Spazio Rossana Orlandi

Besöker man Milano måste man besöka Rossana Orlandis omtalade butik. I samband med mässan är det här ett givet torsdagsstopp när det bjuds på mingel, mat och vin. Och massor av ögongodis!
Bakom de här gallergrindarna händer det alltid grejor. Bransch-kändis-spotting-faktorn brukar vara hög. Mitt bästa minne från gårdagen var att få gnugga axel med Jaime Hayon
Under glastaket på innegården står ett gäng olika stolar och bord i en kombinerad utställning/bar. Här pustar man ut med ett glas rött och lite Parmigiano efter en lång mässdag.
Jag nämnde ju dem även i det förra inlägget - men lamporna som hängde i taket på innergården var otroligt effektfulla. Inte minst när det mörknade och de tändes!
Kiss Kiss är en mingelgaffel gjord av designstudenten Errin Cancal som pluggar på SAIC i Chicago. Hon var på plats och förklarade att bestickens form ska göra att handen formas till italienarnas rörelsemönster när de kysser fingrarna för att berömma god mat. Smart!
I år skymtade jag inte Rossana själv i minglet, men väl hennes karaktäristiska glasögon, på paradplats i butiken. Snygg putsduk med illustration av henne också. Den senare skulle jag gärna vilja ha!
Om det var något jag var sugen på att köpa? Jo. Faktiskt. Den här fina glaslampan hade mer än gärna fått följa med hem i handbagaget.
Det fanns massor med utställningar i husen. Kan inte visa alla, men min favorit. Scholten & Baijings fina porslinsserie som de tagit fram baserat på Japansk Arita-keramik.

Kommentarer
Postat av: Michelle

Det ser riktigt, riktigt fint ut :)

2012-04-20 @ 13:25:10
URL: http://michellesundberg.blogg.se/
Postat av: Aniika

Wow! Förstår att det måste vara som en godisbutik för dig! :) Spännande med alla utställningar. Hoppas du får några riktigt bra dagar i Milano!

Postat av: Johanna

Superfint! Nästa år ska jag boka in milano, är lika avis varje år när alla fantastiska bilder kommer.

2012-04-20 @ 14:32:02
URL: http://johannasinspiration.blogspot.com
Postat av: DAVID

Mycket fina bilder!

2012-04-20 @ 17:06:54
URL: http://projectfairtrade.blogg.se/
Postat av: Tippy Hung

I'm obsess with your blog. The little forks are so cute!

2012-04-20 @ 19:40:07
URL: http://www.tipinterior.wordpress.com
Postat av: Karinas inspiration

Toppenfina bilder:))

Jättekul att få följa dina mässrapporter!

2012-04-20 @ 21:16:59
URL: http://www.karinasinspirationsblogg.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL