Annons

Inredningsnyheter v 40/2024

Oktobers första vecka har bjudit på en blandad kompott av inredningsnyheter. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll på vad som hände i inredningsbranschen vecka 40, 2024!


Dux har släppt en ny säng i samarbete med Nordiska Galleriets varumärke NoGa.


Träslaget bok är för många synonymt med ”väntrumsmöbler” på Vårdcentraler inredda på 90-talet. Form Design Center i Malmö och Spook har i samarbete med formgivare och producenter bestämt sig för att utforska materialets fördelar och möjligheter. Utställlningen PRO- BOK pågår mellan den 15 Nov 2024 – 12 Jan 2025.


Svenska fröleverantören Impecta går i sminkföretagens fotspår och lanserar en egen adventskalender. Den 9 oktober släpps den i begränsat antal. Håll utkik här!


Många producenter har börjat överge sina tidigare införsäljningskoncept. Man minskar inte bara ner på deltagandet vid mässor utan även på den tryckta produktkatalogen och de egna imagebilderna. Dixie som alltid gjort en matig sortimentskatalog meddelade i veckan att de nu slopar den till förmån för ett tunnare magasin och att de inleder ett samarbete med EKPR.


I samband med Liljeholmens Stearinfabriks 185-årsjubileum lanserar de sin senaste innovation – de första ljusen tillverkade av 100% växtbaserat sheastearin. Sheastearin är inte bara ett nytt, förnybart material att göra ljus av – det ger också möjlighet till ekonomisk självständighet för de kvinnor i Afrika som skördar och bearbetar sheafrukternas kärnor. 

Notiser
– Tallink Silja Line lanserar 12 Marimekko-inredda hytter på färjan Silja Symphony.
Arket öppnar ny butik i Malmö.
– Indiska lanserar nytt butikskoncept och öppnar också en ny butik i centrala Malmö
.
– Panduro har ny VD i Philip Mossinger som tidigare skött företagets press- och marknadsföringsfrågor. Tycker det är intressant att ett företag som själva säger att de har en kvinnlig målgrupp mellan 25-45 år bara har en enda kvinna i styrelsen.
– Ny rapport: Secondhand omsätter 50 miljarder om tio år. Branschorganisationen Svensk Handel vill samtidigt se sänkt momssats för att öka tillväxten.

– I veckan utsågs vinnaren av utmärkelsen Konsthantverkspriset, med prissumman 20 000 kronor och en soloutställning hos Konsthantverkarna Stockholm; träsnidaren Carsten Nilsson.


Till sist har Artilleriet postat en ny serie bilder på ett nytt kök de levererat för projektet ”Drömstigen”. Håller med Johanna Bradford i hennes spaning om att träkök gör ett återtåg, men vågar addera ”träkök betsade i toner” som lutar mot tidigare bespottade träslag som körsbär och Framas senaste i björk, betsad i kulören Ginger.

Kommentarer

  • Åsa skriver:

    Tack för alla fina sammandrag. Intressant spaning om Panduro…

  • Felicia skriver:

    Haha kämpa Panduro!!

  • Kat skriver:

    Tack för dina alltid lika intressanta sammandrag!

    Vilken värdig vinnare av Konsthantverkspriset, jag är imponerad av Carstens gedigna arbeten på restaurang Vyn. Ser fram emot hans soloutställning nu.

  • Gillar också dessa nyhetssammanfattningar! Gillar dem extra mycket när du väver in personliga reflektioner om punkterna, vilket gör dem levande och roliga att läsa. Jag är redan så urbota trött på AI-sammanställningar (och då har de ändå knappt ens börjat).

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.