Annons

Vem är jag?

25594-1460 25594-1461
Foto: Jonas Häll

Ja, vem det egentligen som ligger bakom Husmusen.blogg.se? Nu har det gått ett halvår sedan jag startade sidan och jag kan ärligt säga att ingenting har blivit som jag först hade tänkt mig. Det har blivit bättre. Efter sex månader och nära en halv miljon besök har jag lärt mig mer än jag någonsin kunnat ana och jag har träffat otroligt många trevliga och kreativa människor.
Jag känner att det är dags att säga tack och berätta lite mer om vem jag är.

Mitt namn är Frida Berglund, jag är 26 år och pluggar sista året på civilekonomprogrammet vid Umeå universitet. Anledningen till att jag började blogga var att jag ville lära mig mer om design och inredning. Som ekonom får man ju inte någon designteori eller branschkunskap via utbildningen, därför bestämde jag mig för att skaffa den själv eftersom jag gärna vill jobba inom det här området efter min examen. Till början var bloggen bara ett digitalt anteckningsblock (då jag var på utbytestermin i Kanada och inte hade någon egen dator). Jag fyllde den med information och bilder mest för min egen skull. Men sidan fick läsare, publicitet i många tidningar och en helt annan respons än jag först hade väntat mig. Om ni bara visste hur glad jag är för det. Att saker inte går som man har tänkt sig kan ibland vara ens största lycka.

På onsdag åker jag till Shanghai där jag ska vara i en månad för att skriva min C-uppsats om IKEA’s marknadsföring i Kina. Med mig i bagaget kommer jag inte bara att ha min bärbara dator, så att jag kan fortsätta blogga då och då, utan också en hel del värdefull information, ett större självförtroende och massor med inspiration som jag har fått tack vare er. Jag vill att ni ska veta att jag uppskattar det.

Kategorier:

Kommentarer

 • Snigel skriver:

  Så kul att äntligen få se och veta mer om vem som är Husmusen! Jag är en flitig läsare och tycker du gör ett toppenjobb! Lycka till i Shanghai!

 • Ann-Christin skriver:

  Kul att se ansiktet bakom en otroligt bra blogg! Jag kommer att sakna dina intressanta inlägg som jag antar inte kommer lika frekvent den närmaste tiden!
  Tack Tack!!

 • Antira skriver:

  Hej gumman, kul att se att du har kommit ut, det var på tiden 🙂 Jag antar att det är J som har tagit bilderna på dig, snyggt som fasen. Hoppas du får det bra i Shanghai, du kommer att lyckas lika bra med det som med allt annat du har tagit dig för. Stor kram/Anna

 • Sannossi skriver:

  Va kul och få veta vem du är! Söt var du också!
  Trevlig resa!
  🙂

 • Lindsay skriver:

  Lycka till i Shanghai, vad spännande. Gillar din blogg och är inne flera ggr om dagen. Ha det så jätte bra och jag ser fram emot mer tips i framtiden!

 • AnnicaB skriver:

  Hello! Kul att se dig 🙂 Lycka till i Shanghai. Hur är tidsskillnaden där? Blir det kanske som när du var i USA – att man hade flera kul ”morgoninlägg” att se fram emot? Hoppas på det!
  Att du väntat så länge med eget foto – du är ju en riktig pudding!

 • Benita skriver:

  Jag har varit sååååå nyfiken, men faktiskt gissat mig till att du har något med IKEA att göra. Är det där du ska jobba efter studierna?
  Ha det så kul i Shanghai! Kina är jättehäftigt och Shanghai lär ju vara så på G!

 • Sofia skriver:

  Vilka snygga bilder, Frida! 🙂

 • Helena skriver:

  Hej Frida!

 • Mams skriver:

  Åh, härligt att få en bild av dig! Samtidigt vill jag också tacka dig för all inspiration jag/vi har fått och får från dig. Du är en skatt i bloggvärlden!

  Lycka till med din resa och med din C-uppsats.
  Kram Mams
  Psst! Ställde en liiiten fråga tidigare under kuddinlägget;0)

 • Husmusen skriver:

  Tack allihopa! Jag står verkligen med hjärtat i handen och är v ä l d i g t nervös idag. Men nu vet ni vem jag är i alla fall.

  Benita, nix inget jobb på IKEA.
  Vi får se vart det leder.

 • Martin skriver:

  Söt och bra designsinne! Hojta när du dumpar din pojkvän!

 • Torun skriver:

  Kul att se dig IRL! Jag fortsätter att tipsa om din eminenta blogg; var på inspirationskväll i en färgbutik i den lilla orten jag bor på och passade då på att nämna din blogg till alla som ville höra på. Många tog till sig den, så du får nog ökad besöksfrekvens efter det här! Lycka till i Shanghai och fortsätt inspirera alla oss som läser vad du skriver.

 • Lisa skriver:

  Fina bilder, och bra skrivet:)

 • Millan skriver:

  Vad kul att äntligen få veta vem du är!

 • Lillan skriver:

  Roligt att få veta vem du är! Lycka till med din C-uppsats!

