Annons

Inredningsnyheter v 35/2024

Här kommer, som alltid på söndagar, en snabb summering av de senaste sju dagarnas inredningsnyheter. Här är vecka 35/2024 i en scroll för dig som vill hålla lite koll på branschen!


Förutom Formex var veckans största snackis helt klart senaste avsnittet av TV4’s serie Grand Design: ”Ett helt nytt hus plockas isär…” – som delat in tittarna i två läger. Dem som gillar jättemycket och dem som absolut inte gör det. Här kan du titta på avsnittet och bilda dig en egen uppfattning. Arkitekt: Björling Arkitektur. Byggföretag: Tum Bygg Fasad: Plannja Sinus 18, aluminium PL01 i svart Plåtslagare: HW Byggplåt Foto: Ander, Sanner


Gubi har lanserat en belysningsserie tillverkad av spillbitar i marmor som förvandlats till lampfötter. Istället för att bryta nya fossila material har GUBI utvecklat en teknik för att återanvända sten som vanligtvis skulle kasseras som avfall. Bravo!


I samband med 70-årsjubileet av Kalles Kaviar har Designtorget lanserat en kollektion produkter för frukostbordet. Förutom en frukostbricka, ett dryckesundserlägg, en kökshandduk, dricksglas och en tygväska har Swedenland ceramics formgivit en vas och muggar, samt en röd handdukshållare som ska symbolisera det röda locket på tuben. Lanseras 17 september. Smytitta här!


I veckan fick jag ett pressprov på den nya Färgboken av Hildur Bladh (återkommer med mer utförlig recension när jag hunnit läsa igenom den ordentligt). Känns spontant som en väldigt lovande titel. Boken lanseras i handeln den 3 september.


IKEA lanserar egen plattform för secondhandmöbler som ska ge EBay, Blocket och Facebook Marketplace ny konkurrens. Läs mer här eller hos Financial Times (om du är prenumerant).

Notiser
– Daniel Heckscher blir ny chef för Stockholm Furniture Fair och Stockholm Design Week.
– Danska modedesignern Mads Nørgaard har gjort en randig kollektion för Montana Furniture.
– De väcker liv i det danska varumärket Jacob Jensen.

– Ägarbyte nära? Styrelsen lämnar Ellos Group.
Under september – december öppnar IKEA Museum en popup butik i Gallerian, Stockholm med ett urval av sortimentet från museibutiken i Älmhult.
– Och som redan nämnts, Svensk Form och Berghs lanserar en ny designutbildning! Läs mer här.


Sweef, som driver e-handel inom möbler och inredning, har köpt pyjamas- och loungewearmärket Nufferton av de två ägarparen Joel + Evelina Johansson samt Lexington-grundarna Kristina + Tommy Lindhe.


I veckan lanserade danska Malene Birger en ny Athleisure-kollektion och arrangerade en (re)treat i ett privat hus utanför Köpenhamn för att fira. Såg magiskt ut! Fler bilder här.

Kommentarer

  • Lotta skriver:

    Alltid intressant summeringen!
    Att plocka isär hus och i princip göra om allt känns inte rätt ur miljö synpunkt 2024.
    Lågvatten varning på Designtorget och Kalles…

  • Tomas skriver:

    Med ren välmening: när jag är osäker på de/dem så provar jag istället hon/henne.
    Om ”hon” låter rätt ska det vara ”de”, om ”henne” så ”dem”.

  • Karin skriver:

    Kastade mig över avsnittet, och wow. Det blev så snyggt. Är absolut på återbruk och att lämna så lite avtryck som möjligt men de gjorde vad de kunde och bättre det än att inte ens ta tanken i beaktande 🙂

  • Sofia skriver:

    Idén att istället för en grön trädgård gjuta en enorm betongplatta (låt vara med vissa inslag av växtlighet) är ju verkligen helt barock. Pratet om hållbarhet kändes minst sagt påklistrat även om huset till viss del blev rätt coolt. Men enorma betongplattor istället för grönt känns märkligt tondövt oavsett vad man tycker om estetiken.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Läs mer om Trendensers Personuppgiftspolicy och Cookiepolicy.

    Kommentarer till denna artikel publiceras direkt utan föregående granskning eller annan åtgärd av Trendenser AB. Det innebär att den som kommenterar själv ansvarar för innehållet i kommentaren. Vi uppmanar dig att använda vänlig ton, ett civiliserat språk, uppföra dig väl och följa tillämpliga lagar.