Fur real

Om jag vore en modebloggare skulle jag antagligen få på pälsen nu. En burk röd målarfärg eller liknande. Och jag är faktiskt lite tudelad i det här, men den senaste tiden har jag sett så mycket fina fårskinn, djurhudar och renfällar att jag trots min rätt djurvänliga person inte kan låta bli att önska mig några tjusiga sådana till soffan och stolarna här hemma. Jag har redan grå, hårdkrulliga, gotlandsskinn men nu längtar jag efter vita. Krispigt snövita sådana. Den här bilden förföljer mig.

Foto: Remodelista

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag resonerar som så att så länge det är skinn från djur som man äter så måste det ju vara ok. Annars skulle ju skinnet bara hamna på tippen och det känns mer ofint mot djuret än att jag pryder soffan med det. Minkpäls går däremot bort, det händer väl inte så ofta att man serverar minkstek till söndagsmiddagen...

2010-11-29 @ 22:34:53
Postat av: Camilla

jag är allergiskt mot vita möbler och väggar. Man ska helst inte kombinera dessa två saker! Usch så behåll dina gråa du!

2010-11-30 @ 08:15:50
URL: http://rainred.blogg.se/
Postat av: Designbird

Jag älskar mina fårskinn, särskilt de gråa. Det finns ett liv i den gråa strukturen som försvinner i helt vita.

2010-11-30 @ 08:51:50
URL: http://www.itemsbydesignbird.blogspot.com
Postat av: Linnéa

Tycker inte att det är fel att använda hudar och skinn så länge de inte är från utrotningshotade djur, eller djur som man dödar enbart för att få huden/skinnet/pälsen!

2010-11-30 @ 09:09:35
Postat av: Anna - Hundra kvadrat

Om du är sugen på renfällar kan jag tipsa om att den nya sportbutiken XXL i Sisjön har en hel hög med sådana.

Jag har också varit ute efter fina vita får/lammfällar. Vill dock ha sådana som ser naturliga ut (tycker många lätt ser fejk ut, kanske för att dom är för vita), och gärna krulliga. Hittar du några får du gärna tipsa!

2010-11-30 @ 10:36:34
URL: http://hundrakvadrat.blogg.se/
Postat av: Margareta, Holmsunds blommor

Blir mjukt,ombonat och varmt med lurviga skinn. Gillar och har redan flera.

2010-11-30 @ 11:00:41
URL: http://holmsundsblommor.blogspot.com
Postat av: Sofia-Tingelings

Efter en vecka i Sydafrika, njuter jag nu till fullo av mitt fårskinn på min arbetsstol. -20 här upp i Åre idag... Men så vackert – kram!

2010-11-30 @ 12:02:08
URL: http://tingelings.devote.se
Postat av: Catarina Jankkila

Gud vad töntigt, även av er som kommenterat. Hur kan det vara det viktigaste i världen att något är snyggt?? Det blir inte djurvänligt för att man äter köttet, varför skulle det bli det? Tack för mig, tänker sluta läsa den här bloggen nu eftersom den visat sig vara ytlig, platt och fånig. Hoppas fler gör som jag.

2010-12-01 @ 13:09:47
Postat av: Lisa

i helgen köpte jag ett fårskinn från en gårdsbutik vars ägare jag känner. deras får går fria och betar i naturen hela sitt liv. jag vet att fåren har det bra och får ett värdigt slut. det skinnet köpte jag med gott samvete!

2010-12-01 @ 17:52:51
Postat av: Josefine

Jag har precis som Lisa köpt mina fårskinn från en gårdsbutik där jag vet att djuren haft ett bra liv, inte stressats till slakt och att alla delar av fåret används efter slakt och inget gått till spillo. Jag är faktiskt själv vegetarian men ser inget fel med detta.

2011-01-31 @ 18:02:40
Postat av: MCF design

Tycker inte att det är fel att använda hudar och skinn så länge de inte är från utrotningshotade djur, eller djur som man dödar enbart för att få huden/skinnet/pälsen!


Prenumerera gärna på min blogg på bloglovin':

bloglovinKommentera inlägget här:
Genom att registrera dina personuppgifter (namn och epost samt ev URL) i kommentarsfältet på Trendenser.se samtycker du enligt GDPR till lagring av dessa i bloggens arkiv. Här kan du läsa mer om Trendensers personuppgiftspolicy och regler för kommentarsfältet.
http://trendenser.info/personuppgiftspolicy.html
http://trendenser.info/kommentarsregler.html

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
Annons

+ follow Frida Ramstedt on APPRL