Annons

Inredningsnyheter v 42/2024

Här kommer en snabb summering av de senaste nyheterna och snackisarna från den nordiska inredningsbranschen vecka 42, 2024.


Lotta Agatons nya inredningskollektion för Länna möbler har lanserats i veckan. Allt från soffor och sängar till vaser. Känns väldigt on brand för båda parter. De skulpturala stolarna är seriens utropstecken, och lilla frågetecken.


Norm Architects och Ancher Studio har lanserat en serie i keramik tillsammans.


Kay Bojesen Denmark lanserar sina träfigurer Björnen, Elefanten och Flodhästen i ”lilleputtformat”.


Formgivaren Oki Sato har gjort en ny bärbar lampa för Louis Poulsen. Nyheten Tomoshi har fått sitt namn från det japanska ordet för ljus.


Textilkonstnären Britta Marakatt-Labba har designat årets rosa band. I 40 år har hon varit verksam med broderi med motiv från samernas historia, samtid och mytologi. Genom bandet går livets sköra tråd, blodet i våra ådror. Den gula fliken, näsan, symboliserar hopp och att forskningen går framåt. Utsnittet speglar en liten del av bandets bärare, och för in en extra dimension av färg och liv.


Svenska varumärket Mateus nya serie Flowers är handgjord och handmålad i Portugal. Skapad i samarbete med prisbelönta Sam Baron. 

Notiser
Formex provar nytt grepp och flyttar mässan – i januari går Formex av stapeln på en helg, från fredag till söndag.
3 Days of Design i Köpenhamn tar det ett steg längre och lägger sitt nästa event… på midsommarafton! Till de svenska besökarna och utställarnas stora förtret.
Ulrika Falk blir ny chefredaktör för tidningen Hus & Hem.
– Det danska textilmärket Kvadrat lanserar Vireo – en växtbaserad textil som ska kunna ersätta läder. 
– Rusta vill bli ledande inom hållbarhet i lågprishandeln. Nu ansluter sig bolaget till organisationen Science Based Targets initiative för att få sina hållbarhetsmål validerade.


Som en del av Pelle Vävares 60-årsfirande släpps en begränsad upplaga av morgonrockar och handdukar i samarbete med konstnären Linnéa Andersson. Produkterna kommer inte säljas i butik eller via återförsäljare, utan endast via pellevavare.se

Kommentarer

  • Milla skriver:

    Den skulpturala stolen är ju vacker, men ser inte bekväm ut… Ryggstödet är 90° och saknar stöd för ländryggen.

  • Anna skriver:

    Lotta har gjort en Faye Toogood. En stol som skapar jättebra PR men som ingen kan sitta på.

  • Marie skriver:

    Nu är jag ju extra känslig med en trasig och opererad rygg men jag ryser ju av tanken på att sitta mer än tio minuter på den stolen. Även om man fräst fram en liten vinkel blir det ju en väldigt liten kontaktyta mot ryggen vilket blir väldigt obekvämt. Även vackra Y-stolen är ju väldigt obekväm med den lilla ytan tyvärr.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.