Annons

Gröna knep för en hemtrevlig arbetsplats 

Inlägget är reklam för AJ Produkter 

I mina blogginlägg på AJ Produkters hemsida tipsar jag bland annat om gröna knep som kan göra att inredningen av ett kontor eller en arbetsplats känns lite mer hemtrevlig och personlig. För att mjuka upp en stram miljö och möblering gör det stor skillnad att tillföra naturliga inslag som växter och blommor, runtom i hela rummet.


Gör inte misstaget att bara ställa växter i fönsterna. Tänk istället att du ska snitsla en bana med gröna inslag runt hela arbetsplatsen så att man alltid ser något levande, speciellt där ni spenderar allra mest tid under dagen. Satsa inte bara på skrivbordet, konferensbordet och lunchrummet utan tänk också på andra ställen som exempelvis skrivarrummet och de gemensamma toaletterna.



Några konkreta tips
– Välkomna gästerna med levande grönska i entrén. Känns det dyrt och ohållbart att ha snittblommor året runt kan en stor krukväxt på receptionsdisken bli ett maffigt blickfång som ger liknande effekt.
– Sticklingar på skrivbordet. Har du inte plats för en planterad växt kan en liten vas med avknipande sticklingar vid skrivbordsplatsen vara ett alternativ. Det blir också ett prisvärt sätt att föröka de investeringar ni gör i krukväxter, eller att dela skott med varandra.
– En stor golvväxt en bit in i rummet ger oftast mer pang för pengarna än många små växter i fönsterpartierna. De vill du kanske dessutom kunna ljusreglera med fördragna gardiner under dagen för att undvika skarpt dagsljus.
– En hylla med plats för växter på toppen kan fungera både som rumsavdelare, förvaringsyta och planteringtsplats i ett.
– En liten vas med något grönskande på toaletten känns både hemtrevligt och omtänksamt mot personal och gäster.


Ansvaret för att vattna blommor och att plocka in små buketter att sätta i vaser kan alternera i personalen och bli en rolig grej i sig om alla får vara med och bidra till hemkänslan och överraska varandra med nya idéer.

Fler tips på hur du kan få in grönska och levande inslag hittar du på min blogg hos AJ Produkter. 

Kategorier:

Kommentarer

  • Camilla skriver:

    Jag är väldigt intresserad av fina fejkväxter som inte blir solblekta samt ser så äkta ut som möjligt. Har du någon koll på det? 🙂

  • Anna skriver:

    Pimpsten! Många företag har svårt med skötsel av växter, som trädgårdsanläggare vill jag varmt tipsa om att strunta i planteringsjorden (!). Hur ofta har man inte upplevt, både hemma och i offentlig miljö, jord som blir illaluktande vid vattning eller småflugor som irriterar? Eller snustorr jord som gör att vattnet rinner över kanten istället för att sugas upp?

    Plantera istället i pimpsten, som buffrar vattnet och låter rötterna få syre. Färre bevattningstillfällen och jämnare miljö för växterna. Fungerar såklart lika bra i trädgården!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.