Veckans söndagssummering - v 47

Söndag = summering. Det känns nästan onödigt att skriva ett intro vid det här laget så jag går rakt på sak. Ännu en veckoresumé av inredningsnyheter och snackisar at your service. Lite gott och blandat att frossa i. Allt från fina julnyheter till vårlanseringar från pressveckan som gick till förslag på nya momsregler!
Vi börjar med smashing news. Rum21 stänger sin butik i Borås och flyttar den till centrala Göteborg. I december slår de upp portarna till en ny affär som kommer att ligga alldeles intil Domkyrkan. Håll utkik!
Bemz som gjort sig kända för sina specialöverdrag till IKEA-möbler, har lanserat en ny kollektion i veckan med hållbarhet och miljö i fokus. De nya bilderna är plåtade på ombloggade Sågverket i Härnösand!
Iittala lanserar nya servisen Tanssi och en ny kulör på sina klassiska produkter i vår under namnet Ökensand eller Desert som den så flott kallas på utrikiska. Kommer i butik från januari. 
Hertha och Gösta Hillfon’s hem och konstnärsateljé blir museum. Ett avtal har slutits mellan dödsboet och köparen Skulptrisen STHLM AB, som ägs av en familj från området. Hurra!
Ett samarbete mellan Strups & Spielwerk har resulterat i de här fina läderstrutarna att hänga i granen. Finns i natur, svart och brunt. Jag säger som Trendspanarna, tänk vilken patina de kommer att få med tiden. 
Och så hörde jag på radion att man planerar att se över skattereglerna för second hand butiker. De som har öppet mer än 24 timmar i veckan föreslås bli belagda med moms. Så trist. Jag tror det kan slå hårt mot prisbilden på loppisarna framöver. Men jag fattar inte. De säljer ju begagnade varor som redan har varit inne i skattesystemet och vänt. Den typen av miljövänlig konsumtion borde väl snarare premieras än beläggas med en fjärdedel så hög kostnad för besväret... Några mer färgglada vårnyheter i korthet:  
 
- Mateus har visat nya vårkollektionen Bubbles och stylat med surftema
- IKEA lanserar en ny tillfällig kollektion i februri 2015, som de kallar SPRUTT
- Hemtex satsar på pasteller och geometriska mönster i vår. 
- och Broste Copenhagen satsar på pasteller, mörk marmor och keramik 2015.
- Majvillan har lanserat sin första kollektion för vuxna. Kolla in alla bilder HÄR!
Veckans mest omskrivna hemnetlägenhet då? Svårt. Finns många fina. Bland annat denna hos Stadshem, och dennaEntrance mäkleri. En annan är nedan, signerad stylisterna Pella Hedeby och Marie Ramse. Se fler bilder HÄR och ha en fin start på vecka 48!
Foto: Rum21, Bemz, Iittala, Hertha Hilfon, Strups & Spielwerk. Entrance, Sara Danielsson

Kommentarer
Postat av: Anna

Hej Frida! Fy tusan vad trist att höra gällande eventuella förändringar för 2nd hand butiker. Håller tummarna för att detta inte träder i kraft! Dock otroligt roligt att höra att Rum21 kommer till Göteborg, det är jag nog inte ensam om att se fram emot. Tack för fin inspiration i form av veckosummering & ha en härlig kommande vecka! Mvh Anna

2014-11-23 @ 23:19:01
URL: http://styleandcreate.com
Postat av: Micaela

Riktigt illa det där med att höja skatten för secondhand-butiker! Jag som student lever i princip på dessa affärer, dels pga min ekonomiska situation, men också för att jag älskar att fynda, vara miljövänlig och stödja olika sorters projekt (så som katthem/röda korset osv).

2014-11-23 @ 23:26:39
URL: http://micaelajanatuinen.blogspot.se
Postat av: På Selmas gata

Jag som älskar Majvillans motiv för barn blir väldigt glad över nyheten att de numera också riktar sig till vuxna, jisses vad fina de är! Tack för tipset!

2014-11-24 @ 01:17:26
URL: http://selmasgata.blogspot.se/
Postat av: Nina

Dessvärre slår nog momsfrågan hårdare än så.de ideella secondhandkedjorna kan komma att tvingas slå igen. Secondhand är inte så "lukrativt" som många tycks tro. Det blir kanske runt 80 miljoner minst som inte längre kommer hjälpa utsatta människor i Sverige och världen.

2014-11-24 @ 08:46:57
Postat av: Karina

Läste det där om momsen. Så bedrövligt att jag skulle vara förvånad om det går igenom. Skulle vara ett hårt slag annars utan någon vinning överhuvudtaget.

2014-11-24 @ 08:52:03
URL: http://www.inredningsbutiker.nu
Postat av: Inredningshjälpen

Får hoppas att den där skattehöjningen inte blir verklighet, jag älskar
att second hand fynda, har hittat några av mina mest älskade saker på just det sättet. Dumt förslag mao, borde finnas vettigare frågor för regeringen att ta tag i…

Tack för bra spaning i vanlig ordning!

Kram Anette

2014-11-24 @ 10:02:41
URL: http://inredingshjalpen.com
Postat av: Emma - By Emma

väl summerat som vanligt.

2014-11-24 @ 13:19:36
URL: http://byemmak.blogspot.com
Postat av: Fanny

Ja visst är det skoj att Rum21 flyttar hit! Kommer bli grymt :)

2014-11-24 @ 15:49:39
URL: http://trettiosjukvm.wordpress.com
Postat av: Annelie o Maria

Kul med Rum21 till Göteborg!
Men... vart tog vår logga på ritningen vägen?! :)

2014-11-24 @ 18:13:59
URL: http://liljewall-arkitekter.se
Postat av: Viktoria

Hej!
Såg din blogg på topplistan, grattis! Så häftigt! Kollat din blogg den senaste veckan, så fina bilder du tar!!!
Skulle bli jätteglad om du besökte min kompis och min blogg och lämnar en kommentar! Skulle bli så glada!!! :D

2014-11-24 @ 23:14:51
URL: http://studybuddys.blogg.se
Postat av: Elin

Man vill ju inte gärna märka ord men ibland bara måste jag.. Så vitt jag förstår är det inte nya regeringen som ligger bakom ett eventuellt införande av skatt för second hand-butiker, det är Skatteverket. Däremot lär det krävas att politiker tar tag i frågan för att stoppa det, vet att iaf många miljöpartister är emot att second hand ska beskattas. Hoppas det inte blir verklighet!

2014-11-24 @ 23:59:47
Postat av: Erika Svensson

Så mycket fin inredning!

2014-11-25 @ 18:05:46
URL: http://www.erikajoyisabella.horseworld.se
Postat av: Heléne

Det är en juridiskt fråga och inte något som regeringen vill eller beslutat. Det är Skatteverket som tittar på frågan.

2014-12-06 @ 22:56:19

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL