Annons

Snyggt för brasan

Någon frågade mig för länge sedan om jag hade några tips och idéer på snyggt designade produkter avsedda för kaminer, öppna spisar och vedförvaring inomhus. Jag ber om ursäkt att svaret dröjt. Mitt tips är att kolla in Conmoto från Tyskland. Ett företag som specialiserat sig på att designa just det; snygga saker för inomhusbrasan. De här vedhållarna är ett exempel. Fler hittar du här och här.

25594-963
Foto: Nova68

Kategorier:

Kommentarer

 • kramgo_72 skriver:

  Jisses – de där fina grejerna skulle jag då bara använda som dekoration. Inte törs man fjutta på nån brasa å ha de där kvar där inne…

  Kram

 • Husmusen skriver:

  Men det är ju vedkorgar, inte brinner de väl upp om du har en fungerande kamin?

 • mamselamsen skriver:

  Den till vänster räcker ju bara till EN vedpinne.

 • Husmusen skriver:

  Ähum, ja den är väl säkert avsedd till ett sådantdärnt extreeemt ”minimalistiskt” hem som man ser på TV 😉

 • Marcus Stade skriver:

  Först och främst: Underbar blogg, så skönt att äntligen ha hittat en själ som gillar inredning och samtidigt bloggar om snygga saker. Inte varje liten gullig pluttenuttsak som ser ut som nåt billigt skräp man hittar på Rusta eller ÖB. En till tumme upp för inläggen där du skriver om saker du hittar på själv, som det där med apelsinerna häromdan. Underbart tips, ska själv prova på det till helgen tänkte jag.

  Nu till en fråga: Jag håller på och bygger en lägenhet i mina föräldrars villa. Det är en stor villa som jag tror har varit en flerfamiljsfastighet från början. Den är från tidigt 1900-tal (om jag inte missminner mig) och varje rum var förr utrustad med kakelugn alternativt vedspis. Numer finns ingetdera tyvärr, men möjligheterna finns ju kvar då alla murstockar finns kvar och trycket i skorstenarna fortfarande är prima. Så jag tänkte satsa på att fixa ihop en öppen spis i mitt blivande vardagsrum. Har du några länkar till bilder på fina öppna spisar eller något sånt så jag kan inspireras? Jag tänkte nämligen låta specialbygga en öppen spis enligt egen design.

  Jag har en design klar redan, men är sugen på att inspireras mer då jag inte är helt säker på hur jag vill ha det än. Min design är väldigt inspirerad av en sparsmakad design jag såg i Kährs golvkatalog när jag letade ett snyggt golv till sovrummet. Det blev för övrigt ekparkett ”Nice” från Kährs som ska läggas imorn.

  När allt är klart ska jag försöka ta lite bilder och skicka till dig. Säkerligen kommer jag att ha inspirerats av din blogg!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.