Annons

Ljuslyktor av japanskt papper

Idag var jag nere på stan och köpte några rullar japanskt silkespapper från en bokhandel. De stora limegröna pappersarken använde jag sedan för att göra en ny och mer vårliknande  "klädsel" åt mina höga cylinderglas som jag tidigare hade till filtljuslyktorna. Jag tröttnar fort på julen, så snart julafton är över vill jag städa bort allt pynt och ringa in det nya året i fräscha färger. En bukett tulpaner på det här och jag är i land. Fotot på ljuslyktorna gör dock inte färgerna rättvisa. Jag ska testa i morgon igen, när jag har tillgång till dagsljus.

25594-1053
Foto: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • Camilla skriver:

  Smart! Det där måste jag testa!

 • mamselamsen skriver:

  Efter att ha pratat med en massa folk här, har jag kommit fram till att det blev ljus och ljulyktor som mäste ha blivit årets julklapp.

 • AnnicaB skriver:

  Jättesnyggt. Undrar just om sådant papper finns i lilla Borås…?
  Tulpaner? JAAAA!

 • AnnicaB skriver:

  Och så en fråga. Hur fäster du pappret? Limmar?

 • Husmusen skriver:

  Jag klippte ut rektangulära pappersbitar som jag limmade ihop till en rund cylinder/strut – sen trädde jag dem bara över glasen.

  Jag vill inte limma fast papperet eftersom jag tänker återanvända glasen för andra ljuslyktor och idéer framöver.

  Som sagt, jag tröttnar fort på pynt 🙂

 • Anonym skriver:

  Kollade på sånt papper i ark -typ 5kr/st. Vad kostar det på rulle?

 • Husmusen skriver:

  Jag tror att jag betalade 35 eller 45 kronor rullen. Inte så farligt dyrt med andra ord, men man behöver inte en hel rulle för några lyktor så om arket räcker – satsa på det!

 • Helena skriver:

  Handlade du papperet på Panduro eller någon annanstans? Jag är på jakt efter det papperet i olika lila nyanser för att göra sådana här ljuslyktor till mitt bröllop! Panduro har inte så många nyanser tyvärr.

 • Albinmagnhild skriver:

  Cool site … I like it 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.