 • Camilla skriver:

  Åh vad skojsigt! 🙂 Men det kommer ta ett tag och vänja sig att säga Frida i stället för My. 🙂 Nu kan jag iaf sluta mina teorier om att du är prinsessan Madelene. Haha. (Ett tag var jag faktiskt bombsäker)

  Lycka till i Shanghai! Är du nervös? Jag skulle vara så nervös så jag knappt visste vad jag hette…

  Kram!

 • Johan Hansson skriver:

  Jag har letat runt för fullt tidigare för att få reda på vem som ligger bakom denna underbara blogg. Ha det riktigt bra i Shanghai. Va rädd om dig. Hälsning Johan.se

 • Ann-Sofie skriver:

  Men jösses, du är ju överallt! Vet inte hur många gånger jag sett dig och dina verk på nätet under de senaste åren. Vet att jag tidigare tänkt att ”den där Frida Berglund, hon kan minsann det där med att ta vara på tiden”. Men då hade jag ingen aning om att du som låg bakom en av mina absoluta favorit-bloggar, som jag besöker flera gånger om dagen! Beundrar verkligen dig och det du gör! Tack!

 • lina skriver:

  hej frida!
  vad roligt att äntligen få veta vem det är som är ansiktet bakom husmusen! det är verkligen superfina foton på dig! 🙂
  lycka till i shanghai och med c-uppsatsen, det där grejar du fint!

 • Lotten skriver:

  Hejsan!
  Jag vill bara säga att din blogg är beroendeframkallande….jag kollar flera gånger per dag och älskar den! Jag har fått massor av användbara tips av dig! Roligt att se dig IRL! Du är ju en pudding!!!

  Mvh Lotten.

 • Hillevi skriver:

  Jag håller med föregående talare… din blogg är helt klart beroendeframkallande =) Kul att äntligen få se ansiktet bakom underbara bloggen. Aldrig funderat på att bli fotograf i stället ? Alla dina privata bilder är vackra som tusan..

  Lycka till i Shanghai !!!
  Hoppas bloggandet inte sker allt för sällan när du är borta 😉

 • jenny skriver:

  kul att du har ”kommit ut”. och lycka till i Shanghai. hoppas på inspiration från Kina. Några inredningstrender som kommer hit kanske?

 • Mallan skriver:

  Åå, vad roligt att få ett ansikte på dig 😀 Du är ju toppen, skriver så bra & inspirerar verkligen! Kul att du ville skriva lite mer om dig själv! Önskar dig verkligen lycka till i Shanghai med uppsatsen & allt!

 • Linda skriver:

  Åh så skoj att få veta vem du är äntligen! Söt du är (om man får säga så som tjej). 🙂
  Vad pratar Ann-Sofie om, vad har jag missat? Nu blev jag nyfiken!

  Lycka till i Kina!
  Kram Linda

 • Linda skriver:

  En sak till: hur i hela friden hinner du vara så flitig med din blogg när du pluggar? Den energin och tiden önskar jag mig!

 • Terése skriver:

  Roligt att få ett ansikte på dig! Du ser så söt ut! Kul också att veta vad du gör!
  Lycka till i Kina, ser framemot rapporter därifrån!

 • (GI)Jenny skriver:

  Jisses, vad modig du är, även om jag var en av de där som hejade för att du inte skulle avslöja vem du var/är. Jag har gått runt och lett åt folk som gissat på vem du kan tänkas vara. Lite småjobbigt att själv veta om det, men inte kunnat avslöja det. Lycka till i Shanghai!

 • Elenore skriver:

  Kul att få ett ansikte och lite info om dig. Önskar dig lycka till i Shanghai!!

 • FinaM skriver:

  Kul med ett ansikte! Och du var lika söt som jag trodde! Fortsätt som tidigare, du gör ett grymt bra jobb! // FinaM

 • FinaM skriver:

  Kul med ett ansikte! Och du var lika söt som jag trodde! Fortsätt som tidigare, du gör ett grymt bra jobb! // FinaM

 • Anna Södercrantz skriver:

  Hej!

  Vad roligt med ett ansikte och mer information om tjejen bakom denna fantastiska blogg. Ser fram emot att läsa mer av dig och önskar dig lycka till!

 • Anna skriver:

  Va kul att åka till Shanghai, får göra som alla de andra och lyckönska dig! Jag har fått många bra inredningsidéer från din blogg och hoppas verkligen att du kommer att fortsätta att skriva! En fråga bara, hur har du råd att köpa fredagsblommor varje vecka, trots att du är student?

 • Mickey J Barczyk skriver:

  Hahaha… jag trodde hela tiden att du var en gammal tant! Men du e ju inte lik nån gammal tant… 🙂
  Lycka till med uppsatsen!

 • Knoll skriver:

  ÅÅh vad kul att få se ansiktet bakom. Det känns ju som om jag känner dig eftersom jag oxå har blivit beroende av din underbara blogg å är inne flera gånger varje dag! Du är bäst!! Glöm inte att ta åt dig av all positiv enregi som bara flödar mot dig, det är inte alla förunnat 🙂
  Lycka till!

 • Mikaela skriver:

  Kul att se dig!! Trodde du såg helt annorlunda ut. Lycka till i Shanghai. Och fortsätt blogga…..är ju husmusenberoende….

 • Malin skriver:

  Vad kan jag tillägga till alla föregående talare? Inte mycket. Bara hålla med om att din blogg är super! Kul att se personen bakom! Beundrar dig och din energi att hitta och hålla koll på allt inom inredning.
  Lycka till i Shanghai! Spännande!

