Formex hösten 2011: Fridas favoriter

Som avslutning på årets mässrapport tänkte jag i vanlig ordning lista mina 10 personliga favoriter bland nyheterna. Ett slags tankarnas avkok efter att ha sprungit runt och vänt och vridit på allt från inredning och köksgeråd, till väskor, smycken och tvålar. Årets Formex hade flest utställare någonsin, men det kanske inte var så konstigt eftersom de verkar ha skjutit ut inbjudningskorten med hagelbössa. I år fanns allt möjligt representerat och här är mina privata favoriter däribland (utan inbördes rangordning):
Pia Wallen Formex 2011 Crux väska
Pia Wallén utökar sin kollektion med väskor och tofflor i finaste skinn. Jag kan bara föreställa mig hur fina de kommer bli med tiden. I bakgrunden skymtar också block i naturfärgade läderpärmar.
Christoph Finkels konstverk till handsnidade trävaser och skålar skulle gärna få flytta hem till mig. Just den här som syns på bild är dock redan köpt och paxad av inredaren Jimmy Schönning.
Skeppshult lanserade Excellent, en ny stekpanna med snyggt och innovativt handtag som är vridbart för att man ska kunna greppa det på olika vis. Gjutjärnspannor är ju annars ett aber att flytta på om man som jag är tre äpplen hög och svag i nyporna. Smart där!
Vi förflyttar oss raskt vidare till badrummet och konstaterar att Savon De Marseille har fått en värdig tvålkonkurrent. Ekologisk och svensk dessutom. Jag älskar konceptet, de fina förpackningarna och miljötänket. L:A Bruket från Varberg, snart på var mans handfat. Får vi hoppas.
Roligaste designsamarbetet stod Palmgrens och Beckmanseleverna för. Jag gillar anrika företag som har mod och självförtroende nog att våga låna ut sitt varumärke till unga drivkrafter.
Svenska Papp Limited är ett nystartat svenskt företag som värnar om bokbinderiet och det genuina hantverket. Vilket syns in i minsta söm. Jag som samlar på pappersprodukter föll pladask.
Gustafsbergs porslinsfabrik har återtagit produktionen av Stig Lindbergs mönster Turtur. Den plockades ur sortimentet 1975 men relanseras nu igen med start hösten 2011. Kan det bli en ny storsäljare tro?
Rosenthals serie Studio Line firar 50 år genom att ge ut en jubileumskollektion med 50-talet namnkunniga formgivare från igår till idag. Här är ett urval snyggt uppställda i målade träboxar från IKEA (som var fastklämda till en hyllkonstruktion med hjälp av enkla pappersklämmor).
Jag fastnade också för Dixies tallriksunderlägg i avtorkningsbar vinyl med subtila mönster broderade vitt-i-vitt. Och sist men inte minst verkar jag inte vara den enda som fastnade för David Qvicks lyxcykel. Så fin! Lite malplacé på en inredningsmässa kan tyckas, men tvåhjulingen har ju blivit homestylisternas favoritaccessoar så why not? Älskar styret.
Foto: Frida Ramstedt, Trendenser.se

Kommentarer
Postat av: CarPet

Pia Wallén. En klar favorit. Vilka snygga väskor!

Gillar L:A BRUKET också. Tyvärr brinner inte ljusen så bra. Mer än hälften är kvar när ljuset brunnit ut. Trist.

2011-09-04 @ 18:53:54
Postat av: Anonym

Underbara bilder och så kul att se dina egna favoriter och inte få en summering av Formexmässan som man hittar på mång andra bloggar. Stort plus! Servisen fantastiskt söt, men måste instämma med ovan skribent att Pia Wallén är favoriten!

2011-09-04 @ 19:15:28
Postat av: Anna R

Underbara bilder och så kul att se dina egna favoriter och inte få en summering av Formexmässan som man hittar på mång andra bloggar. Stort plus! Servisen fantastiskt söt, men måste instämma med ovan skribent att Pia Wallén är favoriten!2011-09-04 @ 19:16:10
Postat av: Mariaemb.

Lilla bruket, helt klart en favorit! Finns redan på handfat här hemma och i spa-korgen!Ha en fin kväll!

Maria

2011-09-04 @ 19:29:49
URL: http://mariaemb.blogspot.com/
Postat av: Henrik

Fina saker ;) Jag gillar serviserna designade av Stig Lindberg. Skulle vilja ha sådana

2011-09-04 @ 19:36:40
URL: http://antiksaker.blogg.se/
Postat av: Marie

Det var en fin uppdatering från Formex - vilken fantastisk cykel!

Pia Walléns väskor är sedan länge beställda till en webbutik nära alla.

: )

2011-09-04 @ 19:42:22
URL: http://www.aschebergsgatan24.se
Postat av: Designbird

Fint urval! Kul att Pia Wallén utvecklar sitt rena formspråk till nya produkter. Ser fram emot att klämma lite på skinntofflorna, de ser härliga ut. Och cykeln skall vi inte tala om...VILL HA!

2011-09-04 @ 20:01:57
URL: http://www.itemsbydesignbird.blogspot.com
Postat av: Åse - Interiörguiden

Jag gillar helt klart stekpannan med sina smarta handtag.

2011-09-04 @ 20:13:05
URL: http://www.interiorguiden.se
Postat av: Lina

Fin cykel!! Men varför cyklar på en inredningsmässa? Skumt måste jag säga.

2011-09-04 @ 22:55:37
URL: http://www.styleroom.se/blogs/StyleRoom
Postat av: Johanna B.

Tack för mässrapporten!

2011-09-05 @ 09:09:41
Postat av: Weronica - En mammas dag

Man tackar för fin mässrapportering!

2011-09-05 @ 12:22:35
URL: http://www.enmammasdag.com/weronica
Postat av: monnah

Vad duktig du har varit på att uppdatera bloggen! Det orkade jag inte alls då jag trött i fötterna kom hem varje kväll, fast det kanske är skillnad då man står i samma monter hela dagarna... Hann dessvärre inte se så mycket av resten av vad våra medutställare hade att bjuda på, men av det jag såg passar din sammanfattning helt perfekt. Jag hade lite andra favoriter än du också. (Tyckte till exempel att samarbetet mellan Beckmans och Palmgrens visade ett "sådär" resultat, men det är väl för att jag inte förstår bättre... Däremot blev jag fantastiskt förtjust i Pia Walléns väskor!) Hoppas att din frukost med den viktiga personen leder till något spännande. Fortsatt lycka till i ditt frilansande liv!

2011-09-05 @ 16:27:17
URL: http://monnah.se
Postat av: annajohanna

Tack för sammanfattningen av mässan till oss som inte var där. Älskar Turtur!

2011-09-06 @ 08:43:19
URL: http://annajohanna.wordpress.com
Postat av: Anderssonskan

Tack för bra raport. Känns som att jag varit där!!

2011-09-06 @ 10:47:00
Postat av: Nicolina

Så sött porslin! =)Om du har tid över kolla gärna in min blogg nicolinacaroline.blogg.se ! (:

2011-09-06 @ 20:46:20
URL: http://nicolinacaroline.blogg.se/
Postat av: Maja Möbler.se

Fina val! Jag inser att det fanns mycket mer att se än det jag hann med.

2011-09-07 @ 08:49:20
URL: http://mobler.se/majas
Postat av: HAGAB Hus & Hem

Förstår att L:a Brukets produkter uppmärksammades, dom är toppen! Finns att köpa hos oss :-)

Hälsn

Anna-Maria

HAGAB Hus & Hem

2011-09-09 @ 13:31:04
URL: http://www.hagab.se

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL