Annons

Fråga om duschdraperier – Tema Antiplasti

Anna skrev och undrade om det finns några duschdraperier för folk som inte gillar plast. Jodå. Frågan är bara om de är lika praktiska. Jag vet inte för jag har aldrig testat. Jag vet heller inte var man kan få tag på riktigt bra duschdraperier, är själv på jakt efter ett. Någon av er som har erfaremhet av exempelvis "polyester stripes", bomull och andra material? Var har ni köpt dessa? Alla tips emottages tacksamt. Här är ett gör det-själv-tips från Vi i Villa som kan vara roligt om man har ett favorittyg. Se även deras badrumsspecial.

Kategorier:

Kommentarer

 • Johanna skriver:

  Jag har inga tips om duschdraperier men om duschdraperi-stänger. Kolla in den här från Täby Rör som jag suktar efter. Visst är den fin?

  https://www.tabyror.se/parchive/S160/Comfort0506_093-001.jpg

 • Maza skriver:

  jag köpte ett duschdrapperi på ILVA i danmark för några år sedan, det var i tyg och är bara undanpackat pga färgbyte i badrummet. Höll sig jättefräscht tvätt efter tvätt. Vet dock inte vad det var för material. Nu finns ILVA även i Malmö, för er som missat det. =)

 • linda skriver:

  köpte ett duschdraperi i förra veckan, på mique. det är i transparent plast med svart medaljongmönster á la 70-talstapet. jättesnyggt, men de första dagarna luktade det gammal badring… men nu är det bara snyggt 🙂

 • blommalomma skriver:

  Jag köpte duschdraperi på Jysk. Det är inte ren plast som i badringar 🙂 utan polyester och tvättbart i maskin. Jag har köpt nåt liknande de senaste gångerna, och de håller sig fräscha flera år om man tvättar dem då och då.
  Ikea har det också, men avvakta tills de har tagit in hellånga draperier, jag fick lämna tillbaka det jag köpte nyss för det var så kort. De ska börja med hellånga i vår igen.

 • mia skriver:

  Jag köpte en duschdraperi på Ebay häromveckan, ett fint från Marimekko (Crate & Barrel). Det är i tjockt tyg och ganska opraktiskt egentligen! 🙂
  Men jag har löst det hela med att ha ett vanligt duschdraperi innanför… Så det snygga är utåt när man går in på toan, och det andra är inne i duschen..

 • Linda skriver:

  Jag gillar inte duschdraperi som inte är i plast, jag tycker att det blir ofräscht efter ett tag. Men jag kanske är slarvig, jag vet inte. Har plast i alla fall och tänker fortsätta med det. 🙂

 • Misspink skriver:

  Plast finns det ju överallt.. Dock inte så många fina. Fast Åhlens har många söta!

 • Malin skriver:

  blommalomma – Så det är därför alla IKEAS duschdraperier är så korta, få väl vänta ett tag till då…

  Har varit på jakt efter ett duschdraperi med måtten 200*200 ett tag (gärna i blått/vitt), någon som har några tips?

 • Ella skriver:

  Så det ska äntligen komm in långa draperier!
  Har letat efter det ett tag nu, verkar som alla draperier är anpassade efter badkar. Har fått sätta upp mitt med dubbla upphängningsringar nu, inte så snyggt…

 • Sofia skriver:

  Jysk (av alla ställen) har i alla fall tidigare haft ett grymt sortiment av olika duschdraperier i olika längder och bredder. De har haft sådana i polyester (tror jag det är) i massa olika färger, mönster, extralånga osv.

 • Sofia skriver:

  Om man inte är jättelång kan man för övrigt flytta på draperistången (om den inte sitter i taket, då är det knepigare).

 • Karin skriver:

  Kolla in duschpersiennen Ridå – snygg och stilren. https://www.persienn-pagarna.com/index_subsubpage.asp?subsubpageIDX=170&subpageIDX=145&mainpageIDX=95
  Tror också att det den finns på Designtorget.

 • Nilla skriver:

  https://www.duschy.com/catagory.asp?lang=7&cata=110
  Här finns många fina!
  Det var ett tag vi köpte vårat, det heter Glader.

 • sericea skriver:

  Lagerhaus har många snygga draperier. köpte ett multirandig där i polyester/bomull/nånting. det har tyngder isytt längst ner så det håller sig nere o fladdrar inte omkring.

  alla draperier(utom plast) ska tvättas då o då så håller dom sig fräscha. plast tycker jag bara blir klibbigt och fläckigt.

 • Kotten skriver:

  Jag insåg precis att jag har haft mitt duschdraperi i 10 år! Och innan dess hade mina föräldrar det, innan de skaffade duschkabin…

  Men, det är i nå’n slags behandlad bomull och har hållt sig otroligt fräscht trots alla dessa år. När det blir solkigt i nederkanten eller fläckigt så slänger jag in det i tvättmaskinen och hipsvips! så är det så fint igen!

  Det är inköpt på det som en gång i tiden hette Obs Interiör och var ganska dyrt. Men helt klart värt pengarna!

 • Anonym skriver:

  Jag hittade extra långa på https://www.kungsfarg.se/bad/duschdraperier.htm

 • lee skriver:

  Letar efter en rullgardin i plast som fungerar istället för duschdraperi. Var på husvisning idag o såg ett. glömde självklart fråga vart det var köpt. Men på en etikett stod det ridå tror jag o min man tyckte att det kunde stå karlarum eller karlahem. kan även stått karlrum, karlhem.
  Någon som vet vilken sort jag menar??

 • Lila skriver:

  Kolla in http://www.ilmaofsweden.se. Helt fantastiska duschdraperier i tyg från Indien! FIA som designat dem är grossist, men eftersom hon inte har så många återförsäljare ännu säljer hon till privatpersoner också. Underbart med tyg i badrummet och det är mer hygieniskt eftersom de går att tvätta.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.