Annons

Inredningsnyheter v. 39/2024

Sista söndagen i september, innan vi vänder kalenderblad. Här kommer en snabb scroll för dig som vill ha lite koll på vad som hände i inredningsbranschen vecka 39, 2024!


Caravaggio™-lampan designad av Cecilie Manz har lanserats i nya färger.


Artek reimagined by Paul Smith” visades på London Design Week. En ny begränsad kollektion där Sir Paul Smith gjort sin tolkning av tre Aalto-produkter: Pall 60, Screen 100 och Coat Rack 109.


Louis Poulsen har lanserat en jubileumsutgåva av AJ lampan som fått namnet ”AJ Mini Anniversary Edition”. Bordslampan har fått ett stativ i mässing och skärmen är målad ljusrosa på insidan, vilket ger ett mjukt, varmt ljus.


Prettypegs och Photowall har tagit fram en gemensam kollektion av olika tapeter eller ”layers” för att man ska enkelt kunna göra en remake av IKEA’s skåp IVAR till ett barnrum. Lanseras i deras webbshop den 1 oktober!


Den ikoniska lampan och designklassikern Snoopy har lanserats i en ny variant med blå skärm.


Och på tal om lampor har danska & Tradition presenterat Verner Pantons Flower Pot i nytt utförande – laneras nu även som golvmodell.

Notiser
150 tjänster ska bort när Plantagen kapar kostnader
– OddMolly försätts i konkurs
– Søstrene Grene ska öppna 200 butiker på 3 år.

– Boråstapeter introducerar ett nytt samarbete med Folkness. Tapetmönster på sängkläder!
– En historisk takvåning i Stockholm slog försäljningsrekord nu i helgen. Tornvåningen på Sportpalatset vid S:t Eriksbron såldes till det facila priset av 240.000 kr per kvadratmeter. 
– I fredags den 27 september, slog designmuseet ArkDes äntligen upp portarna igen efter ett år av ombyggnation.
Med ny entré, en ny samlingsutställning och fritt inträde hela hösten!


Till sist. Svenskt Tenn fyller 100 år i år och firar med en stor jubileumsutställning på Liljevalchs. Svenskt Tenn: A Philosophy of Home är den första stora utställningen som tar ett helhetsgrepp om Svenskt Tenn som företag. I tretton tematiska salar bjuds besökarna in att utforska Svensk Tenns kreativa arv, karaktäristiska inredningsfilosofi och ett av designvärldens mest ikoniska samarbeten. Hundraårsutställningen på Liljevalchs är curaterad av den London-baserade curatorn och författaren Jane Withers tillsammans med Svenskt Tenns Head Curator Karin Södergren.Väl värt ett besök om du är inredningsintresserad och har vägarna förbi Stockholm innan den 12 januari 2025.

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.