 • Dytte skriver:

  Oj jag hade målat upp en bild av dig som kanske runt 40år lite halvsliten excentrisk kvinna som har en oerhörd karaktär utöver det normala.
  Vad får jag?
  En 26-årig civilekonomstuderande tjej vid namn Frida! Oväntat men glatt besked!
  Me like 😀
  Fortsätt blogga! U are #1

 • Hanna skriver:

  Jag kan väl inte annat än hålla med föregående personer 😉 Du gör en väldigt skön blogg. Att den är lättförstådd och med enkel layout är också ett plus! Alltid lika kul att ta en titt förbi och se om du hunnit upp med något nytt! Måste också ge dig beröm för att du lyckas hitta så mycket nytt så ofta.

  Keep up the good work! Ha en trevlig resa och lycka till!

 • Tommy L skriver:

  Jag säger som alla andra kul att kunna knyta ett ansikte till denna underbara blogg. Lycka till i Shanghai, vi var där i höstas och köpte hem lite möbler och smycken till butiken. En väldigt intressant stad, vi bodde i gamla delen av Shanghai och fick en lite annorlunda bild av staden. Det finns ett jätte shoppingcenter vid TV-tornet som du ska besöka tycker jag, ta gärna ”tåget” under floden dit en lite annorlunda färd.

  PS. Man behöver inga inredningstidningar när man har din blogg DS.

  / Tommy L
  https://www.lindform.se

 • Lena skriver:

  Yeah baby!
  Vad kul att du blivit publik nu. Du vet att jag tycker du förtjänar allt beröm du kan få. 🙂

 • sofie skriver:

  jättesöt tjej, med en toppenblogg!
  LYCKA TILL utomlands nu! jag hejar på dig!

 • Umeboshi skriver:

  Kul att få ett ansikte till skaparen av favoritbloggen Nr 1! Själv är jag på tok för feg än så länge… men då skriver jag ju om helt andra saker i min blogg 🙂

 • Maria skriver:

  Kul att se att du pluggar på Umeå Universitet precis som jag! Det trodde jag inte! =) Antar att jag sett husmusen i tornet, ub eller på något annat skolställe utan att ha vetat om det! =) Grymt bra blogg, keep up the good work!

 • Sarah skriver:

  Hej Frida!! Vad kul att du ”kommit ut”! 😉 Är inne och läser på din blogg varje dag, och länkar även till den från min blogg. Fina bilder på dig, du är söt! Tack för en jätterolig blogg!

 • Melinda skriver:

  Instämmer med ovanstående 45!

 • C.J 83 skriver:

  Kul att få se vem du är äntligen. Man har byggt upp en bild av dig. Men den stämde inte överens med verkligheten.

  Kul att din blogg blivit så populär och att det går bra för dig 🙂

  Är inne flera ggr per dag för att kolla om det uppdaterats och det är ju väldigt ofta den har det. Tror det är därför så många kommer tillbaka för det hela tiden finns nytt och läsa. + att det är intressant och kortfattat och lättläst med väldigt fina bilder.

  Lycka till i Shanghai nu och hoppas att du får en trevlig vistelse där!

 • caisa. skriver:

  NÄMEN!!! Är det DU?! Fan vad roligt!!! Åh vad glad jag blev nu!!!

 • Exilmamman skriver:

  Hej Frida!

  Så bra skrivet, tänk vart visa ideér kan leda till! Grattis till din stora framgång som är väl förtjänad, du är verkligen en flitig husmus! :)Lycka till i Shanghai, där får du säkert massor med inspiration!

 • k skriver:

  När du, och om du någonsin, får tid över kan jag inte föreställa mig en bättre grundare av en inspirations- och motivationsblogg än du. Vi är många som har mycket att lära av dig, Frida. Tack för en fantastisk blogg och lycka till i Shanghai!

 • Zäta skriver:

  Visste jag ju…=)
  Ibland har det varit lite halvsvårt att knipa igen om att man ”vet” vem du är. Skönt att slippa det nu!
  Härligt kreativ bild på dig.
  Förresten, jag ska läsa inredning rum och form på medborgarskolan i höst. Har du hört något om den kursen?
  Trevlig helg!
  Maria

 • Crater skriver:

  På samma sätt som C.J 83, hade jag också byggt upp en bild men jag var inte så fel ute. 🙂
  Misstänkte faktiskt att du pluggade.
  Lycka till med C-uppsatsen. Tror inte att du kommer att ha så stora problem med att hitta jobb. Framför allt nu när folk vet att det är du som ligger bakom husmusen. 🙂

 • Humlan skriver:

  Tack för en lysande blogg!!! Hoppas på en uppföljning efter Shanghai. Lycka till!!!

 • linno skriver:

  Åh vad kul med ett ansikte (och vilket otroligt sött och vackert ansikte det var)!

  Ekonom kunde jag dock aldrig tänka mig att du skulle vara. Misstänkte med alla snygga foton du själv tagit och alla helger du spenderat borta att du var en väldigt eftertraktad inredningsfotograf som hade massa stora jobb för sig på helgerna 😀 Tänk så fel man kan ha!

