Lookalikes: Randiga mattor / Mazandaran Kilim

Jag vet inte om IKEA's populära STOCKHOLMS-matta (som blivit lite av en modern inredningsklassiker i sig) egentligen är något original. Konceptet spinner ju vidare på vävtekniken i Mazandaran Kilims och det finns ju rätt många randiga mattor på marknaden. Däremot vet jag att det är väldigt många av er läsare som gillar den och som mailar mig då och då för att be mig efterlysa ett begagnat ex i just er stad där den råkar vara slutsåld för tillfället. Vill ni ha ett tips? Mio har en väldigt snarlik randig matta som kostar tusenlappen mindre (dessutom på rea just nu om man hellre vill ha den i grått). Oklart om kvalitén speglar prisbilden eller om den är samma samma men lika som bär är ju de här, definitivt. Eller vad sägs? 
Bild 1: IKEA's eftertraktade matta från serien STOCKHOLM, finns i två storlekar pris från 1705 kr
Bild 2: Mios matta Sundsvall finns i tre olika storlekar och två färgställningar pris från 499 kr 

Kommentarer
Postat av: Daniella

Mio verkar ha kopior som nytt koncept. Tycker allt de presenterar påminner om annan design.
På tal om kopior. Är inte Hemtex serie Blues väldigt lik Rörstrands "Mon ami"? http://www.hemtex.se/article/sl_blues_kopp_och_fat

2015-07-22 @ 08:54:42
Postat av: Hos Vispen

Gillar du snygga smycken till grymma priser? Kolla in Hos Vispen! Vi har handgjorda smycken för de flesta smaker :) Namnarmband, ringar, örhängen, halsband.. Kolla in :)

2015-07-22 @ 10:08:06
URL: http://www.hosvispen.se
Postat av: Jessy

Kvalitén är definitivt inte lika; Mios matta verkar vara 100% bomull, vilket ju blir jättesnabbt smutsigt, medan Ikeas version är en ullmatta som håller sig ren. På sistone har Ikea haft bra utbud av dessa mattor igen, åtminstone här i Finland :)

2015-07-22 @ 10:22:11
Postat av: Inredningshjälpen

Det här säger ju nästan precis allt om hur tokigt det ofta är i inredningsbranschen i Sverige på det stora hela, eller åtminstone om vi tittar på lågprissegmentet.
Det företaget som sneglar mest av alla (IKEA) blir i sin tur kopierade av ytterligare en aktör (Mio) som dessutom sänker kvaliteten och priset ytterligare en nivå…
Snart finns det ingen lönsamhet alls kvar för någon, och det som sälj är bara skräp som håller för stunden.

Inredningshjälpen/Anette

2015-07-22 @ 12:28:12
URL: http://inredningshjalpen.com
Postat av: queeniiie.blogg.se

Vilka häftiga mattor!

2015-07-22 @ 13:04:58
URL: http://queeniiie.blogg.se/
Postat av: Mian på Finaste mattan

Det är detta som gör att små lokala leverantörer är på uppåtgående, en härlig trend, vare sig det gäller möbler eller mat.Heja svensk tillverkat! : )

2015-07-22 @ 16:03:39
URL: http://finastemattan.blogspot.se/
Postat av: A-M

Jag hade valt Ikea av dessa mattor. Annars tycker jag mio har finare och bättre kvalité

2015-07-22 @ 19:20:16
URL: http://inredningsinsp.blogg.se
Postat av: Markus- mittgrekland.se

Oavsett så är det schyssta mattor...:-)

2015-07-22 @ 21:42:49
URL: http://www.mittgrekland.se/blogg
Postat av: Linda

Vill man ha en matta i ull är den från Ikea super, vill man ha ett billigare alternativ i bomull så är Mios fin!! Gällande kopior eller " "inspiration" med ett finare ord får vi nog lära oss at leva med! Vart man än tittar så är det ibland oss i matvaruhandeln å i andra butiker!! Perfekt att det kan passa alla sorts plånböcker!!!:)

2015-07-22 @ 23:39:47
Postat av: sara

Jag har "levt" med båda dessa mattor och jag kan definitivt säga att kvaliteten inte ens går att jämföra. Mios matta är svår att hålla ren och är allmänt "sladdrig" och tråkig, medan Ikeamattan håller sig lika fin efter att ha legat 5 år i mitt vardagsrum. Tveklöst- köp Ikeas Stockholm om ni väljer mellan dessa två!

2015-07-26 @ 10:55:41
Postat av: Evelina

Apropå: är inte H&M Homes nya ljusstake rätt lik Svenskt tenns Klöver-dito? http://tablet.hm.com/se/product/62877?article=62877-A

2015-07-27 @ 22:08:17

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL