Annons

A September to remember

Jag bläddrade igenom mina bilder i mobilen igår kväll och insåg att september verkligen blev en månad att minnas. Av många olika skäl. Häng med!


Måndagen den 2 september lämnade jag tillbaka nycklarna till butikslokalen, som jag redan berättat om. Jag gjorde alla slutfakturor, drog ut den sista kassarapporten och stängde ner en satsning som förvisso varit rolig och lärorik men också fullkomligen dränerat mig på energi. Sånt tar emot att erkänna för sig själv, men jag är glad att jag satte punkt, innan det hade gått för långt. Två dagar senare vaknade jag upp här. På en liten ö i Grekland. Utan både man och barn. Jag som inte rest så på många, många år? Ett spontant beslut helt emot mina egna principer, men samtidigt det bästa jag gjort för mig själv på länge. Jag fick en vilsam vecka med ostörd sömn, gott om utrymme för egna tankar och skrivtid.


Väl hemma igen har jag så sakteliga börjat forma min nya vardag. Jag har bland annat gjort en del konsultuppdrag, men mer baserat på min tidigare karriär i reklambranschen. Inte som inredare. Och det har varit väldigt givande. Jag har saknat att få arbeta med det jag faktiskt är utbildad till (civilekonom) och att få jobba med personer i mer seniora roller, som utmanar mig intellektuellt – bortom form och estetik. Därmed inte sagt att jag vill sluta med det jag gör eller inte tycker om dem jag arbetar med annars, men någon kanske förstår? Behovet av att få skifta fokus och jobba med fler delar av hjärnan. Många frukost- och lunch- och fikamöten med dator på bordet har det i alla fall blivit i september just på grund av detta.


Jag har också försökt vara mer aktiv på instagram stories eftersom det känns friare och mindre kurerat än väggposter, men jag vet inte… Kan jag med det som 40+? Känner mig kluven av den eviga jakten på uppmärksamhet i sociala medier och ”se på miiig” känslan. Gillar att följa andra där, så dömer ingen, men har svårt att hitta min egen tonalitet och tempot. Fick i alla fall många frågor om den gröna västen efter den här bilden. Den är från franska Soeur (vanlig kund, inte sponsrad!). Köpt i våras så kanske finns på Vestiaire? Tycker (på tal om ålderstrevande) att det märket har en fin stil att inspiereras av som passar både yngre och ”äldre”.


Annars då? Jag har möblerat om en hel del och flyttat runt både möbler och växter här hemma för att försöka hitta sakers rätta plats. Tycker det tar lite tid att känna in gamla möblers nya hem när man flyttar. Här trivs jag i alla fall väldigt bra, med havet på ena sidan och vår eldstad på den andra.


På tal om havet så är jag väldigt, väldigt tacksam för att få bo så nära det nu. En spegelblank dag på badbryggan, i september.


Har också jobbat lite med detta projekt. Den nya utbildningen Certified Design Buyer som jag är med och utvecklar tillsammans med Berghs och Svensk form. Mer info kommer i oktober/november. Kursstarten är i januari 2025.


Sist men inte minst blev jag inbjuden till en intressant pressvisning/workshop i Småland där jag fick lära mig att reparera en möbel. Den resan förtjänar egentligen ett helt eget inlägg, så det ska jag samla mig till när jag har gått igenom alla bilder.

Sammantaget har september bjudit på ett nytt lugnare tempo, tid att testa nya saker och utrymme att utmana mig själv på olika sätt. Det hoppas jag hålla kvar vid, även i oktober.

Kategorier:

Kommentarer

  • Klara skriver:

    Är intressant och givande att höra om andras förändringar! Själv följer jag dig enbart här på bloggen då jag inte har instagram.

  • A. skriver:

    Snälla blogga mer. Saknar dig som det var förr fast vill veta hur det är nu 😅

  • Karin skriver:

    Tycker mest om bloggen och det räcker för mig. Stories tycker jag är flyktigt och faktiskt lite stressande med det snabba flödet, insta är mest fyllt av reklam numera. Tack för som alltid fint och tänkvärt innehåll här inne.

  • Helen skriver:

    Vilket härligt inlägg! Härligt med positiva vibbar, behöver det just nu!

  • Hannah skriver:

    Fint ❤️

  • Emma skriver:

    Så spännande att höra mer om din nya vardag! Satt häromdagen och läste igenom kommentarerna till inlägget från 2018 som du länkade till, och känner att det börjar samla ihop sig till en ordentlig genomgång av livet. Har lyckats välja bort några saker och känner mig fortsatt nöjd med det, men är ännu inte klar på vart jag ska ta mig här näst.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.