Annons

Teknik och tips

pumpkinmasters
Foto: The Pumpkin Masters?

1) Börja med att markera ett lock på pumpans topp samt en tand på pumpans baksida med en penna. Tanden behöver du för att du att veta åt vilket håll du ska placera locket när du är klar. Skär försiktigt loss ditt markerade område med en vass kniv eller liten såg. Vinkla knivbladet in mot pumpans mitt för att få ett stabilt lock som inte halkar av. Spara sedan det avskurna locket till senare.

2) Gröp försiktigt ur pumpans innehåll. Observera att pumpor är trådiga och sega rackare så det här momentet kan ta en stund. Förbered dig också på att pumpor inte direkt luktar godis. Men hav förtröstan, gröp ur tills dess att pumpans skal är cirka 2,5 centimeter tjockt, sen börjar det roliga.

3) Placera din mall på pumpans ansikte och skissa de linjer du vill skära ut.

4) Markera ögon och mun samt andra hål genom att sticka ner en borr eller skruvmejsel för att lättare kunna skära med kniven. Skär sedan försiktigt ut ansiktet. Tänk på hur du vinklar kniven, olika tekniker ger olika effekter när du placerar ljus inuti pumpan. Prova dig fram. Övning ger färdighet.

5) Placera ljus i pumpan och dekorera din hall, din veranda, din balkong eller din entré.

Tips!
– Gör inte väggarna för tunna, då kan pumpan sjunka ihop.
– När du ska skära ut munnen, var noga med att skära den ovanför den del av pumpan som rundas av mot botten, annars finns risk för att pumpan kollapsar.
– Köp små punpor och skär ut en grop lagom för ett värmeljus i toppen, vips har du en värmelykta med Halloween-känsla
– Gör små Jack O’Lanterns av stora paprikor i olika färger. Fint blir det med ett arrangemang av flera lyktor på bordet
– Gravljus brinner länge och stabilt, de är också säkrare än värmeljus.
– Lämna aldrig en brinnande pumpa helt utan tillsyn!

Kategorier:

Kommentarer

  • sedan försiktigt ut ansiktet. Tänk på hur du vinklar kniven, olika tekniker ger olika effekter när du

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.