Annons

Sponsrat inlägg: Därför tycker jag det är viktigare med flyt än fart under småbarnsåren

reklam / annons i samarbete med Hemfrid.se
 
När jag intervjuas får jag nästan alltid frågan ”hur jag hinner med allt”. Och hur jag mäktar med att driva företag, blogga varje dag, skriva bok, hantera familjelogistik och pussla ihop vardagen under småbarnsåren. Sanningen är att jag inte har mer ork än någon annan. Eller fler timmar på dygnet. Däremot har jag (med åren) blivit väldigt noga med vad jag lägger min kraft på för att jag ska få saker gjorda och samtidigt må bra. 

 

Foto: Anna Roström, Smallpigart.se  
 
För mig handlar det inte bara om att hushålla med min tid, utan också med min energi. Därför strävar jag efter en så friktionsfri vardag som möjligt. Jag gör vad jag kan för att få in mer flow i en intensiv livsfas. När jag tog körkortet och pluggade till teoriprovet lärde jag mig att tvära inbromsningar och ojämna hastigheter inte var någon ”hit” för bränsleförbrukningen. Det kräver mycket mer att ständigt gasa och bromsa och man kommer inte fram snabbare för det. Jag är övertygad om det funkar likadant för oss människor. En ryckig tillvaro är ingen lycklig tillvaro. I alla fall inte för mig. Därför är det viktigare för mig att ha bra flyt än att hålla hög fart – speciellt nu under småbarnsåren.

 

Helt ärligt. Jag blir på vansinnigt dåligt humör av att städa. Jag tycker inte det är roligt och jag både gruvar mig inför det och är grinig medan jag gör det. Att istället lägga den energin på sådant som ger mig kraft och sedan komma hem (eller i mitt fall, till kontoret) och mötas av doften från ett nyskurat golv. Att veta att det finns någon annan som tar ansvar för att dammsuga och gå ut med soporna. Eller putsar fönsterna när det är dags, tömmer diskmaskinen när den är full eller vattnar blommorna när det behövs. Det handlar inte bara om att frigöra tid för mig. Jag får mycket mer ork över vilket gör mig till en gladare mamma, kollega och bättre företagare. När de tråkiga bestyren inte ligger i bakhuvudet och drar ström eller skapar jobbiga hinder på vägen har jag mycket mer energi kvar i kroppen och en känsla av flow istället för frustration. 

 

Men om man inte har råd eller vill binda upp sig varannan vecka? Då kanske det istället är där grundliga vårstädningen som skulle göra att just du fick lite mer flow i din vardag resterande 51 veckor. Eller någon annan lösning som passar dina behov och förutsättningar bättre? I samarbete med Hemfrid vill jag därför tipsa om hur lätt det är att skräddarsy deras tjänster så att de funkar för just dig och din familj –  eller ditt företag – så att du också kan få uppleva den sköna känslan av att ha vardagsflow. 

 

Några tips från mig och Hemfrid:  
– Man måste inte ha städhjälp varje vecka, eller ens i hela huset. Det kan vara nog så effektivt att ta hjälp med de delar som man sliter mest med. En gång i veckan eller en storstädning per år. 
– Hemfrid kan även hjälpa till med fönsterputs, flyttstäd, tvätt, strykning m.m. Läs mer om alla tjänster på deras hemsida. 
– Priset per timme är från
 230 kr/h (efter Rut-avdrag) 
-Visste du att du kan förhandla till dig städhjälp som löneförmån istället för mer lön?
-Är du egenföretagare kanske det är på din arbetsplats som du skulle vinna mest på att få hjälp? Hemfrid städar inte bara hemma, utan även på din arbetsplats. 
– Fundera på vad som skaver mest i din vardag så hjälper Hemfrid till att hitta en lösning på det!  


*Inlägget är en del av en reklamkampanj i samarbete med Hemfrid

Kommentarer

  • Anonym skriver:

    Hej! Hörde dig på radio i morse angående trenden att vända böckerna "fel" håll i bokhyllan. Jag har läst etnologi och där fick vi granska ett hem och se vad tingen avslöjade om de som bodde där. Bokhyllan är väldigt intressant. Jag tänkte att det kanske är därför vissa vänder böckerna, för att inte avslöja för mycket om sig själv?

  • Frida skriver:

    Hej, vad kul att du lyssnade på P4 imorse 🙂 Visst kan det ligga något i det du säger, inte minst kan det ju ha varit en orsak till att trenden fick fäste på Hemnet. På samma vis som man plockar bort personliga foton och tillhörigheter inför en mäklarvisning kanske man tycker att bokhyllan är en integritetsfråga.
    På motsatt vis tror jag att dem som skyltar med böcker utan att läsa dem gör det för att de vill säga något i sitt identitetsskapande. Titta jag har den här boken alltså är jag lite xxx (insert valfri image).

  • Li skriver:

    Åh vad härligt att du unnar dig städning. Det gör vi också. Så guld värt för oss ?

  • Caroline skriver:

    Gillar verkligen liknelsen med gas-broms i bilkörning! Har aldrig tänkte på "livet" på det sättet men det känns ju himla logiskt. Det ska jag ta med mig framöver, mitt liv är alldeles för mycket gas och broms just nu. tack!

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.