Annons

Tulpantips

Ett litet tips som jag lärde mig av min mamma för något år sedan är att ta vara på plasten när man köper tulpaner. Man kan nämligen använda den för att arrangera stjälkarna. Om man inte vill att buketten ska halka ner i vasen kan man klippa till cellofanet eller plasten som buketten kommer i och knöka ner den i botten. Då blir det lättare att arrangera blommorna snygg och stjälkarna står stabilt oavsett vasens storlek. Färgglada loggor och eventuella skötselråd åker bort, spara bara den genomskinliga eller enfärgade delen av omslaget.

25594-1057
Foto: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • morgondimma skriver:

  Det var en bra idé. Den ska jag lägga på minnet!

 • Åsa skriver:

  Snyggt! Jag funderade just på att köpa en bukett tulpaner, men vår enda vas passar inte riktigt för just det. Fast såhär borde det gå att göra!

 • Camilla skriver:

  *mmm* vita tulpaner..en de finaste blommorna. Det handlade jag igår.. 😀

 • Anita skriver:

  Vilken bra idé! Vad vackert det är med vita tulpaner, måste nog köpa mig en bukett imorgon 🙂

 • AnnicaB skriver:

  Jätteläckert! Blir ju en extra dekoration med prasselplasten 🙂

 • Maza skriver:

  Tack för tipset! Vackert OCH praktiskt – the way we like it. Min mamma har lärt mig en annan sak om tulpaner. De dricker med hela stjälken, så om man vill att de ska stå länge så ska de bara ha vatten upp till 2 cm på stjälken.

 • Frida skriver:

  Tack för att Du delar med Dig av detta smarta tips! Får genast lust att spurta till affären och inhandla tulpaner… Passar även på att tacka för en enormt intressant och inspirationsrik blogg!

 • Anna skriver:

  Tänkte bara säga att blommor inte mår bra av plasten som de kommer i. De får så kallade etylenskador, så om ni vill att era tulpaner eller andra blommor ska hålla längre så håll dem borta från plast och cellofan.

 • Mari skriver:

  Smart idé!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.