Annons

Husmusens nya kläder – ny logga och layout

Efter drygt ett halvår i etern, nästan 400 000 sidvisningar och publicitet i så gott som samtliga av Sveriges stora inredningstidningar har det nu blivit dags för Husmusen att byta utseende och få en alldeles egen logga. Stort tack till IT-hantverkarna i Umeå som har hjälpt mig att koda den nya layouten och till varendaste en av er som följer bloggen. Jag uppskattar det verkligen!

Kategorier:

Kommentarer

 • katarina skriver:

  hej!

  Grattis till en super blogg! Precis i min still och smak 🙂

  Ha en fråga ang dina bilder, de har en väldigt bra skärpa och färger. Är på jakt efter en ny digital kamera och undra vilken model och märke använder du?

  Tack på förhand!

 • Crater skriver:

  Det är alltid trevligt med en redesign men trots att den andra var en allmän mall så tycker jag det såg bättre ut. Den här varianten är väldigt steril. Jag saknar färgerna. Inget illa menat.

 • månbarn skriver:

  Snyggt och stilrent med bra färger, väldigt lyckat. Loggan var bra den med men rubriken till första inlägget täcker en del av loggans undertext :-\, har du nån aning om hur jag löser det eller är det nåt du kan fixa?

 • Maria skriver:

  Mycket snyggt 🙂

 • Husmusen skriver:

  Katarina; Tack för den fina komplimangen 🙂 Bilderna på min sida har jag fotat med två olika kameror, en Nikon D70S och en Nikon D2X. Två riktigt bra kameror som jag verkligen kan rekommendera om du är fotointresserad. Om du däremot inte tar jättemycket bilder utan bara vill testa dig fram med en digital systemkamera är deras lillebror Nikon D50 ett riktigt bra och betydligt billigare alternativ. Med den kan du också fota i RAW-format vilket gör att du kan gå in och efterbehandla exempelvis färger i betydligt högre utsträckning än bilder tagna i JPEG.

 • Husmusen skriver:

  Tack för alla kommentarer, jag tar till mig av kritiken och ska fundera på den. Tanken är dock att sidan ska vara mer avskalad än tidigare för att layouten inte ska stjäla uppmärksamhet från inläggen. Jag vill att posterna ska vara det framträdande och viktiga på bloggen och inte det hysteriska mönstret som det var innan. Men som sagt – jag läser och tar åt mig så tyck gärna till, både ris och ros uppskattas.

 • SoP- skriver:

  Jag tycker detta är jättesnyggt! och när jag ändå är här säger jag TAck för alla länkar till andras bloggar o butiker, osv– – som jag sen visar vidare till en inredningsintresserad kompis!

 • Mickey J Barczyk skriver:

  snyggt!
  me like 🙂

 • Mickey J Barczyk skriver:

  okej… efter närmare titt ser jag två buggar i FireFox. Du får be dem kolla närmare tror jag på kodningen. De hittar felen säkert, det går inte att missa dem.

 • Anna skriver:

  Stilrent, mycket fint =)

 • Lolo skriver:

  Ahhhh! Snygg design! Grattis! 😉

 • månbarn skriver:

  Godnatt på dig själv 🙂 (själv ugglade jag visst hela natten *hrmm*) Jag kanske ska nämna jag också att jag använder firefox, kanske det är därför jag ser loggan så galet?

 • Malin skriver:

  Snyggt! Men som sagt några saker som är mindre snygga i Firefox, loggan på förstasidan täcks av översta inlägget och bakgrunden på kommentarsidorna täcker bara översta delen.
  Sen tycker jag det skulle vara snyggare om loggan följer med på alla sidor, nu är den gamla oranga Husmusen kvar på kommentarsidorna…

 • Mikaela skriver:

  Supersnyggt! Stilrent utan att bli tråkigt!

 • Camilla skriver:

  Ouu.. snyggt var det här 😀

 • Jonna skriver:

  jättesnyggt tycker jag 🙂 tack för mycket intressant läsning, många bra tips och väldigt fina bilder!

 • Jenkins skriver:

  Jättesnyggt!
  Tur att du finns!
  /J

 • Hanna skriver:

  Supersnyggt!

 • Monica skriver:

  Jättesnygg sida!

 • Husmusen skriver:

  Tack för alla fina komplimanger! IT-Hantverkarna jobbar för att fixa loggan även på undersidorna samt lite andra små detaljer som krånglat vid överföringen. Det är ovärderligt att få tips av er som sitter på olika datorer och inställningar. Tack!

 • Veronika skriver:

  Mycket snyggt!

 • HelloAndy skriver:

  Snyggt. Fast IT-hantverkarna har gjort lite kodfel. Be dem börja med att kolla sidan i Firefox. Dessutom är bör loggan vara länkad till förstasidan, eller åtminstone någon hemknapp någonstans, så att man kan komma till förstasidan när man blivit direktlänkad hit till en specifik artikel. Och så tycker jag musen i loggan borde varit på höger sidan, och krypit in mot loggan, istället för att negativt försöka smita iväg ut ur bild. 🙂

 • Anne-Maj skriver:

  Mycket fint. Men jag är lite ledsen.. Texten gick inte att förstora upp. Kan du fixa det? Jag vill inte sluta gå hos dig.. Annars får jag ta förstorningsglaset!