  Hoppas du får det superkul i Shanghai och att det går bra med C-uppsatsen!

 • Maria skriver:

  Heja, heja! Vad roligt att du presenterat dig. Och toksnygg är du på bilden såklart! Ha så roligt i Kina. Kram!

 • Frida skriver:

  Instämmer med övriga 55! Är inne och kollar din blogg minst en gång per dag! Bättre inspiration finns inte!
  Lycka till i framtiden!

 • Angélica skriver:

  Visste ju att du var 26 år sedan innan (om man läser intervjun på aftonbladet) Men jag var inte ens i närheten av ditt rätta utseende. Tror jag undermedvetet gjorde om 26 till…. 35. Du är verkligen super duktig. Lycka till med ”husmusen” och vad den kan leda till!

 • Britta skriver:

  Hahaha! Ditt meddelande fick mig lite konfunderad, men detta gjorde ju det hela myyycket lättare att förstå. 🙂 Du har en jättebra blogg må jag säga. Du får ju säga till när du är i Sthlm nästa gång så kan vi ses. Gamla kårmuppar är alltid välkomna! Lycka till i Shanghai.

 • Kajsa skriver:

  Välkommen ut! Du är min idol, som du vet 🙂

 • Snäckan skriver:

  Men hallå! Välkommen ut! Kul att du fått så mycket respons på din blogg. Åh, IKEA det är jag avis på 😉 Lycka till och blogga på!

 • Maria skriver:

  Ja vad ska man säga… kan bara instämma!
  Dig kommer man garanterat att se och höra mycket av i framtiden, inom vilket område är svårare eftersom du verkar ha så många talanger.

  Extra kul att du pluggar till civilekonom vid Umeå Universitet eftersom jag också gjort det.

  Lycka till med uppsatsen, det kommer att gå finfint!

 • Ida skriver:

  Din blogg är jättebra och man får mycket inspiration men också lite krav på sig. Jag har insett att mina kuddar hemma är för tråkiga och måste bytas. 😉

 • ulrika skriver:

  Hej Frida! Tack för att du tar dig tid att sprida information om en massa vackra ting. Du lyfter ständigt upp nya saker i mitt medvetande. Berättar för alla som vill lyssna att din blogg finns. Lycka till med C-uppsatsen och med vad än du företar dig i framtiden.

 • Minna skriver:

  hej, kul att se hur du ser ut! Lycka till i Kina. Shoppa inte ihjäl dig (risken finns…)

 • Susanne skriver:

  Hela Du är helt strålande!

  KRAM på Dig!

 • Daniella skriver:

  gud vad roligt att få ett namn och ansikte på dig, du inspirerar något oerhört med din blogg! (som alltid är den första jag surfar in på)

  =)

 • Lina skriver:

  Jättekul att du äntligen kommit ut, jag har gått runt och undrat om jag missat det 🙂
  Din blogg är ju bäst, och jag håller med alla föregående; Lycka till i Shanghai!! Handla så mycket du bara kan där, Kina är härligt…

 • Linnea skriver:

  Hej Frida 🙂 Kul o få veta mer om dig, och lycka till med allt du företar dig!
  Trevlig helg!

 • Anette skriver:

  Då ska jag också instämma med alla föregående skrivare. Jag är beroende av din blogg och är inne
  mer än EN gång om dagen.
  Helt fantastisk blogg gör du!!! Och lite fattigare
  känner jag mig som handlar lite för mycket tack
  vare din inspiration, idérikedom och kunskap/nyfikenhet. Men det är min huvudvärk…
  Lycka till i Shanghai och allt annat du kommer
  att göra framöver.
  Fortsätt bara blogga!!!

 • eline skriver:

  Ja kolla där var du ju. 🙂

 • Helena skriver:

  Vad ska man skriva som inte redan är skrivet? Jag är lika beroende av din blogg som övriga kommentarskrivare. Jag hoppas få följa dina skriverier länge till. Tusen tack för alla suveräna tips!

 • gunilla skriver:

  Kan bara instämma med alla föregående talare. Lycka till!

 • Anne skriver:

  Jättekul att få reda på lite mer om dig. 🙂 Ha det så fint i Shanghai – du kommer klara det galant!

 • Nilla skriver:

  Hej. Kul att se dig.
  Ett stort lycka till med resa och uppsats!
  Ha det bra.

 • Maian skriver:

  Grattis till C-uppsatsdags, himla lyxigt exjobb du verkar ha fått tag i! Lycka till med allt, hoppas det blir lika kul (fast inte lika tungt) som jag hade det när jag skrev min uppsats för nåt år sen!

 • Millan skriver:

  Å äntligen har spänningen/nyfikenheten släppt! Som jag har funderat över vem det är som ligger bakom denna oerhört inspirerande blogg! Jag är (precis som många andra) mycket imponerad över din kreativitet, tycke och smak m.m. Lycka till med uppsatsen och trevlig resa!

 • moni skriver:

  Kul att se dig! Jag gillar din blogg skarpt!

 • Carolina skriver:

  Vad roligt att få veta vem du är! Fast precis som någon sagt känns det ju redan som att man känner dig, efter att ha varit bloggen trogen dagligen så länge! Att du var umebo hade jag redan klurat ut!

