Annons

Egna badbomber

Idag har jag roat mig med att göra egna badbomber som jag ska ge bort i julklapp. Jag fortsatte på apelsintemat och lät de syrliga små liven få både doft och färg av citrusfrukter. Receptet hittar ni i ett tidigare blogginlägg. Ett tips är att känna sig för med olivoljan, det varierar från gång till annan hur mycket som behövs. Antagligen beror det på vad man blandar i för extraingredienser såsom apelsinskal, potpurri, badsalt osv. Allt som krävs för att tillverka dem finns att köpa i en vanlig matvaruaffär. Det var varken svårt eller krångligt och resultatet blev över förväntan. Observera att badbomben på bilden inte är riktigt torr ännu.

25594-983
25594-985
Foto: Privat – Husmusen

Kategorier:

Kommentarer

 • Sanna skriver:

  Mysigt! Men vad händer egentligen när man lägger dem i badet? Blir det inte väldigt kladdigt och mosigt? Eller löser de upp sig fullt ut?

 • Husmusen skriver:

  Jag har inte hunnit testa det än, och badbomben som jag fotat har ännu inte torkat riktigt men jag förmodar att de ska fungera som vanliga badbomber dvs. att den lösesupp helt. Ska testa och återkomma med svar. Vill prova en själv först innan jag ger bort dem.

 • Camilla skriver:

  Superfin bild på den färdiga badbomben 😀

  Ja, det blev ganska bra dom hängande.. Men det är bara tillfälligt, tills dom torkat och ska användas på paket och som korgdekoration 😀

 • Malin J skriver:

  Jag gjorde badbomb efter ditt recept, och tänkte också att jag skulle testa en innan jag gjorde fler. Jag tyckte det tog väldig tid innan den torkade- mer än 1 dygn. Och sen i badet, så la sig olioljan uppepå vattnet, så det såg nästan lite ofräscht ut. Så jag kommer att använda badolja nästa gång. För de är ju perfekta att ge bort, går ju superfort att göra!

 • Husmusen skriver:

  Aah det där med olivoljan lät ju inte så kul. Måste testa. Har nästan bara hittat recept på badbomber som utgår från den sortens olja, men man får väl försöka sig på ett inköp av badolja också och prova sig fram med konsistensen. Hur gick det med färgen? Använde du någon sådan?

 • Annika skriver:

  Här finns några andra recept :
  https://www.shenet.se/recept/badbomb.html

 • Elenore skriver:

  Härliga bilder!! Jag måste nog testa jag oxå nu när jag ska få badkar i nya lägenheten 🙂

 • fian skriver:

  Vilka foton du tar! Otroliga!
  Badbomben ser riktigt läcker ut – ser ut som sorbé eller glass!

 • Linda skriver:

  Det där vill jag också göra! Återkom gärna när du testat dem. 🙂

 • Linda skriver:

  Och förresten, är det pyssel som gäller varje dag nu? Så kul! 🙂

 • Malin J skriver:

  Jag använde ingen färg, men den blev gul ändå av oljan. Det var ju ingen större fara med oljan, väldigt insmord och len blev jag efter badet i alla fall :), men jag ska testa med badolja imorrn.

 • Malin J skriver:

  Förresten, rev du apelsinskalet du hade i? Ungefär hur mycket använde du?

 • Linda V skriver:

  Hur lång tid tog det?

 • Husmusen skriver:

  Kom precis hemfrån fest och galaj, men badkulan har ännu inte torkat. Får vänta till imorgon, sen kanske jag kan svara på torktiden. Tillverkningen plus fotograferingen tog en timme ungefär – totalt sett.

  Jag rev mitt apelsinskal, ungefär en sida av en apelsin och hade tre doppar gul karamellfärg samt två droppar röd.

 • anna gustafsson skriver:

  skicka mig recept på badbomber om ni har. jag gjorde badbomber men jag är lite fundersam när det gäller torktiden.jag torkade dem i ugn,jag gjorde dem i storlek golfbollar,men jag tror att jag torkade dem för länge och kanske i för het ugn.

 • anna g skriver:

  vill du skicka mig recept på badbomber om du har. jag gjorde badbomber, men jag är lite fundersam, när det gäller torktiden.jag torkade dem i ugn,jag gjorde dem i storlek golfbollar,men jag tror att jag torkade dem för länge och kanske i för het ugn, men de fungerade ganska bra.
  m.v.h.
  ANNA

 • Nyfiken skriver:

  Jag kan inte öppna adressen till orginalreceptet på dessa söta badbomber. 🙁

 • emy skriver:

  hejsan jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig att fixa min design på min blogg för jag är så otroligt dåligpå det där ^^ och din sida är grymmt snygg .. 🙂 maila [email protected] isåfall.kram emy

 • Stina skriver:

  Jag hitar inte ditt recept på badbomber ? var är det ?

 • Anna skriver:

  Hej!
  Jag hittar inte receptet på de härliga bomberna!
  🙁
  Kan du skicka de på mailen?:)
  Och du, en super härlig blogg!
  / Anna

 • Ida skriver:

  Det verkar inte ha kvar de däremot så finns det på den här hemsidan. https://www.shenet.se/recept/badbomb.html

 • Sven skriver:

  ser väldigt gott ut!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.