Annons

Inredningsnyheter v.38/2024

Vecka 38 har bjudit på en spännande mix av nyheter, lanseringar och reklamkampanjer som blivit branschsnackisar. Här kommer en scroll för dig som vill ha koll på vad som hände i inredningsbranschen vecka 38, 2024!


Luxaflex har presenterar höstens gardinnyheter med väldigt fina pressbilder. Dessa kan kombineras med deras nya intelligenta gardinskenor som kan justeras med röststyrning.


Norrgavel har tömt hela sitt instagramkonto (eller är det bara jag som inte ser mer i flödet?) och lanserar en kampanj för sina soffor som består av naturmaterial under vinjetten ”Beauty from within”. Kaxigt. Byrå: danska L.A Graphic design. Foto @petrabindel Styling @nannaflachs


Under Malmö gallerihelg den 27–29 september förvandlas Norrgavel-butiken i Malmö till ett pop up-galleri där de ställer ut ”Det tysta mötet” som utforskar mötet mellan måleri och formgivning. Konstnären Jon Koko tolkar Norrgavel. Fotograf Max Sjödin.


En ny glaskollektion har sett dagens ljus. Orrefors x Björn Franzen säljs exklusivt på Cervera. En munblåst modell för citat ”world class dining” och en maskintillverkad för vardagsbruk.


Design House Stockholm utökar den populära mattan Björk med en chokladbrun variant och en ljusare matta i offwhite/beige.


Bemz är aktuella med en ny kollektion sofföverdrag: Nature’s Palette Collection, som inspirerats av naturen och exotiska djur.


Kvänum har lanserat ett nytt kök i samarbete med danska FRAMA, en uppdaterad tolkning av Niels Strøyer Christophersens modulbaserade kök som länge stått i deras showroom och butik i Köpenhamn. Modules by Kvänum är det första samarbetet med en internationell designstudio.


Rörstrand har lanserat den klassiska Ostindiaservisen i en grön version.

Notiser
– Den sista Zara Home-butiken i Sverige har stängt igen. 
– Willab garden har tappat nästan 30% mot föregående års försäljning enligt siffror från ehandel.se
– Mio gör om ägarstrukturen. Vid årsstämman ställde sig 95 procent av handlarna bakom den kommande storaffären. Mio-handlarna kommer gå från att äga hela sin lokala verksamhet, till att äga en liten del av Mios totala verksamhet. Börsintroduktion på gång?
– Mathem ansöker om rekonstruktion.
– Bruno Mathsson-priset delas ut varje år sedan 1984 och det räknas numera som det största designpriset i Norden numer. Pristagarna utses ut av Karin och Bruno Mathssons fond med ändamålet att främja forskning, utveckling, undervisning och utbildning i inredningsbranschen. I tisdags tillkännagavs 2024 års vinnare.



Boråstapeter x Millesgården Museum Den 21 september startade utställningen WIENER WERKSTÄTTE på Millesgården. Boråstapeter har förädlat mönster från 1917 och de tapeterna kommer kunna köpas på Borastapeter.com senare i höst! 

Kommentarer

  • Älskar vår matta från ”Design House Sthlm” har den ljusa varianten, så väl investerade pengar!!!!

  • Maria L skriver:

    Fotograf Max Sjödin som fotat Jon Koko för Norrgavel 🤗

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.