  Fortsätt göra din fantastiska blogg lika bra som du gör nu! Alla inredningstidningar blir verkligen överflödiga. Det är roligt att du lägger ner så mycket tid på att göra en bra blogg! Och det måste se otroligt bra ut på din cv att ligga bakom en så populär blogg!

  Lycka till i Kina! Kram!

 • Magdalena skriver:

  Din blogg är helt perfekt! Jag är oerhört tacksam för all inspiration som du ger! Tack!!! Lycka till med uppsatsen!

 • Cat skriver:

  Hej Frida ;O)) Kul att kunna skriva så nu

  Åhhhhhhh vad kul att få se vem du är *äntligen* !!
  Du har en underbar blogg som man bara måste gå in och kolla på varje dag och ibland flera ggr per dag. Jag tycker allt blir bara så himla mycket bättre när man har ett ansikte på hur du ser ut och vad du heter. För man följer dig dagligen och då vill man se vem som ligger bakom allt också. Så JÄTTEKUL att få se dig och få ett riktigt namn TACK !!!
  Och Tack för en superduper blogg !
  Jättesöt är du också BTW ;O)

 • Husmusen skriver:

  Oj! Vilken chock! Jag kom precis hem efter en lång dag fylld av uppsatsarbete inför resan och jag blev helt överväldigad när jag startade igång datorn. Vilken positiv respons ni gett mig! Om ni bara visste hur nervös jag varit inför detta.

  Tack så mycket för alla fina kommentarer och hejarop! Jag sitter med glädjetårar i ögonen och känner mig jätteglad. Självklart kommer jag att fortsätta blogga även i Kina men kanske inte i samma utsträckning eftersom tillgången till Internet är begränsad.

  Tack än en gång. Hoppas att ni alla får en riktigt bra helg!

 • /S skriver:

  Du ser, det var inget att oroa sig för. Told you so, baby! 🙂

 • Cat skriver:

  Hej Frida ;O)) Kul att kunna skriva så nu

  Åhhhhhhh vad kul att få se vem du är *äntligen* !!
  Du har en underbar blogg som man bara måste gå in och kolla på varje dag och ibland flera ggr per dag. Jag tycker allt blir bara så himla mycket bättre när man har ett ansikte på hur du ser ut och vad du heter. För man följer dig dagligen och då vill man se vem som ligger bakom allt också. Så JÄTTEKUL att få se dig och få ett riktigt namn TACK !!!
  Och Tack för en superduper blogg !
  Jättesöt är du också BTW ;O)

 • Annie skriver:

  Hej Frida, vad kul att få se vem som ligger bakom den här bloggen!

  Jag och du är ju lite lika på ett sätt då, jag läser oxå sista terminen på Civilekonomprogrammet men i din norra grannstad med det lilla campuset 😉 Dessutom så är inrdening även mitt största intresse. Kul!

  Fast min C-uppsats känns inte lika kul som din tyvärr. Lycka till i Kina, jättefian bilder!

 • Jen skriver:

  Vad oväntat! Kul med ett ansikte på denna fantastiska blogg! Lycka till i Kina!

 • Anna skriver:

  Åh, vad kul att se vem du är. Jag är en av alla som har din blogg bland favoriterna! Du har verkligen inspirerat! Lycka till i Kina! /Anna

 • Anna skriver:

  Då var ”hemligheten” ute och det var som vi alla visste – möss är söta!! Ett stort grattis och jag vidhåller som förut; Du lyser upp våra liv med färg och form!!

  Hoppas Kina tar dig med storm och att kineserna är vänliga nog att inse att en ”husmus” inte kan ett hot mot ett helt hus!!

  Lycka till – skicka gärna en bild på när körsbären blommar!!

  /Kram Anna

 • Anna skriver:

  Då var ”hemligheten” ute och det var som vi alla visste – möss är söta!! Ett stort grattis och jag vidhåller som förut; Du lyser upp våra liv med färg och form!!

  Hoppas Kina tar dig med storm och att kineserna är vänliga nog att inse att en ”husmus” inte kan hota ett helt hus!!

  Lycka till – skicka gärna en bild på när körsbären blommar!!

  /Kram Anna

 • Linda skriver:

  hej frida! vad roligt för dig, och vad roligt för oss trogna läsare! lycka till i kina. ha med i bakhuvudet att det är många som blir glada över dina otroligt givande inlägg.
  stor kram!

 • Frida skriver:

  Kul att äntligen veta hur självaste Husmusen ser ut! 🙂 För nog kan jag erkänna att jag, liksom så många andra, varit nyfiken på vem tjejen bakom denna beroendeframkallande blogg är!

  Vill passa på och tacka för alla tips och tricks Du ger genom denna blogg! Har nästan slutat med att läsa inredningstidningar – Den här bloggen är ju en så mycket bättre inspirationskälla.

  Lycka till i Kina nu och ta hand om Dig!

  Kram Frida

 • Ulrika skriver:

  Kul att få veta lite mer om dig! Jag hoppas verkligen att du tar åt dig av all positiv feedback du får här. Du är verkligen en stor inspirationskälla. Stort lycka till med uppsatsen!

