Annons

Dukningstips

För mig kan livskvalité innebära något så enkelt som att äta en vanlig vardagsmåltid vid ett vackert bord. Man behöver inte alltid bjuda till fest för att duka snyggt, plocka fram finporslinet eller lägga ut några servetter. Sträva efter att göra varje måltid till en upplevelse, även frukosten. Här är några enkla tips för att piffa till köksbordet redan idag:

1) Skapa ett blickfång på bordet. Lägg vackra kottar i en skål eller välj ut fina grönsaker, apelsiner, lime, citroner, bananer, glaspärlor, stenar, kanelstänger, vackra höstlöv, odla kattgräs, häll i vatten och lägg ner flytljus, häll ut en påse hasselnötter, cashewnötter, mandlar osv. Fantasin är din enda begränsning. Eller köp hem färska snittblommor.

 

2) Tänd ljus. Gör ett stilleben på ett fat med hjälp av blockljus i olika storlekar eller ställ ut värmeljus med formen av ett hjärta. Ta fram höga ljusstakar och placera långa kronljus i dem. Skär ut innehållet från ett äpple och placera ett värmeljus i mitten eller använd billiga ljuskoppar i olika färger för att matcha servetterna, duken osv.
3) Gör en vacker vikning av dina servetter. 

Kategorier:

Kommentarer

 • AnnaA skriver:

  Skulle bara tala om att Ikeas svenska hemsida fått in nyheterna inför julen nu. 🙂

 • My skriver:

  Visst är det på tiden 😉

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

  Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.