 • Husmusen skriver:

  Andy:
  Tack för de åsikterna, jag suger åt mig som en svamp och ska vidarebefordra det till IT-Hantverkarna!

  Anne-Maj:
  Ska kolla om man kan förstora typsnittet, håller med om att det är i minsta laget.

 • fenix skriver:

  Jättefin logga! Men OJ vilken skillnad på layout mellan Firefox och IE… i Firefox är det gamla tapetmönstret kvar som bakgrund. 🙂

 • Camilla skriver:

  Nu blir jag avis. Det är ju supersnyggt här! Humusen gör det igen… 🙂

 • Vanja skriver:

  Gillar den nya bloggen jättemycke! Färgerna på bilderna blir snyggare och mer framträdande med den neutrala färgen. Eftersom jag är datoranalfabet (trots att jag har en nätbutik *hahaha*) förstår jag inte skillnaden mellan olika webläsare etc men härifrån funkar allt bra 🙂

 • LB skriver:

  Kanonsnygg! 🙂

 • Åsa på Åsen skriver:

  Upprepar det flera redan sagt: Stilrent och väldigt, väldigt snyggt!!

 • V skriver:

  Supersnyggt!

 • Anna skriver:

  Jättesnyggt! Men saknar den gamla husmusen-musen, denna ser mer ut som en datormus?

 • anna skriver:

  Snyggt, men det funkar inte i Firefox, där ser bakgrunden ut precis som innan…

 • Linda skriver:

  Loggan är supersnygg! Jag tycker den är bra på vänster sida som den är, ändra inte det. Skulle den vara på höger sida så får du ingenting av musen bakom texten och det tycker jag är viktigt, att det sitter ihop lite så som det gör. 🙂

 • Jonas skriver:

  Hej allihopa!
  Har ändrat följande efter många och bra iakttagelser och synpunkter:
  Logotypen täcktes delvis över i Firefox – klart!
  Logotypen syntes inte på vissa undersidor – klart!
  Det gick inte att navigera till startsidan genom att klicka på loggan – klart!
  Flödningen på textfältet blev felaktig i Firefox – klart!

  Kvar att ändra:
  Göra textstorleken relativ så att det går att ändra textstorlek i webläsaren.
  Sätta standardstorlek på tecknen liiite större.

  Vore toppen om ni hittar mer knas, så ska jag försöka ordna till det åt Husmusen så fort som möjligt. Såg att några med Firefox fortfarande ser den gamla bakgrunden. Testa att uppdatera sidan för att se om det ändrar något. Jag ser den bruna bakgrunden i min Firefoxläsare (v.1.5.0.1)

  Med vänlig hälsning,

  Jonas
  IT-Hantverkarna

 • Anonym skriver:

  Jag gillar den nya layouten, särskilt den lilla musen.

  Jag ser den nya bakgrunden i Firefox. Har testat både hemma och med en annan version på jobbet.

 • NIlla skriver:

  Fint!
  men husmusen har blivit en datormus med morrhår alt. en avsvimmad upp-och-nervänd liten husmus?
  😉

 • Husmusen skriver:

  Husmusen är en ju en ”digital” husmus, har ni inte hängt med på det 😀

  Associationen ska vara en hybrid mellan en datormus och en husmus 🙂 Jag skriver ju om inredning, pyssel och design – på nätet.

 • Nilla skriver:

  Såklart en mus på nätet!
  Jag tänkte nog mest på din förra trämus. så när fick se denna nya så såg den ut att vara upp-och-ner vid en först titt. om man tänker att strecket är en mun. Men sedan ser jag ju att det är en husmus-datormus.
  Tufft!

 • Hillevi skriver:

  Toppen snyggt !

 • gagga skriver:

  Mycket snyggt! Har sagt det förr och säger det igen; Tack för din underbara blogg! Det här är bättre än att läsa inredningstidningar.

 • Maria skriver:

  Ja, här var det väldigt snyggt! Stilren logga. Kram!

 • Jonas skriver:

  Nu har jag hjälpt Husmusen att fixa så att det går att ändra textstorlek via webläsaren, för de som önskar lite större text 🙂

 • Melinda skriver:

  Du är bäst, husmusen, and you knoooow it!

 • Johanna skriver:

  Hej Husmusen!
  Jag gillar din blogg och den har blivit jättefin nu och speciellt fin är den nya loggan!

  Innan såg jag den nya loggan och den gamla bakgrunden, men den här nya färgen är mycket bättre och passar extra bra till dina ofta färgsprakande bilder.

  Bra arbete du gör 🙂

 • Husmusen skriver:

  Jag vet inte vad annat jag ska säga än ett enda stort TACK! 🙂 Jag har suttit och läst med ett enda stort leende på läpparna. Tack för att ni engagerat er och gett mig så många fina tips och värdefulla åsikter! All kritik, oavsett, är superviktig. Det gör mig förstås extra glad att så många verkar gilla bloggens nya och mer avskalade ”utseende.”

 • omaha hi lo skriver:

  Commonly online omaha hi lo basic bankroll rock?

 • backgammon skriver:

  Three river pair blackjack rake backgammon bankroll push.

 • omaha hi lo skriver:

  If she straight dozen online omaha hi lo door rabbits fast?

 • slots skriver:

  Where bust variations advantage royale free slots!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.