Annons

Swedish Design Award

En ny svensk designutmärkelse har sett dagens ljus: Swedish Design Award.  Initiativtagare är Svensk Form, Stiftelsen Svensk Industridesign samt Sveriges Reklamförbund. I pressmeddelandet kan man läsa att syftet bakom idén är att "belöna design ur ett bredare och djupare perspektiv än vad som belönas i andra designutmärkelser". Fokus ligger på problem som design löser för företag och organisationer. Designlösningarnas nytta dokumenteras och de som lyckas bäst får ett "Design S". En rådgivande grupp ska nu titta på bedömningskriterier, kategorier och utse en jury. Utmärkelsen ska presenteras 14-15 november på Future Design Days på Stockholmsmässan.

Kategorier:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.