 • Linda skriver:

  Nej vad kul! Att få se vem du är. Lycka till med uppsatsskrivandet, hoppas du hinner med en massa blogg också 🙂

 • Linda skriver:

  Tack för länkarna! 🙂

  Jag ser att de flesta kommenterat vad de trodde, så jag får väl inte vara sämre. Jag har ju läst hur gammal du är, så jag tyckte utseendet stämde ganska bra…förutom att jag trodde att du skulle se lite ”flummigare” ut, av någon anledning. Men jag hade aldrig kunnat gissa att du pluggar ekonomi, det känns som ett ämne långt ifrån design, foto osv.

  Kram Linda

 • saija skriver:

  Jättekul att få se dig, och att läsa lite OM dig!!! Kikar in flera ggr varje dag, när jag jobbar blir det iaf minst 2 ggr om dan, mrgon o kväll! Tack för alla superbra tips! Kram Saija

 • Jonas skriver:

  Jag är stolt över dig.

 • Camilla skriver:

  Ahh.. vad kul det var att kika in här idag 😀 Sitter uppe i Stockholm och kände ett visst behov av din blogg 😉 *minst sagt beroende av husmusen* 😉
  Kul att få läsa lite om dej. Så man vet vem som ligger bakom mitt beroende, hihi 😉

 • Tina skriver:

  Kul att se hur du ser ut – ser fram emot att läsa mer! 🙂

 • Mirijam skriver:

  Ja, jag får väl instämma i kören bland de 97 andra. Lycka till!

 • V skriver:

  Och jag stämmer in med de 98 andra – Kul att se ditt ansikte, och keep up the good work.

 • Stora Morran skriver:

  Frida! Jag skrev och min kompis skrev också vår Magister uppsats i Shanghai! Det är världens bästa stad att skriva uppsats i. Vi träffade dåvarande IKEA chefen och en massa andra svenskar. Du får hälsa Axel på exportrådet från Mirjam! Promise. Du kommer att ha så himla kul, jag är avis!

 • CarinaR skriver:

  Kul med en bild på Husmusen! 🙂 Erkänner att jag förväntade mig en 20 år äldre kvinna…
  Vill även passa på att tacka för all inspiration du skänker dina läsare och lycka till i Shanghai!
  /Carina

 • Johanna skriver:

  Jag tror jag DÖR så tok söt du var,…förväntade mig en mkt äldre dam typ med nästan lite för stora glasögon..men som brann för intresset med Inredning!
  Fick åhlens nyhetbrev i brevlådan igår..och du där fick jag mycket vår insperation..men fint att dekorera med till påsk…
  Åhh hoppas din uppsats blir kanon, och lycka till i framtiden…

  Du e min HUSGUD!

  Min kille säger allti ”johanna kom och ät nu sluta läs husmusens blogg” haha så du kanske förstår att jag är en flitig läsare…

  Ha de toppen nu FRida…*eller husmusmamma*

  KRAM Johanna

 • Linda skriver:

  Instämmer med var alla andra redan skrivit- din blogg är verkligen fantastiskt bra:-).

  Lycka till med uppsatsen!

 • David skriver:

  Hoppas att du får det riktigt bra där och att du åker därifrån med en ännu större ryggsäck!

  Jag blev nästan lite orolig när jag började läsa inlägget att det var ett ”nu lägger jag ner”-inlägg för jag är en väldigt ny läsare, men jag måste säga att jag läser din blogg oftare och oftare och blir lika glatt överraskad varje gång jag går in på den!

  /David

 • Catarina skriver:

  Hej Frida!
  Jag säger som de flesta andra att det är roligt att få se dig. 🙂 Jag trodde däremot att du jobbade som fotograf eftersom du tar fina bilder. Ekonomi hade jag aldrig kunnat gissa. 😉 Jag hoppas att du hunnit läsa artikeln som jag mejlade till dig, trots allt som händer just nu. Ha det riktigt gott i Shanghai. Jag ser fram emot att få läsa dina ”rapporter” därifrån. 🙂

 • Anita skriver:

  Åh, så roligt att få ett ansikte på dig Frida. Man har ju målat upp en bild på hur du skulle kunna se ut och faktiskt, min bild stämde ganska bra. En ung, pigg, söt tjej som vet vad hon vill med framtiden. Jag håller stenhårt på dig och tror att du kommer komma långt med dina framtidsplaner!

  Blir lite nyfiken på det Ann-Sofie skrev här högre upp på sidan
  ” Har sett dig och dina verk på nätet under de senaste åren. Vet att jag tidigare tänkt att ”den där Frida Berglund, hon kan minsann det där med att ta vara på tiden”.
  Kan du inte berätta mera, vad är det du pysslat på med? Vad har du arbetat med då du under dessa arbetshelger farit omkring från Norr till söder? Blir ju så nyfiken…..;-)
  Lycka till med din C-uppsats i Shanghai!
  Anita

 • Magda skriver:

  Du har en fantastisk blogg som inspirerar och väcker nyfikenhet. Jag har nog inte missat en enda länk på din sida sedan i julas. Fina bilder och kortklippt text i ett fint samspel, toppen! Keep on the good work!

 • Lolo skriver:

  ÄNTLIGEN! 😉

 • anna skriver:

  Hehe, nu blir man visst inlägg 109 😉 Kul att få ett ansikte till texterna! Lycka till i Shanghai nu! Kram Anna

 • N|. skriver:

  *asg* Det var som fan – var husmusen du?!!!

