Köpguide svartvita plädar

Jag får många mailfrågor där ni hör av er och ber om tips på snygga plädar, som inte är fullt lika dyra som Crux. Och visst har jag tips. Det finns massor med prisvärda plädsyskon som förtjänar en stund i rampljuset. Här är mina personliga favoriter när det kommer till grafiska filtar. Here goes:
Det är alltså såhär Pia Walléns klassiker Crux (som går loss på facila 5950 kronor) ser ut. Inte billigt, alls, men fantastisk kvalité och en riktig designkaraktär i plädväg. Funkar både för soffan och som sängöverkast om man lägger den över fotänden. Men, låt oss som sagt kika på billigare alternativ.
IKEA's PS-pläd STICKA syns ofta i inredningsreportagen. Den läggs också med fördel över sängens fotände och fungerar som halvt sängöverkast vid behov. Annars är det också en fin filt att vika över armstödet på soffan eller slänga i mysfåtöljen.
Danska Ferm livings jaquardrutiga pläd Square är en favorit sedan tidigare. Beställ den här för 945 kr. Tidigare kunde man boka en prenumeration på Boligmagasinet och få den på köpet. Håll utkik!
Kan man inte släppa Crux kan det vara bra att känna till att Pia Wallén nyligen släppt en uppföljare, med lite mindre kors, som är betydligt billigare än dess urmoder. Cross som den här varianten heter kostar "bara" 1495 kronor och är tillverkad i bomull istället för ull.

Kommentarer
Postat av: Linda - formfront

Tack för fina tips! Har länge suktat efter Crux till sängen, men inte lyckats motivera priset för sambon;) Lillvarianten känns betydligt bättre för plånboken, ska hem och övertala ikväll:)2011-06-13 @ 18:44:04
URL: http://formfront.se
Postat av: Designbird

Jag köpte en Pia Wallén filt (Crux) när den först tillverkades, dvs för evigheter sedan, och den är fortfarande lika fin.

2011-06-13 @ 19:49:33
URL: http://www.itemsbydesignbird.blogspot.com
Postat av: Marie

Cross är verkligen ett bra alternativ till fantastiska Crux.

Fantastisk mjuk ekologisk bomull.

Hälsar Marie på Aschebergsgatan 24 Interiör

2011-06-13 @ 20:20:08
URL: http://aschebergsgatan24.se
Postat av: Rebecka

Bra tips!

/Rebecka

2011-06-14 @ 07:47:12
URL: http://roomdesign.blogg.se/
Postat av: Sofia

Hade gärna velat ha Ferm Livings 3d-pläd. Om jag minns rätt är den lite tunnare vilket känns som kul avbräck från tjocka ullplädar.

2011-06-14 @ 09:45:30
URL: http://www.varunik.se
Postat av: [room] by sofie

Vilka bra plädtips, tack!

Blev lite sugen på crux i bomull...fin fin :)Hoppas du trivs i din nya roll som frilansare.Kram kram, Sofie

2011-06-14 @ 12:09:49
URL: http://www.roombysofie.blogspot.com
Postat av: Anonym

3D-pläden från Danska Ferm livings var häftigt.. Snyggt med den optiska illusionen.. borde kunna utnyttjas till mer. Exempelvis tapeter o tyger.

2011-06-14 @ 13:44:54
Postat av: camilla

Har också bloggat om dessa snyggingar. Tydligen gällde inte prenumerationen på Boligmagasinet med pläd på köpet för oss i Sverige! Typiskt!Cruxen står överst på listan! :-)

2011-06-15 @ 09:33:29
URL: http://vitarummet.blogg.se/

Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL