillar jag heller inte alls – i övrigt funkar det mesta helt okej…kanske. Nej, inte för sterilt heller.

 • Hanna skriver:

  Hej Husmusen! Jag saknar alla dina bilder som du fotar själv, tycker att de e jätte kul att se det. Tack för en bra blogg.

 • Johanna Nilsson skriver:

  Folk behöver ett tag för att vänja sig och ta till sig så det håller nog till 2007.

 • Camilla skriver:

  Naaaj… :S
  Fy vad plottrigt det känns..

  Det snyggaste på bilden är ju väggen ;D

 • Anna skriver:

  Jeeeezus! Man får nog plocka ut godbitarna ur det här konceptet, att köra rakt av blir… för mycket!

  Men de gustavianska stolarna och den svarta ramen skulle jag inte säga nej till!

 • Rosa skriver:

  Liten rapport….Vi har precis blivit färdig med en stooooor renovering av ett 60-tals hus. Vi har gjort en minimalistisk stil med inslag av barockstilen. Vi har bland annat ett strikt svart blankt kök – vita väggar överallt och en och annan stor maffig svart barockmöbel/eller vas/svarta spetsgardiner lite här och där. Vi tycker det funkar bra i kombination med en strikt och minimalistisk stil.

 • Melinda skriver:

  Jag håller med Anna och Rosa. Rakt av blir för mycket, men det bryter av såå snyggt mot minimalismen.

 • Joanna skriver:

  Grym inredning – men skulle inte vilja bo där. Man känner ingen värme från det. Nej, ett rosa-lila MarilynMonroe-room fyllt med volanger är min dröm;-)

 • lolita skriver:

  Åh, romantiskt 🙂

 • Lina Axlson skriver:

  Den moderna barocken är SÅ snygg!!

 • Bloggblad skriver:

  Ofta sitter jag och suckar och ”vill ha” när jag ser dina bilder. Men – det här vill jag inte ha.

 • Jasmine skriver:

  Nej, vad snackar ni om, det här är ju hur snyggt som hellst, bra att bryta av från allt minimalisktiska som finns! jag älskar de mörkgröna möblerna!

 • Helena skriver:

  Det är skitsnyggt. Tänk att bo i detta, i denna stil och klass. Wow, vilken feeling. gudars vad snyggt det va, så fräscht och rent. Det gillades starkt. Inspirerande blogg tösen!

 • månbarn skriver:

  Det där är ju ändå en väldigt modern och minimalistisk barock skulle jag vilja påstå så jag tycker inte att de kan prata om motvikt till minimalismen. Barocken är ju egentligen ganska mörk och mustig, färgstark och ”rörig” men på bilden är det ju ändå relativt avskalat och väldigt ljust så nog tycker jag att de tjuvåker på minimalismen ändå. Dock trevligt inslag.

 • Johan skriver:

  Med en mer genomgången ljussättning hade man kunnat skapa mer, tex så fick de konstiga skuggor på bortre väggen. Tänk på ljuset, det är viktigare än man kan tro.

 • Katja skriver:

  Lovely! Äntligen, detta har jag väntat på länge, kör själv en blandad kompott av shabby chic och lantligt rustikt, fast jag måste säga att jag struntar blankt i ifall det är trendigt eller ej, jag tycker man ska inreda som man vill ha det själv, då blir det personligt.

 • å sånt här gillar Filifjonkan

 • helena skriver:

  Dåtida barocken är snyggast!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.