 • SANDRA skriver:

  Men shit.
  Jag trodde du hade blont hår med röda slingor.
  🙂

 • Marianne skriver:

  Grattis fra Norge også – er en trofast fan som fant siden via Sköna Hem eller nåt. Lykke til i Kina! kram

 • Catarina skriver:

  Ahaa, det är du som är du 😉

  https://www.fridaberglund.com/

 • Linda V skriver:

  Oj, vad många kommentarer du fått (orkar du läsa ner hit?), men det är du värd. Mysteriet Husmusen är äntligen löst! Jättekul att få veta vem som ligger bakom signaturen! Fortsätt blogga och lycka till med dina fortsatta studier. Och hoppas du gör spännande designspaningar i Shanghai!

 • Veronica skriver:

  Instämmer i hyllningskören, kikar in här nästan dagligen.

  Som sagt, är alltid kul att ”få ett ansikte” till personen.

  Enligt bekanta så ska Shanghai vara ett riktigt shopping-paradis så du lär nog njuta i fulla drag.

  Ha det så gott!

 • Tobias skriver:

  Haha..det var som fan! Våra vägar har ju korsats tidigare 🙂 Jag gick här och var stensäker på att Husmusen var en sthlmstjej och så visar det sig att det är en umetös. Blev väldigt paff när jag insåg att du var tjejen vars inlägg på Lunarstorm jag läste för några år sedan. Nu blev det även lite tydligare varför ni ska ha en ”fotostudio” i lägenheten, varken du eller din grabb ”går av för hackor” när det gäller att hantera kameran! 🙂
  Kul, jäkligt kul! Keep up the good work och lycka till i Shanghai!

 • Sanna skriver:

  Åh, vad härligt att åka till Shanghai (även om jag anar att det kanske kan vara lite kallt där i mars)! Du får absolut inte missa mina två absoluta favoritrestauranger i Shanghai: Shintori och Yin. Maten är att döda för och båda restaurangerna så snygga att man inte vill gå därifrån.
  Läs mer här:
  https://www.yukio.se/blog/2005/08/shanghai-maten.html

 • Mia A skriver:

  Härligt!!

  Roligt att äntligen se ditt ansikte 😉

 • Cecilia skriver:

  Roligt att få veta vem du är 🙂 Lycka till i Shanghai och var så säker på att jag kommer fortsätta läsa här även om jag haft fullt upp senaste tiden och inte hunnit sätta mig ner och kommentera dina underbara tips. Du är en duktig tjej som har fått till det här med unik blogg. Som sagt LYCKA TILL! Kram från Cecilia

 • Susanne skriver:

  Brukar kika in här dagligen för att få inredningstips! Älskar den här bloggen!! Kan det stämma att jag även sett dig på en bild på Nina Lätts hemsida..??

 • N|. skriver:

  Susanne – du har sett Frida hos Nina. De finns på bild där – två av Sveriges snyggaste tjejer 🙂
  och båda med formkänsla 😀

 • Svärmor skriver:

  Äntligen får jag skryta inför mina vänner ………

 • kattis skriver:

  Tack för en jättebra sida! är som alla andra beroende av den! Det blev snäppet ännu bätter nu när men vet lite mer om dig!! Jättekul!
  Lycka till med C-uppsatsen!

 • Cia skriver:

  Åhh va kul att se ett ansikte till den bästa bloggen nånsin.
  Lycka till i Kina.

 • pappsen skriver:

  Vilket underbart svar av alla dina besökare..nog vet pappsen att du är duktig för du är ju likt din mor…

 • Sandra skriver:

  Åh, vad kul!

  Här har jag fått massa inspiration och idéer.

  TACK! /En beundrare

 • Lisa skriver:

  Lycka till!
  Känner på mig att vi kommer att se mycket mer av dig i framtiden. Och det ser jag fram mot.

 • Stina skriver:

  Tack för komplimangen först av allt! Roligt att du som har en så ruskigt bra blogg *i full gång att läsa alla dina inlägg* tycker om min! =) Lycka till i Shanghai… inte för att du lär behöva det! ^^

 • Susanne skriver:

  Då var det som jag trodde! 😉 Lycka till med din framtida karriär, för den kan ju inte annat än gå spikrakt! 🙂
  /Susanne

 • emma L skriver:

  oj vad roligt att slutligen få se dig! Du var inte vem jag väntat mig och om sanningen ska fram så vet jag ju egentligen vem du är.
  Hade ingen aning.
  Tänk vad världen är liten, och stor, på samma gång!

 • Veronika skriver:

  Hoppas verkligen du kommer fortsätta blogga för jag får mycket inspiration från din sida. Lycka till i Shanghai! Hoppas på lite asiatiska designinslag i din blogg nu då..:)

 • Husmusen skriver:

  Tusen tack för alla fina kommentarer, uppmuntran och lyckönskningar både inför resan och framtiden. Jag ska göra mitt bästa för att svara på mail och kommentarer, men det kommer nog ta ett par dagar.

  Än en gång,
  TACK!

 • Tant Grön skriver:

  Vilken duktig och driftig tjej, hela världen ligger för dina fötter…
  Du har verkligen fingertoppskänsla och skriver dessutom jättebra. Läser din blogg varje dag. MVG!

