Annons

Tips för adventsljusstaken

Om en vecka är det första advent. Här är några saker du kan leta reda på till nästa söndag om du inte vill fylla den klassiska adventsljusstaken med mossa. Testa gärna något av följande;

– Vita spelkulor i sten (ser ut som snöbollar) 
– Små julgranskulor (antingen enbart röda eller olika blandade färger)
– Kanelstänger
– Hasselnötter eller mandlar
– Torkade apelsinskivor
– Kottar
– Polkagrisar (det hade jag förra året, vi fick fylla på dem ett antal gånger innan den fjärde advent)

25594-736
Foto: Brunnvalla

Kommentarer

 • rita skriver:

  Trevliga tips,, Tack för dom!

 • Nilla skriver:

  Hasselnötter har vi haft, det blev fint. Tror att jag ska ha samma i år. Inget alternativ är ju direkt barnvänligt och inte ljus ö h t
  så vi plockar undan ljusstaken upp på en hylla när vi inte använder den. (Min lille 1½-åring är en riktig ”klåfingrig klättrare” 🙂
  Små julgranskul kanske jag kan prova med. Jag såg en hel del fina julpynt på Åhléns.

 • mildamakter skriver:

  Polkagrisar hade vi också förra året, snyggt, men det var stor omsättning på dekorationerna…om man säger så…*ler*

 • Camilla skriver:

  I år tänkte jag ha ett zinkfat med fyra ljuslyktor i (billiga fyra-pack man köper på ikea för tio kronor). I lyktorna ska jag sedan sätta vanliga ljus som jag sätter fast med ngt jag inte vet vad det heter, men det är små kletiga klumpar som håller ljus,och vit sand. I zinkfatet tänkte jag sedan lägga vitmossa om kanske små silverkulor 🙂 Blev sugen på att förbereda ljusstaken nu. Det är ju söndag snart igen.. så varför inte vara redo i god tid? 😉

  Förresten.. jag efterlyser juliga servettringar som man kan göra själv. Har ngn idé i huvudet. Men om Husmusen kan hitta ngt kul och intressant så hade jag varit tacksam. Ska bjusa på middag och glögg här hemma med vänner så då vill man ju duka fint och kanske med en liiiten smak av julen 🙂

 • Anonym skriver:

  Mysigt!Tack för tipsen! Kanel och apelsin var ingen dum idé:)

 • My skriver:

  Nu har jag lagt upp några snabba förslag, hoppas du kan ha nytta av dem. Har du fler frågor är det bara att höra av sig!

 • ingela skriver:

  hasselnötter var väldigt bra tack för tipset.det var en gång en liten herdapojke som var ute och gick då hoppade en varg fram bakom en sten herdapojken blev rädd och sprang det fortaste han kunde in i skogen efter en stund satte han sig ner och vilade.då hoppade en varg fram bakom en sten herdapojken blev rädd och spran det fortaste han kunde in i skogen efter en stund satte han sig ner och vilade.då hoppade en varg fram bakom en sten herdapojken blev rädd och spran det fortaste han kunde in i skogen efter en stund satte han sig ner och vilade.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.