Annons

Projekt vinterkudde

I söndags köpte jag två inredningstidningar efter rekommendationer från några av er som brukar kommentera mina inlägg här. Både Hus&Hem och tidningen Allt i Hemmet fick följa med hem i prasslig påse från Press Stop. Efter att ha bläddrat i dem under ett par dagar måste jag nu säga att jag verkligen håller med er till fullo. Det där är två riktigt bra tidningar för inrednings-, design- och hemmafixartokiga som mig. Jag föll speciellt för en artikel i Hus&Hem (sidan 172, 173) som beskrev hur man kunde sy en vintrig kudde liknande Tomas Paul’s vinterkollektion från 2Modern. Nu har jag köpt hem mera fleecetyg, skissat ut snöflingan på mönsterpapper och klippt till alla bitar. Eftersom jag inte har världens längsta tålamod måste jag dock återkomma till projektet lite senare när motivationen har återvänt igen. Det var pilligt nog att klippa och klistra. Som sagt, på återseende. Det här lär bli en följetong. En bra sådan får vi hoppas.

25594-1017
Foto: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • Tina skriver:

  Vad då inte världens bästa tålamod?? Du verkar inte ha annat så som Du pysslar!!! Jag är så imponerad! Tack för all trevlig läsning och inspiration som jag fått under dagarna som jag följt Din blogg!

 • Husmusen skriver:

  Tina: du skulle bli förvånad om du visste hur galet irriterad jag kan bli när jag plockar fram symaskinen 🙂 Allt annat pyssel och hemmafix går hur bra som helst men när det kommer till sömnad måste jag ta det ”pö om pö” för att kunna slutföra projekt av den här typen.

  Symaskinen gör aldrig som jag vill, trådarna bara trasslar och jag blir tjurig som en treåring där jag sitter och svettas med tygsjoken samtidigt som jag pressar foten krampaktigt mot gaspedalen. Jag vill ju att det ska gå fort och att sy något tar nästan alltid för lång tid (för mig).

 • Johan Eriksson skriver:

  Wow det där kommer att bli snyggt! Snöflingor är riktigt snygga, fick mig att tänka lite på Wallpapers (som jag tycker) snygga logo. Även fast dom inte har en snöflinga, men nästan : ). Önskar att jag hade en symaskin eller i alla fall kunskap i att kunna använda en : (

 • Elisabet skriver:

  Ett par raksömmar så är du klar. Var det fleecetyg du använde till hjärtana också el. var det filttyg? Finns det filttyg i vanlig sybehörsaffär el. var köper man det? Lycka till m. ditt projekt.

 • Husmusen skriver:

  Jag sydde mina hjärtan av filt, från de tygbitar som blev över från ljuslyktan i samma material.

  Filt eller ”dekorationsfilt” kan du köpa på de flesta tygaffärer. Jag köpte mitt på Ohlssons för 65 kronor metern. Ett hett tips är att kolla in stuvbitarna, har du tur kan du göra riktiga kap på den avdelningen.

 • Linda skriver:

  Jag kan inte sy, jag är hopplös och ger alla uppdrag till mamma. 😉

 • Karin skriver:

  Jag vill berömma din blogg, har den som startsida när jag går in på nätet! Jättesnygga kuddar, ska nog härma dig, men vill ge ett tips.
  Vliesofix är liknande vlieseline men stryks fast åt båda håll. Köpes på Panduro eller tygaffärer.
  Man ritar upp mönstret spegelvänt på papperssidan, klipps ut med lite marginal =slarvigt. Strykes på avigsidan av det tyg man ska använda som snöflinga, sedan klipper man ut det exakt och tar bort papperssidan. Så stryker man fast det som man vill ha det på bakgrundstyget, oftast behöver man då inte nåla mera utan kan sy med tät smal zigzag runt om. Just fleecetyg som du syr med fransar ju inte upp sig men på detta sätt kan man även använda andra tyger och slippa fålla aplikationerna. Ha en trevlig kväll.

 • AnnicaB skriver:

  Grymt impad av ALLA som över huvud taget syr. Jag bryter ihop på en vanlig raksöm. Skulle vilja sy linneservetter, men jag vet hur det blir om jag försöker – hela hemmet en krigszon, jag skäller på ungar, hundar och make och inte sjutton blir det något färdigsytt – nä – bara bråk och sedan får jag ÄNDÅ köpa det jag tänkt sy i färdigt skick.

 • AnnicaB skriver:

  Oooops glömde…. stilistiska snöstjärnor är ju jättesnygga! Mycket fint mönster!

 • Anna skriver:

  Måste bara säga att din bloggsida är en fröjd för ögat, till och med en ”icke-pysslis” som jag blir oerhört inspirerad, har dock inte haft kraften att göra något än *s*, så typiskt mig.
  Blev dock himla inspirerad av dina små julgrupper och det kan man ju göra om till vårgrupper eller vad som helst..

  God Jul
  Anna

 • liviro skriver:

  Snygg kudde mem en om du skulle vilja göra den på ett lättare sätt; rita av mönstert på plast och klipp ut den. Så slipper du klippa ut flera…Använd sedan textilfärg och stöppla fram snöstjärnan. Din bloggsida är såå fin. God Jul

 • Elin skriver:

  Alltså jag bara måste få säga det, du har en helt underbar blogg! Jag hittade den igår, och har redan både länkat till den på min egna, och dessutom blivit otroligt inspirerad (jag är också en pyssel-människa) plus att jag har spanat in flera gånger här om du har uppdaterat nåt mer fint och häftigt! 🙂

  Jag kommer definitivt bli en av dina stammisar! 😉
  Heja, heja!

 • Southlexx skriver:

  Good people of togo i was here ok.

 • Haakongunn skriver:

  I really enjoyed it. You have done a great job.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.