Annons

Egna ljuslyktor av filt

Jag har alldeles för många glas i skåpen. Alldeles för många. Så för att få användning av mina billiga cylinderglas från IKEA (som jag sällan har framme när jag dukar) gjorde jag ljuslyktor av dem tidigare idag med hjälp av en stor julröd filtbit jag hade över. Jag vek tyget dubbelt och måttade över glaset, sydde en enkel raksöm och klippte små, runda hål med en sax. Sen trädde jag "tunneln" över glaset och tände ett värmeljus. Klart! De små hålen sprider ljuskäglan och skapar ett mysigt stämningsljus i ett mörkt rum.
Obs! låt inte ljusen vara tända för länge – det finns alltid en risk att glaset kan spricka av värmen.

25594-1005
Foto: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • mamselamsen skriver:

  Så himla fiffig du är. =)

 • Camilla skriver:

  Fint 🙂

  Tack!! 🙂 Adventsljusstaken har jag själv gjort med hjälp av ett zinkfat, ljuskoppar (4-pack från ikea), vit sand (för att hålla ljusen i kopparna), vitmossa, små kulor, kanelstänger (som jag bundit i buntar med snöre) och exta långa vita ljus.. 😀

 • Julia skriver:

  det där vart riktigt mysigt och påhittigt =)

 • Julia skriver:

  och så måste jag bara fråga dig, vilken kamera använder du? dina bilder du tagit är ju helt fantastiska! eller trixet kanske ligger i ljussättning m.m.? =)

 • Husmusen skriver:

  Just de där bilderna är tagna med en Nikon D2X. Vissa av mina foton är tagna med en Nikon D70S. Jag och min sambo har fotografering som gemensam hobby och passion så vi är rena Nikonfamiljen 🙂

 • Julia skriver:

  då måste du veta ganska mkt om digitalkameror med andra ord! =) min (en dimage xt, liten tunn) som jag nu haft i 2 år är ganska utsliten och behöver därför en ny. tycker du det är värt att satsa på en dyrare (och bättre?) och klumpigare, eller är de små som är lätt att ha med sig nästan lika bra?

 • Husmusen skriver:

  Jo jag vet väl en del, men jag är absolut ingen expert. Vilken kamera som passar bäst beror på vad du vill fotografera och hur du tänker dig använda kameran. De dyrare tar ju onekligen bättre bilder, i synnerhet makro och man kan variera objektiven/filter på linsen osv. men de är klumpiga att dra med sig överallt. Jag har även en Minolta Dimage G400 som ryms bättre i handväskan 😉

 • Cez skriver:

  Riktigt fint och pyssligt! Tack för tipset 🙂

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.