 • Anneca skriver:

  Jättekul och fin blogg!

 • gagga skriver:

  Fantastiska Frida! Du går en fantastisk framtid till mötes. Önskar dig allt gott!

 • Elin skriver:

  Men där är du juh! Vad kul!

 • Sofie skriver:

  Tjiii fick jag! Någon berättade för mig att du var svensk tjej som bodde i New york och var hemmafru,,,där ser man hur lätt rykten tar fart via djungeltelegrafen,,,
  Mina vänner har i alla fall fått ta del av dina tips och ideér i form av nya snygga dukningar vid mina middagsbjudningar; tack vara tips från dig!
  Ser fram emot nya influenser från din nya bostadsort,,, Lycka till och kör hårt!

 • Joxon skriver:

  Härlig sida!
  Jag blir alderles rörd, detta visste jag inte om dig, fast egentligen är jag inte förvånad, du är bra på allt du gör och du förtjänar lite flyt och uppmärksamhet för din entusiasm. Kämpa på jag vet att du klarar det mesta, kanske behöver jag lite tips av dig snart.
  Kram

 • Caroline skriver:

  Din blogg är super! Brukar titta in ett par gånger i veckan…
  Lycka till i Shanghai!

 • Kristofer skriver:

  Hej!

  Gillar du design så bara måste du läsa The Design of Everyday Things av Donald A. Norman, om inte flera av hans böcker. Såvida du inte redan läst dem så klart! =)

  Och så en liten personlig hälsning!
  https://www.nephila.se/bilder/frida.jpg

  Kram
  Kristofer

 • Virra skriver:

  Här händer det saker medan jag varit internetlös i en vecka. Kul att få se vem du är! Nu ska jag läsa ikapp vad mer du bloggat om 🙂

 • Jenny Lindhammar skriver:

  Hej!
  Finns det något sätt att nå dig via e-post lite mer privat? Jag har en liten, liten fråga att ställa som har med jobbet att göra.
  Ha det gott! Hälsningar Jenny

 • Frida skriver:

  Jenny:
  Jodå, självklart. Du kan maila mig på [email protected]

 • Alex skriver:

  Kul att få se geniet bakom! tack ännu en gång för en underbart inspirerande blogg!

 • Fia skriver:

  Oj, vad kul!! Älskar din blogg, så kul att få se vem du är! Lycka till i Kina!

 • Anna skriver:

  Yey! Vad kul! Älskar också din blogg! Vilka fina bilder på dig! Lycka till i Shanghai, rock their socks off! 🙂

 • Ina skriver:

  Hej!
  vad kul att få se ansiktet på den som skriver. Din sida är toppen och jag är en bland många som smyger omkring här och läser och tar till mig tips och ideer. Verkligen en urmysig blogg!
  Lycka till i Kina och om Ikea, min sambo jobbar med uppstart av ett nytt ikeavaruhus. Intressant!
  Ha det gott!
  /Ina

 • Fia skriver:

  you go girl! jag blir så glad för din skull, äntligen har du kommit ut 🙂

 • Johan Sandström skriver:

  Trevlig blogg. Ännu trevligare när jag nu faktiskt förstått att en Holmsundstjej är upphovskvinnan till bloggen alla pratar om! IKEA:s skapande och kunnande i Älmhult har jag visst erfarenhet av. Kina låter spännande. Lycka till. /08:an Tegs-Johan

 • Helena skriver:

  Så kul att se dig på bild!

 • Vad kul att ha ett ansikta bakom bloggen 🙂
  Och fina bilder! 😀

 • Clara skriver:

  Va kul att man fick se vem du är! Din blogg är verkligen jättebra! Alltid lika kul att besöka den!

 • vidde skriver:

  vill bara ansluta mig i mängden av glada bloggläsare som tackar för att du hjälper inspirationen vidare. lycka till på resan!

 • Anna skriver:

  Ja vad kan jag bli, nummer miljard? Men vad jättekul att få veta vem du är, tack så mycket för all inspiration! Ha det så superkul i Kina och kom hem med alla nya ideér sen, ska bli spännande!

 • Fredrik skriver:

  Hej!

  Härlig blogg 🙂

  En liten sak dock. Sidan fungerar ganska dåligt i linux. Det går inte använda skrollhjulet på musen. Detta på grund av följande lilla CSS-kod:

  #wrapper {
  overflow:auto;
  text-align: left;
  width: 800px;
  margin: 50px auto;
  padding: 30px;
  vertical-align: top;
  background-color: #FFFFFF;
  }

  Om man sätter auto till hidden så fungerar det finfint.

 • Linda skriver:

  wholy crap! dig känner jag igen!

 • Linda S skriver:

  Detta är den BÄSTA bloggen, beroendeframkallande. Jag tipsar ALLA om den, min syster i USA, som är inredningsarkitekt, blev helt galen. Jag vill ha ett hem som är som husmusenbloggen, när man kommer in i det ska alla säga ”åhhh… här vill jag stanna, här mår jag bra!!!”
  I´ll be back. /LS

 • slots skriver:

  Three bible center fish free slots jam!

 • baccarat skriver:

  Well hole horses baccarat?

 • backgammon skriver:

  Just represent gambling edge full online backgammon?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.