Annons

Vacker vårdukning

Måla ett par mindre krukor i svart färg avsedd för griffetavlor och skriv gästernas namn på krukorna med vit krita. Plantera en påsklilja, suckulent eller annan vacker vårblomma i respektive kruka och lägg ett par släta stenar som skydd över blomjorden. Placera sedan krukorna på tallrikarna och du har slagit två flugor i en smäll – både en udda bordsplacering och en rolig present till gästerna i ett.

25594-109925594-1100
Foto: Potterybarn

Kategorier:

Kommentarer

 • Anna skriver:

  Snyggt!

  Behöver hjälp! Min orkide börjar vissna, nu är det inte många blommor kvar på den. Vet att de går i dvala ibland, men finns det något man kan göra för att stoppa det? 🙂

 • Husmusen skriver:

  Oh jag är ingen orkideexpert, har många många men jag brukar bara acceptera deras öde när de vissnar, knipsa av den torra stängeln och vänta – det kommer nya blommor igen var så säker. Dvalan är en naturlg del i deras levnadscykel.

  Om du vill läsa mer om orkidéer och hur man bäst tar hand om dem kan jag dock rekommendera:

  https://www.orchidehuset.se/kultur/skotselrad.htm

  där kanske det finns bättre tips och idéer, beroende på vad du har för sort. Eller, ett annat tips: köp senaste numret av Hus&Hem – jag köpte den tidningen igår och de har en special om just orkidéer.

 • Anna skriver:

  Tack för tipsen! 🙂 På tal om Hus&Hem har jag funderat på att börja prenumerera på en inredningstidning, men det stannar alltid vid en tanke. Finns för mkt att välja på ju! Vilken är bäst, gillar när det är tips på do-it-yourself saker och hemma-hos och inte bara flashig, dyr inredning.

 • Husmusen skriver:

  Jag gillar som bekant Sköna Hem men de är precis som du säger lite för flashiga och inte så realistiska i sina komponeringar av produkter och idéer.

  Sen jag kom hem i december har jag börjat tycka om Allt i Hemmet, de har mer handgripliga och realiserbara projekt och saker i sin tidning. Fick en prenumeration i julklapp så vi får se hur den artar sig. Hus & Hem är också riktigt bra av just den anledningen. Jag gillade särskilt deras senaste julnummer.

  Överlag tycker jag att alla svenska tidningar borde bli bättre på att snappa upp och skriva om nya saker, det mesta känns gammalt men det kanske beror på deras långa pressläggningstider.

 • eline skriver:

  Mycket vårigt och fint!

 • AnnicaB skriver:

  Kul idé. Jag hade nog dock satt krukan brevid glaset. Känns lite ”sådär” att ha jordiga grejor PÅ tallriken. Tänker köpa sådan färg, har en idé till mina teburkar…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.