Annons

Kronprinsessan Victoria får fåtöljen Norrsken

Nu på torsdag, närmare bestämt den 1 december får kronprinsessan Victoria ta emot Mats Theselius fåtölj Norrsken vid Designårets mötesplats i Kulturhuset i Stockholm. Fåtöljen kommer att stå i Kronprinsessan Victorias besöksrum på Kungliga Slottet i Stockholm.

Jag är inte alls avundsjuk. Jo.

Kategorier:

Kommentarer

 • Cicci skriver:

  Jag är inte heller det minsta avundsjuk! *fingrarna i kors* Haha.

 • mats theselius skriver:

  Stolen är faktiskt inte till Kronprinsessan personligen snarare till svenska staten. Iden med det här handlar om mitt engagemang för traditionellt hantverk som ju till följd av industrialiseringen är på utdöende. Den här manövern är ett sätt att ”prata upp”hantverket genom att placera det i ett sammanhang så att det syns. Fåtöljen står sas modell för den här iden.
  De hantverksmässiga kvaliteterna är en del av av kulturarv och borde därför finnas representerade i vår kulturs högsta representations sammanhang.
  Kungliga slottet är en sådan plats.
  Fåtöljen kommer att stå i Victoria och hennes syskons besöksrum.

  Sen finns miljöperspektivet.
  Den här fåtöljen som är producerad i ett exemplar är raka motsatsen till massproduserad.
  Massproduktion är ur ett miljöhänseende nästan alltid helt förkastlig. I alla fall socialt sett; maskinerna gör jobbet så det vi gör eller skulle kunna göra behövs inte längre. Vi behövs inte längre.
  Förutom som konsumenter förstås…

  ( Jag skulle själv vilja ha en eller några stycken.
  Fåtöljen blev väldigt fin ).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.